Jak správně dopékat moučník se sněhem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pink
109 příspěvků 29.07.11 21:28
Jak správně dopékat moučník se sněhem

Jak se správně dopéká moučník se sněhem?
V kuchařce mám tyto pokyny: těsto zapéct, potřít ušlehaným sněhem a dopéct dorůžova.
1. V jaké fázi se přidává sníh-když je moučník skoro upečený, nebo dřív?
2. Se sněhem potom snížit teplotu a spíše dosušit? Např.moučník peču při 150 st., se sněhem dopéct na 130st?
3. Já vlastně ani nevím jaký má být výsledek! Dopekla jsem dorůžova a sníh byl vevnitř měkký, pružil. Nebo má být křehký jako pusinky? Nebo záleží na složení moučníku - dnes jsem mezi těsto a sníh vkládala půlky broskví, tudíž by se asi nepovedlo sníh dosušit?
Předem díky za Vaše rady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.07.11 12:24

Zdravim, Pink. Zalezi na tom, jaky jsi mela recept a take na tom, jak tu pusinku mas rada. Kdyz se dela klasicky citronovy kolac, kde na hotovem krehkem teste je krem a na nej se dava uslehany snih, nekdo radi dat na 1-2 minuty pod gril, vznikne jen lehce zapeceny snih, nekdo na 30 minut na 120°C, vznikne pusinka svrchu krupava, uvnitr vlacna, nekdo to susi pri 100° treba hodinu, az je z toho krehka tvrdsi pusinka.

Ale abych odpovedela na tvoji prvni otazku - ano, snih se dava na upeceny moucnik. Teplotu pred tim snizis podle toho, jaky se rozhodnes mit vysledek viz vyse.

Kdyz michas snih s ovocem, radila bych pect pri 150° tak 25 minut, mam to vyzkousene s rybizem. Uvnitr to zustane vzdycky trochu vlacne.

A aby toho nebylo malo - existuji tri druhy snehovych kremu k zapekani. Italsky (snih s bilku se sleha s cukrovym sirupem a je dobry na to lehke zapeceni pod grilem), svycarsky (bilky s cukrem se slehaji chvili ve vodni lazni) a francouzsky (snih se sleha s cukrem). A kazdy vysledek je trochu jiny. Ale to uz je na delsi povidani. Snad jsem malicko pomohla.

 
Pink
109 příspěvků 30.07.11 13:40

Moc děkuju za vysvětlení. Přeji hezký zbytek víkendu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz