Jak ozdravit rohlíky?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ačraj
697 příspěvků 12.10.13 23:06
Jak ozdravit rohlíky?

Rohlík = mouka, voda, sůl, droždí = to nestačí. Dnešní rohlíky mají přes 30 látek, téměř chemická laboratoř = regulátory kyselosti, kypřící látky, emulgátory, enzymy atd, atd…Prý to překvapilo i experty na potravinářské technologie, dnes zveřejněno v i Dnes.cz Je to ovšem prověřeno, povoleno, tak dobrou chuť!!! Dá se koupit vůbec něco v Česku zdravého, neškodného, né rakovinotvorného? 8o Hlavně, že máme kontroly a ti, kteří do toho dělají… :lol:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
birkana
1663 příspěvků 13.10.13 08:05

Zajímavé zamyšlení 8o Peče některý výrobce pečivo bez zbytečného balastu?

 
casino
4466 příspěvků 13.10.13 08:55
Jak ozdravit rohlíky?

Jedna paní povídala :roll:…a jiná z toho udělala rakovinu ;)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.10.13 09:51

Každá přidaná látka prodražuje výrobek a vyplatí se jen ve velkovýrobě. Rohlíky kupuj v malé pekárně, nebo si upeč Noskovice ve velkém a nacpi mrazák. Jinak se zblázníš.

 
Ačraj
697 příspěvků 13.10.13 10:00

Já mám tu výhodu, že se rohlíky necpu, peču si sama a jak jsem nyní objevila ty bagety, tak peču, peču, pro celou rodinu. Do mrazáku nedávám pečivo, ani chleba, to by mně nechutnalo, vím, dělají to, pro mne neé. :,( Do zbláznění mám hodně daleko, nejsem tak rozežraná. :lol: :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 13.10.13 10:49

Namočit do piva!!!

 
Ačraj
697 příspěvků 13.10.13 11:00

Hippolyta vede! OK! Nebo zapíjet pivem, ;) to by bylo možná lepší.. :potlesk: No, máte na neděli zábavu, lepší než „Otázky Václava Moravce“ :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 07.05.14 16:25

@Ačraj Rohliky se daji ozdravit v troube a malou miskou vody a pomalu je zase rozpect. Souhlasim ze v dnesni dobe se kvuli trvanlivosti peciva pridava cela rada veci skodneho nasemu zdravi. Ja si pamatuji z dob meho uceni ze rohliky nebo chleba v den upeceni byli vynikajici, ale bez tech ruznych pridavku pristi den uz nestaly za nic a byli „stale“

 
Ačraj
697 příspěvků 07.05.14 16:49

Exczech: a byli „stale“, nerozumím. ;) Dnešní pečení chleba i pečiva, se nedá přirovnat k dřívějšímu pečení, za mých mladých let, dříve se tato svinstva nepřidávala, lépe řečeno, neexistovala. Rozpéct pečivo v troubě, proč ne.. :palec: ale tím se NEOZDRAVÍ :( :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 07.05.14 16:58

@Ačraj „stale“ je nekolik vyznamu toho slova stary, zvetraly, zatuchly, okoraly atd.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz