Tak se nám roztahuje v mrazáku kus srnky, tedy kus už jen kýta.
No a tak jsem si myslela, že od Vás zkusím vydolovat nějaké ty skvosty, co
Vám chutnají …, podělíte se? Budu moc ráda. Už jsme jedli na víně,
něco jako svíčkovou, tedy divokou svíčkovou nebo s brusinkovou
omáčkou.
Já bych tedy osobně ani srnčí nemusela, ale ještě je tam právě celá ta
kýta a tak budu moc vděčná jestli dáte nějaké moudro. Předem díky.
Jak to vidíte Vy?
zkus plátky s pomeranči. Miloval je, blahé paměti, můj táta.
V původním receptu se opekly plátky srnčí kýty narychlo na pánvi a
výpek se zalil hustou smetanou (sladkou). Já se trochu bojím, takže plátky
opeču a podusím. Pak je odložím do tepla, šťávu maximálně odpařím a
teprve do té vmíchám smetanu.
Vedle si svařím sirup na nit a v něm nechám povařit tenké plátky
pomeranče (půl pomeranče na porci), pak je vyndám, nechám oschnout a
oflambuju nahřátým kirschem (třešňovicí). Část jich zamíchám do
omáčky a částí maso obložím. Žádné extra koření jen čerstvý pepř
a trochu soli.
Jako přílohu dávám tagliatelle, ale určitě by šlo i něco z pečených
nebo smažených brambor.
Je to docela jedlé
To vypadá docela slavnostně, jen my těstoviny moc né. Ale určitě
brambory na jakýkoliv způsob můžeme.
Nedávno jsme pekli kýtu na bylinkách, víně , s kaštany, jablky, …,
část se pak rozmixovala na skvělou majdu. Pochvalovala si to i papája, což
si můžeš přečíst i na jejích stránkách.
Bylo to výborné.
Také ji zapékáme v chlebovém těstě (foto u nás).
tiež si to mohla napísať ako recept, aby to stačilo vytlačiť a nemusela som to opisovať.