Jak si pročistit organizmus

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Fany
69 příspěvků 17.02.04 09:25
Jak si pročistit organizmus

Velmi důležité je při očistné kúře hodně pít - minimálně dva a půl litru tekutiny denně.

1. den - Jezte pouze zeleninu.
Ideální je začít od pondělí, přičemž první den by se na vašem talíři měla objevit pouze zelenina, a to minimálně jeden kilogram, lépe kilo a půl. Pokud vám samotná příliš nechutná, můžete si ji pokrájet na salát a zakapat olivovým olejem.

2. den - Na talíř patří jen ovoce.
V tento den byste měli jíst pouze ovoce, opět jeden až jeden a půl kilogramu. Stejně jako u zeleniny je ideální jíst ho v průběhu celého dne, nikoliv najednou. Není dobré zůstat jen u jednoho druhu. Nejlepší je ananas, dále grapefruit, jablka, mango. Pozor na banány nebo hroznové víno, ty se nehodí, jsou totiž příliš sladké.

3. den - Zařazujte další potraviny.
Už můžete přidávat další potraviny, například brambory vařené ve slupce nebo kysané zelí, které obsahuje velké množství vitaminu C. Ten zvyšuje obranyschopnost vůči nemocem, což se v době počínající chřipkové epidemie hodí dvojnásob. Můžete jíst také zeleninu dušenou na rostlinném tuku.

4. den - Pečivo nebo rýže? Proč ne.
Nastává čas na přílohy - celozrnné pečivo, těstoviny nebo rýži, které kombinujte se zeleninou či ovocem. Nepřidávejte však více než jednu novou potravinu denně. Tedy třeba buď rýži, nebo pečivo, nikoli obojí.

5. den - Můžete si dát jogurt.
Tento den můžete poprvé do jídelníčku zařadit živočišné bílkoviny, nikoli však maso, ale nejlépe živý nedoslazovaný bílý jogurt s probiotickou kulturou (mělo by to být uvedeno na obale). Díky němu se totiž snáze obnoví střevní mikroflóra.

6. den - Přidejte sýry.
Na talíři se může objevit tvrdý sýr nebo třeba nízkotučný tvaroh, ale nikoli slazené tvarohové pochoutky a tavené sýry.

7. den - Je čas na maso.
Pokud nejste vegetariáni, můžete si sedmý den dopřát maso, a to nejlépe bílé - rybí, kuřecí, králičí nebo krůtí. Nepečte ho, ani nesmažte na oleji, vhodné je dušené, vařené nebo maximálně opečené na sucho.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz