Jak se dělá vodní lázeň

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Taanka
107 příspěvků 23.09.10 21:33
Jak se dělá vodní lázeň

Prosím o radu, jak přesně rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Nikde jsem nenašla, na kolik stupňů, jak dlouho, jaké nádoby použít, aby to neprasklo atd. Dá se udělat třeba v obyčejném hrnku? A jaký to má vlastně účel, proč se to nedělá jen tak v hrnci??? Jsem začátečník, tak prosím o shovívavost a co nejpřesnější vysvětlení :-D Děkuji

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.10 22:27
Rozpouštění čokolády

čokoláda nesmí přijít do styku s vodou, jinak se z ní stane nepopsatelná hrudkovitá masa.
Klasická metoda: mísa z tlustšího skla se postaví na hrnec ve kterém zvolna klokotá voda.

O hodně jednodušší je to v mikrovlnce. Čokoládu nalámu na menší kousky, vložím do skleněné misky a vlním na poloviční příkon.
Vlním tak po minutě, zamíchám. Ke konci míchám i častěji.
Pozor!! I v mikrovlnce se dá čokoláda spálit.
Přesné časy neuvádím, neboť záleží na množství čokolády a typu mikrovlnky.

esmeralda
4813 příspěvků 23.09.10 22:27
Rozpouštění čokolády

čokoláda nesmí přijít do styku s vodou, jinak se z ní stane nepopsatelná hrudkovitá masa.
Klasická metoda: mísa z tlustšího skla se postaví na hrnec ve kterém zvolna klokotá voda.

O hodně jednodušší je to v mikrovlnce. Čokoládu nalámu na menší kousky, vložím do skleněné misky a vlním na poloviční příkon.
Vlním tak po minutě, zamíchám. Ke konci míchám i častěji.
Pozor!! I v mikrovlnce se dá čokoláda spálit.
Přesné časy neuvádím, neboť záleží na množství čokolády a typu mikrovlnky.

esmeralda
4813 příspěvků 23.09.10 22:30
Dvoják

To už se mi dlouho nestalo. Nevím proč se to děje.

casino
4488 příspěvků 23.09.10 23:21
Rozpouštění čokolády

esmeralda: „čokoláda nesmí přijít do styku s vodou…“ já Vám rozumím :):):)
ale tady je jeden zajímavý postup na čokoládovou polevu i s vodou:
http://www.labuznik.com/recipe.php?… Mandarinkový dort
No, někteří líní cukráři dokážeme rozpustit čokoládu i přímo na hořáku, ale chce to cvik :)
A co se DVOJÁKU týče, pokud pod Vaším příspěvkem není novější od dalšího Labužníka, tak máte možnost své psaní smazat :) Těď už jsem Vás o tuto volbu připravil :), ale asi je pořád možnost vlastní příspěvek upravit…

Příspěvek upraven 23.09.10 v 23:29

penda
4752 příspěvků 23.09.10 23:26

Tak esme, teď už ten dvoják nevymažeš - poslala jsem ti návod soukromou zprávou, no nic, tak teď už sem můžu vložit i svůj komentář :)

Pokud to chceš na polevu, daleko lepší je rozpustit kousek másla a do toho rozlámat čokoládu na vaření – a míchat na mírném ohni do rozpuštění. Výsledná poleva je krásně lesklá. Pokud se ti bude zdát hodně hustá, přidej při rozpouštění víc másla.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz