aby nezcernalo? Kupovane necerna a je chutove jine…a vynikajici
jak uchovat PESTO bazalkove
Ale před přidáním parmezánu. Ten přidávat až po rozmrazení. Mně zase připadá lepší to domácí. Musí se do něj ale dát opravdu hodně bazalky.
sama pesto nedělám, neboť mě občas zásobí syn. To že ztmavne je indikací že neobsahuje konzervační prostředky. Já dám kdykoliv přednost tmavému pestu před chemikáliemi. I tady chutná pesto z obchodu jinak........chemicky.
Zrovna včera jsem dělala letos už druhou várku z truhlíku na balkóně. Do mixéru dám lístky bazalky, asi paličku česneku, sůl a olej a rozmixuju. Naleju do krabičky od Ramy a zmrazím. Nikdy to nezmrzne „na kost“, dá se dobře uloupávat podle potřeby, nechat rozmrznout a použít jako čerstvé.
… a nepatří do pesta piniová semínka (oříšky), nahrazují se i mandlemi anebo slunečnicovými semínky (ale to bych teda nedělala…)…
s pestom skúsenosti nemám, ale rôzne iné ovocné a zeleninové produkty som stabilizoval vitamínom C (inak bežný, aj keď drahší potravinársky antioxidant E ? - číslo spamäti neviem). Je však pravdou, že som mal k dispozícii lekárenskú kyselinu L askorbovú - prakticky čistý prášok. V tabletách sú ďalšie pomocné látky.
Taky mi poprvé pesto ztmavlo, ale kamarádka mi poradila, přidat do něj hrst petrželové natě a fakt to pomáhá. Prý je to finta jejího italského tchána. Našla jsem to i v několika receptech, ale nebylo tam nikdy uvedeno, proč se petrželka přidává.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz