jak udělat maggi

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 11.07.04 15:10
jak udělat maggi

kdo ví jak vyrobit maggi.....
můj děděček ho dělal ale recept neexistuje…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 12.07.04 02:26
jak udělat maggi

Jantare, snad ti někdo poradí. Jen pro zajímavost jsem vyndala lahvičku Maggi a přečetla jsem si co v tom je:voda, sůl, pšeničný lepek, cukr, pšeničné otruby, kyselina octová (260),barvivo (150c), přichuťovač -Disodium 5'-ribonucleotide (635) a dextróza. Tak začni shánět suroviny. Jelikož se pokouším vyhýbat chemikáliím, používám místo Maggi sojovou omáčku. Opět podle informace na lahvičce je v tom: voda, sojové boby, sůl a pšeničná mouka. Tak si vyber.

 
penda
4752 příspěvků 12.07.04 02:28
a nešlo ...

by to nahradit domácí vegetou?…na tu tady již recept je…

 
jantar
170 příspěvků 13.07.04 22:14
no já myslel na použití libečku...

našel jsem tohle:
LIBEČEK /n. LIEBSTOCKWURZEL / a. LOVAGE / lat. LEVISTICUM OFFICINALE

  • pochází z Přední Asie a planě roste i v jižní Evropě. První zmínky o pěstování libečku v Evropě pocházejí z 12. století. Později byl běžně pěstován v zahrádkách a používán jako polévkové koření. U nás se dochoval jako aromatická bylina v Podkrkonoší a dlouho rostl v Kyjově na zahrádce naší bábinky. Do pokrmů nedáváme libečku mnoho, je příliš aromatický a může vyvolat alergické reakce. Libeček přidáváme do hovězích vývarů, do bramborové polévky, do hrachové polévky a vůbec do zeleninových bílých polévek např. z brambor a česneku (oukrop), nebo do bylinkové polévky vařené kolem Velikonoc, kdy bylo zvykem sníst „něco zeleného“. Libečkem můžeme kořenit rajčatový a paprikový salát, přidávat jej nadrobno rozsekaný do nádivek, karbanátků, k dušeným masům se zeleninou, do tvarohu, do pomazánek, bylinkového másla, do rozmanitých omáček. Dodává jídlům aromatickou masovou příchuť. Pro svoji typickou chuť i vůni mu bábinka říkala jako ostatní moravští sousedé „maggi“.

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz