Ahoj, pořídil jsem nějaké nové nádobí a mj. litinovou grilovací pánev http://www.amazon.co.uk/…/ref=sr_1_13?…
Jak s grilovací pánví
Ahoj Michale, takovou panev mam uz par let a vzdy neco pripaleneho na ni zustane. Ale ne moc ze by se to nedalo dobre omyt. Olej se dava na maso a ne na panev. A taky jak jsi uz na to prisel, jidlo se nesmi otacet az se to samo odlepi. Ja na me panvi delam steaky a kureci prsa bez problemu.
nevím přesně co znamená. Grilujeme povětšině venku na plynovém BBQ.
Spíše chci přidat tip jak odstranit připáleniny z jakéhokoliv nádobí
bez dvouhodinového drhnutí:
Do postižené nádoby dejte cca 4 cm vody a lžíci prášku na mytí nádobí
v automatické myčce.
Přiveďte k varu a vařte asi čtvrt hodiny. Je- li třeba, nechte stát přes
noc.
Ve většině případů se připáleniny odloupnou ode dna samy.
Píšeš že máš litinovou pánev.Ta se musí několik minut nahřát a pak ztlumit.Stejně je to u titanových pánví.Titanové pánve mají výhodu že jsou opatřeny nelepivou vrstvou a základ není litina,ale slitina,která rozvádí teplo stejnoměrně po celé ploše.Pro litinu doporučuji pánev tzv.zakalit.To znamená několik minut rozpálit cca 4min a pak ztlumit.Potřít olejem doporučuji kvalitní co snese větší teplotu.Pokud budeš dělat maso na steak nemusíš jej marinovat.Stačí je opékat na sucho po obou stranách.Ochucenou marinádou pomazávám než servíruji.
Jakou zvolit grilovací pánev, na které se mi to nebude připékat? A je rozdíl v pánvích co se týče množství tuku, kterého je potřeba přidávat ke smažení?
Tak to si pište, já jsem měla pánev, kde mi řízek musel plavat komplet ponořený v oleji, aby se nepřichytil, pak mi tchýně ( snad jediná dobrá rada od ní) poradila, abych si pořídila titanovou pánev, která se dělá v klasickém provedení, ale i jako grilovací. Tam opravdu stačí jen zakápnout trochu dno olejem, a můžete vesele smažit.
To ani ne, já jsem si pořídila grilovací pánev z titanu za nějakých 1700 korun, a klasickou pánev koupíte také kolem této ceny. Podívejte se na internetový obchod zgastro. cz, kde jsem si pánve kupovala, mají tam i rozdělenou sekci pro vaření na indukci, a klasické.