Prosím o radu, jak přesně rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Nikde
jsem nenašla, na kolik stupňů, jak dlouho, jaké nádoby použít, aby to
neprasklo atd. Dá se udělat třeba v obyčejném hrnku? A jaký to má
vlastně účel, proč se to nedělá jen tak v hrnci??? Jsem začátečník,
tak prosím o shovívavost a co nejpřesnější vysvětlení Děkuji
Jak se dělá vodní lázeň
čokoláda nesmí přijít do styku s vodou, jinak se z ní stane
nepopsatelná hrudkovitá masa.
Klasická metoda: mísa z tlustšího skla se postaví na hrnec ve kterém
zvolna klokotá voda.
O hodně jednodušší je to v mikrovlnce. Čokoládu nalámu na menší
kousky, vložím do skleněné misky a vlním na poloviční příkon.
Vlním tak po minutě, zamíchám. Ke konci míchám i častěji.
Pozor!! I v mikrovlnce se dá čokoláda spálit.
Přesné časy neuvádím, neboť záleží na množství čokolády a typu
mikrovlnky.
čokoláda nesmí přijít do styku s vodou, jinak se z ní stane
nepopsatelná hrudkovitá masa.
Klasická metoda: mísa z tlustšího skla se postaví na hrnec ve kterém
zvolna klokotá voda.
O hodně jednodušší je to v mikrovlnce. Čokoládu nalámu na menší
kousky, vložím do skleněné misky a vlním na poloviční příkon.
Vlním tak po minutě, zamíchám. Ke konci míchám i častěji.
Pozor!! I v mikrovlnce se dá čokoláda spálit.
Přesné časy neuvádím, neboť záleží na množství čokolády a typu
mikrovlnky.
esmeralda: „čokoláda nesmí přijít do styku s vodou…“ já Vám
rozumím
ale tady je jeden zajímavý postup na čokoládovou polevu i s vodou:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Mandarinkový dort
No, někteří líní cukráři dokážeme rozpustit čokoládu i přímo na
hořáku, ale chce to cvik
A co se DVOJÁKU týče, pokud pod Vaším příspěvkem není novější od
dalšího Labužníka, tak máte možnost své psaní smazat Těď už jsem Vás o tuto volbu připravil
, ale asi je pořád možnost vlastní
příspěvek upravit…
Příspěvek upraven 23.09.10 v 23:29
Tak esme, teď už ten dvoják nevymažeš - poslala jsem ti návod soukromou
zprávou, no nic, tak teď už sem můžu vložit i svůj komentář
Pokud to chceš na polevu, daleko lepší je rozpustit kousek másla a do toho rozlámat čokoládu na vaření – a míchat na mírném ohni do rozpuštění. Výsledná poleva je krásně lesklá. Pokud se ti bude zdát hodně hustá, přidej při rozpouštění víc másla.