(převzato z knihy Švindlujeme v kuchyni-mimochodem nebylo by to dobré
téma pro další kategorii receptů?)
1. způsob: sůl, 1/4 celeru, 1 petržel, kmín, 1-1,5 kg brambor
do hrnce vložíme pařákovou vložku a vlijeme jenom tolik vody, aby nebyla
ponořená. Vodu osolíme, přidáme očištěnou, na kousky pokrájenou
zeleninu a kmín. Oloupané, překrájené brambory rozložíme na pařákovou
vložku, přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí. Vodu podle potřeby
doléváme.
Od zeleniny přijmou brambory jemnou příchuť a jsou velmi chutné.
2.způsob:
1-1,5 kg brambor, celerová a petrželová nať, kmín sůl, kousek cibule
Oloupané brambory pokrájíme na stejně velké kousky a vsypeme do vroucí
vody. Současně vaříme v dalším hrnci vodu společně s natěmi, kmínem
a solí. Asi po 10 minutách vaření vodu z brambor slijeme a přelijeme
připravenou vroucí vodou, přidáme kousek cibule a uvaříme doměkka.
Pokud jsme vyzbrojeni trpělivostí,můžeme vodu z brambor slít před
dovařením ještě jednou. tento způsob „zmlazování“ je sice
pracnější, ale uvařené brambory chutnají opravdu výborně.