Jak to vidíte Vy?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
zlata
1200 příspěvků 14.12.08 22:30
Jak to vidíte Vy?

Tak se nám roztahuje v mrazáku kus srnky, tedy kus už jen kýta.
No a tak jsem si myslela, že od Vás zkusím vydolovat nějaké ty skvosty, co Vám chutnají …, podělíte se? Budu moc ráda. Už jsme jedli na víně, něco jako svíčkovou, tedy divokou svíčkovou nebo s brusinkovou omáčkou.
Já bych tedy osobně ani srnčí nemusela, ale ještě je tam právě celá ta kýta a tak budu moc vděčná jestli dáte nějaké moudro. Předem díky.

Reakce:
 
mrtvola
1394 příspěvků 15.12.08 12:33
Ahoj Zlatko,

zkus plátky s pomeranči. Miloval je, blahé paměti, můj táta. V původním receptu se opekly plátky srnčí kýty narychlo na pánvi a výpek se zalil hustou smetanou (sladkou). Já se trochu bojím, takže plátky opeču a podusím. Pak je odložím do tepla, šťávu maximálně odpařím a teprve do té vmíchám smetanu.
Vedle si svařím sirup na nit a v něm nechám povařit tenké plátky pomeranče (půl pomeranče na porci), pak je vyndám, nechám oschnout a oflambuju nahřátým kirschem (třešňovicí). Část jich zamíchám do omáčky a částí maso obložím. Žádné extra koření jen čerstvý pepř a trochu soli.
Jako přílohu dávám tagliatelle, ale určitě by šlo i něco z pečených nebo smažených brambor.
Je to docela jedlé

 
Bali
1254 příspěvků 15.12.08 17:00
...

S kostí či bez kosti?

 
zlata
1200 příspěvků 15.12.08 18:49
Bali ...,

bohužel s kostí, myslíš péct i s ní? Safra

 
zlata
1200 příspěvků 15.12.08 18:54
Mrtvolko ...,

To vypadá docela slavnostně, jen my těstoviny moc né. Ale určitě brambory na jakýkoliv způsob můžeme. :-)))

 
Bali
1254 příspěvků 15.12.08 19:37
...

Nedávno jsme pekli kýtu na bylinkách, víně , s kaštany, jablky, …, část se pak rozmixovala na skvělou majdu. Pochvalovala si to i papája, což si můžeš přečíst i na jejích stránkách.
Bylo to výborné.
Také ji zapékáme v chlebovém těstě (foto u nás).

 
svato
1417 příspěvků 16.12.08 08:22
Milá Mŕtvolka,

tiež si to mohla napísať ako recept, aby to stačilo vytlačiť a nemusela som to opisovať.

 
mrtvola
1394 příspěvků 16.12.08 17:40
Svatko,

já se příště polepším, aspoň si zdvihnu skore

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz