Jak péct s mraženým ovocem?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
salgo
146 příspěvků 14.09.04 07:54
Jak péct s mraženým ovocem?

Hledám radu zkušenějších, jak pracovat s mraženým ovocem, konkrétně s merúňkami a bobulemi. Někdo mi říkal, že při pečení moučníků je mám dávat na těsto ještě zmrzlé, ale já pak měla místo táče z kynutého těsta strašnou, nedopečitelnou patlaninu. Kde byla chyba? má se ovoce rozmrazit, nebo jsem ho tam narvala moc?? Díky!

Reakce:
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 14.09.04 08:12
mražené ovoce

Salgo,
když občas peču bublaniny, používám také zmrzlé ovoce a není problém. Naopak, třešinky nebo rybíz jsou akorát, právě se nekoná žádná „patlanina“. Podle toho co píšeš, bych viděla problém v tom, že tvoje ovoce bylo moc vodnaté (?) nebo nebyla dost předehřátá trouba…

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 14.09.04 08:12
mražené ovoce

Salgo,
když občas peču bublaniny, používám také zmrzlé ovoce a není problém. Naopak, třešinky nebo rybíz jsou akorát, právě se nekoná žádná „patlanina“. Podle toho co píšeš, bych viděla problém v tom, že tvoje ovoce bylo moc vodnaté (?) nebo nebyla dost předehřátá trouba…

penda
4752 příspěvků 14.09.04 08:50
salgo..

ani já ovoce nerozmrazuji, aškoli to recepty uvádí, nerozmrazuji ho ani např. do ovocných tvarohových knedlíků a také jsem s tím neměla nikdy žádné problémy…možná je problém ve způsobu zamrazení…nechávám ovoce volně předmrazit a až poté ho dávám do mikrotenových sáčků, čili ovoce mohu pak odebírat jednotlivě po kouskách…nemám z toho „jeden zmrazený chumel“, který navíc obsahuje spoustu ledu…takže prakticky ani v tom ovoci není tolik vody, aby jím těsto nasáklo…což si myslím, spíš nasákne, když se ovoce rozmrazí…

Labužník mp02
9 příspěvků 17.09.04 10:58
...

Taky se mi to stalo a myslím, že je to tím, že se dá na koláč ovoce moc.To se může stát i s čerstvým ovocem, pokud je ho moc.

salgo
146 příspěvků 20.09.04 14:09
Díky za rady

Tak já to zase jednou vyzkouším, třeba jsem tam toho fakt nacpala moc. A když se nepovede, zkusím jinak zmražovat.

Alu
147 příspěvků 20.09.04 15:09
...

Salgo, já bych viděla problém spíš v tom kynutém těstě. Patláš se s těstem aby všechny ingredience měly tu správnou teplotu a pak zabiješ kvasinky tím, že na ně dáš zmražený ovoce. Tím těsto pod ovocem „spadne“ a vznikne patlanina, o které píšeš. Já myslím, že je to tím. U těsta z prášku do pečiva by v tom zmraženém ovoci neměl být problém. Na kynuté ovoce rozmražuji.

Pilka
113 příspěvků 19.10.04 14:30
A já začnu rozmrazovat

Ahojte,
taky jsem nikdy nerozmrazovala a dopadlo to vždycky skoro stejně, ať to byl koláč s borůvkami, buchty s višněmi nebo bublanina s rybízem, borůvkami, jahodami nebo višněmi. Těsta různá - kynuté, třené ze šlehačky, klasické „suché“ piškotové. Zmrazujeme kvalitně a na úrovni, v tom problém nevidím. A pořád se přeme s matkou zda zmrazovat či ne (já „ne“,matka „ano“). Ach jo, maminka má vždycky pravdu! Její poslední suchá bublanina s višněmi mě přesvědčila, byla jak z čerstvého ovoce, no prostě vynikající, ale dostala jsem jen kousek k odpolednímu čaji v rámci „sousedské a rodinné výpomoci“ a i můj masový muž se tak cpal (a já jsem tajně doufala, že nebude vůbec chtít),že jsem si k snídani nezachránila ani kousíček. Takže protože jsem to viděla na vlastní oči a chutnala na vlastní hubu, tak sice neradím, ale já příště rozhodně zkusím rozmrazit předem, ale tak jako to dělám s masem. Tzn. vyndám dostatečně dlouho předem a nechám pomaličku rozmrazovat v lednici, pak nevytéká skoro žádná voda.
Mějte se moc hezky.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz