Jak s grilovací pánví

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
wotaen
1 příspěvek 24.2.10 17:08
Jak s grilovací pánví

Ahoj, pořídil jsem nějaké nové nádobí a mj. litinovou grilovací pánev http://www.amazon.co.uk/…/ref=sr_1_13?…

http://ecx.images-amazon.com/…._SL500_.jpg

Reakce:
spanny
159 příspěvků 25.2.10 21:10
Jak s grilovací pánví

Ahoj Michale, takovou panev mam uz par let a vzdy neco pripaleneho na ni zustane. Ale ne moc ze by se to nedalo dobre omyt. Olej se dava na maso a ne na panev. A taky jak jsi uz na to prisel, jidlo se nesmi otacet az se to samo odlepi. Ja na me panvi delam steaky a kureci prsa bez problemu.

esmeralda
4813 příspěvků 25.2.10 23:04
Grilovací pánev

nevím přesně co znamená. Grilujeme povětšině venku na plynovém BBQ.

Spíše chci přidat tip jak odstranit připáleniny z jakéhokoliv nádobí bez dvouhodinového drhnutí:
Do postižené nádoby dejte cca 4 cm vody a lžíci prášku na mytí nádobí v automatické myčce.
Přiveďte k varu a vařte asi čtvrt hodiny. Je- li třeba, nechte stát přes noc.
Ve většině případů se připáleniny odloupnou ode dna samy.

ocal
31 příspěvků 9.3.10 16:49
Grilovaci pánev jak na ní!

Píšeš že máš litinovou pánev.Ta se musí několik minut nahřát a pak ztlumit.Stejně je to u titanových pánví.Titanové pánve mají výhodu že jsou opatřeny nelepivou vrstvou a základ není litina,ale slitina,která rozvádí teplo stejnoměrně po celé ploše.Pro litinu doporučuji pánev tzv.zakalit.To znamená několik minut rozpálit cca 4min a pak ztlumit.Potřít olejem doporučuji kvalitní co snese větší teplotu.Pokud budeš dělat maso na steak nemusíš jej marinovat.Stačí je opékat na sucho po obou stranách.Ochucenou marinádou pomazávám než servíruji.

Lucka22
2 příspěvky 21.1.13 17:03
Litina

Doporučili byste mi litinovou?

Sona.K8
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.3.17 09:11

Já mám mramorovou…:) Absolutní spokojenost :)

Moniksis
9 příspěvků 16.12.19 12:31
Grilovací pánev

Jakou zvolit grilovací pánev, na které se mi to nebude připékat? A je rozdíl v pánvích co se týče množství tuku, kterého je potřeba přidávat ke smažení?

Peny7
12 příspěvků 17.12.19 18:21

Tak to si pište, já jsem měla pánev, kde mi řízek musel plavat komplet ponořený v oleji, aby se nepřichytil, pak mi tchýně ( snad jediná dobrá rada od ní) poradila, abych si pořídila titanovou pánev, která se dělá v klasickém provedení, ale i jako grilovací. Tam opravdu stačí jen zakápnout trochu dno olejem, a můžete vesele smažit.

Moniksis
9 příspěvků 18.12.19 18:28

Kolik bych za takovou grilovací pánev z titanu dala? To bude asi hodně drahé že?

Peny7
12 příspěvků 19.12.19 07:47

To ani ne, já jsem si pořídila grilovací pánev z titanu za nějakých 1700 korun, a klasickou pánev koupíte také kolem této ceny. Podívejte se na internetový obchod zgastro. cz, kde jsem si pánve kupovala, mají tam i rozdělenou sekci pro vaření na indukci, a klasické.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz