Velmi důležité je při očistné kúře hodně pít - minimálně dva a půl litru tekutiny denně.
1. den - Jezte pouze zeleninu.
Ideální je začít od pondělí, přičemž první den by se na vašem
talíři měla objevit pouze zelenina, a to minimálně jeden kilogram, lépe
kilo a půl. Pokud vám samotná příliš nechutná, můžete si ji pokrájet
na salát a zakapat olivovým olejem.
2. den - Na talíř patří jen ovoce.
V tento den byste měli jíst pouze ovoce, opět jeden až jeden a půl
kilogramu. Stejně jako u zeleniny je ideální jíst ho v průběhu celého
dne, nikoliv najednou. Není dobré zůstat jen u jednoho druhu. Nejlepší je
ananas, dále grapefruit, jablka, mango. Pozor na banány nebo hroznové víno,
ty se nehodí, jsou totiž příliš sladké.
3. den - Zařazujte další potraviny.
Už můžete přidávat další potraviny, například brambory vařené ve
slupce nebo kysané zelí, které obsahuje velké množství vitaminu C. Ten
zvyšuje obranyschopnost vůči nemocem, což se v době počínající
chřipkové epidemie hodí dvojnásob. Můžete jíst také zeleninu dušenou na
rostlinném tuku.
4. den - Pečivo nebo rýže? Proč ne.
Nastává čas na přílohy - celozrnné pečivo, těstoviny nebo rýži, které
kombinujte se zeleninou či ovocem. Nepřidávejte však více než jednu novou
potravinu denně. Tedy třeba buď rýži, nebo pečivo, nikoli obojí.
5. den - Můžete si dát jogurt.
Tento den můžete poprvé do jídelníčku zařadit živočišné bílkoviny,
nikoli však maso, ale nejlépe živý nedoslazovaný bílý jogurt
s probiotickou kulturou (mělo by to být uvedeno na obale). Díky němu se
totiž snáze obnoví střevní mikroflóra.
6. den - Přidejte sýry.
Na talíři se může objevit tvrdý sýr nebo třeba nízkotučný tvaroh, ale
nikoli slazené tvarohové pochoutky a tavené sýry.
7. den - Je čas na maso.
Pokud nejste vegetariáni, můžete si sedmý den dopřát maso, a to nejlépe
bílé - rybí, kuřecí, králičí nebo krůtí. Nepečte ho, ani nesmažte na
oleji, vhodné je dušené, vařené nebo maximálně opečené na sucho.