Jak spravne upect maso?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník marus02
58 příspěvků 20.04.04 01:44
Jak spravne upect maso?

Potrebovala bych vedet par za:,–(, jak spravne upect maso?

Napr. s kurecim, kachnim nebo jehnecim masem si rady vim. Cim dele se pece, tim lepe (resp. delsim pecenim se nic nezkazi).

Ale co kdyz budu pect napr. veprovou panenku?
Pokud ji necham dele v troube (aby se poradne propekla) nebude pak tvrda?

A jak je to s hovezim masem (svickovou)?

  • slysela jsem, ze kdyz se prepece, je to jako podrazka(?). Ale ja mam rada propeceny steak.

Chystam se totiz na recept http://www.labuznik.com/recipe.php?…
(Panenka na svestkach), ale pouze 5 min. v troube me prijde malo?

Dekuji za rady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník marus02
58 příspěvků 20.04.04 01:57
PS. ... A jeste jeden smely dotaz

A jeste jeden smely dotaz :

Veprova panenka je to same jako veprova svickova ?

 
penda
4752 příspěvků 20.04.04 02:59
ano..

vepřová panenka jest vepřová svíčková, čili nejlepší kousek masa…a musím se přiznat, že nad takovými otázkami, cos položila ohledně pečení, jsem jakživa neuvažovala..prostě jsem pekla, až jsem upekla…ale četla jsem, že hovězí a jehněčí maso (nepapám…) se může jíst v jakémkoli stupni propečení, čili krvavé, středně propečené či hodně propečené, kdežto vepřové je správně propečené tehdy, když z něj vytéká čirá šťáva bez krvavého nádechu (jeho vnitřní teplota má být nejméně 73° C.).
Je mi jasné, že málokdo má speciální teploměr, takže ten správný stupeň propečení se pozná tlakem prstů, čím je maso poddajnější, tím je syrovější…

 
Kari
545 příspěvků 21.04.04 15:13
Masíčko...

já myslím, že dost záleží na typu trouby. U rodičů jsme měli plynovou troubu a nejen maso se v ní snadno přesušilo. Teď mám ale doma elektrickou troubu a hned napoprvé, když jsem pekla hovězí nebo vepřové maso, se mi podařilo nádherně upéct, až se rozsejpalo a bylo plné šťávy. A toto nebylo maso nějaké prvotřídní kvality. Důležité je hodně podlejvat (neměl bych chybět olej) a maso péci pokud možno přikryté. Zkouším do toho píchnout vidličkou a když do masa vjede jako do másla, není co řešit, je hotovo…

 
Labužník marus02
58 příspěvků 22.04.04 20:45
dekuji za rady

dekuji za vsechny rady.
Kari, mas pravdu, vzpomnela jsem si, kdyz jsem bydlela v byte, kde byla plynova trouba - a tehdy se maso vysouselo! Ted v elektricke zatim fiasko nevzniklo a tak o vikendu zkusim i tu svickovou ! .-)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz