jak uchovat PESTO bazalkove

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.07.06 15:33
jak uchovat PESTO bazalkove

aby nezcernalo? Kupovane necerna a je chutove jine…a vynikajici


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník P.e.t.r.a02
7 příspěvků 25.07.06 22:53
Zmrazit.

Ale před přidáním parmezánu. Ten přidávat až po rozmrazení. Mně zase připadá lepší to domácí. Musí se do něj ale dát opravdu hodně bazalky.

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.07.06 07:38
Jak uchovat Pesto - Wydra,

sama pesto nedělám, neboť mě občas zásobí syn. To že ztmavne je indikací že neobsahuje konzervační prostředky. Já dám kdykoliv přednost tmavému pestu před chemikáliemi. I tady chutná pesto z obchodu jinak........che­micky.

 
alouch
56 příspěvků 26.07.06 08:02
domácí pesto

Zrovna včera jsem dělala letos už druhou várku z truhlíku na balkóně. Do mixéru dám lístky bazalky, asi paličku česneku, sůl a olej a rozmixuju. Naleju do krabičky od Ramy a zmrazím. Nikdy to nezmrzne „na kost“, dá se dobře uloupávat podle potřeby, nechat rozmrznout a použít jako čerstvé.

 
Eleeen
1127 příspěvků 26.07.06 12:23
něco chybí...

… a nepatří do pesta piniová semínka (oříšky), nahrazují se i mandlemi anebo slunečnicovými semínky (ale to bych teda nedělala…)…

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.07.06 13:45
...

s pestom skúsenosti nemám, ale rôzne iné ovocné a zeleninové produkty som stabilizoval vitamínom C (inak bežný, aj keď drahší potravinársky antioxidant E ? - číslo spamäti neviem). Je však pravdou, že som mal k dispozícii lekárenskú kyselinu L askorbovú - prakticky čistý prášok. V tabletách sú ďalšie pomocné látky.

 
Labužník JANAK02
50 příspěvků 27.07.06 16:50
...

Taky mi poprvé pesto ztmavlo, ale kamarádka mi poradila, přidat do něj hrst petrželové natě a fakt to pomáhá. Prý je to finta jejího italského tchána. Našla jsem to i v několika receptech, ale nebylo tam nikdy uvedeno, proč se petrželka přidává.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz