Jak ozdravit maso?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ačraj
697 příspěvků 01.10.13 13:54
Jak ozdravit maso?

Ozdravte běžně kupované maso pivem, ale né, že zapijete maso pivem a budete zdravější..
Pokud maso naložíme na 4-6 hodin do marinády(pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, dle chuti. Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobit rakovinu, pivo je více účinné, než víno a maso marinované v pivu i více chutná. Samotnou marinádu už pak nekonzumovat! Kráva, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem, která trávu nikdy neviděla jako Rols Roycem a Trabantem a to doslova. Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc zdravé není. Podobně je to i s ostatním masem. Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do „ozdravování“ u lékaře a v nemocnicích. Co si vyberete? :think:
Toto jsem dnes na Facebooku objevila, tak se chci i s Vámi o toto podělit, více nevím, ale vyzkouším… ;)

Příspěvek upraven 03.10.13 v 10:53

Reakce:
 
di
2451 příspěvků 02.10.13 20:59

No, když jsem tohle poprvé ráno četla, tak jsem se vesele zasmála, teď je mi z toho spíš smutno, resp. smutno z toho, na co všechno lidi vlastně skočí…
Kromě toho, že je mi zcela nejasný mechanismus, jakým by pivo různé ty obsahové látky z masa vytáhlo (difúze?), jiný fakt je ten, že minimálně antibiotika nebo růstové hormony maso z české výroby (i velkovýroby) neobsahuje, nesmí, je to zakázáno a opravdu přísně sledováno (pokud se najdou, hned se všecko stahuje). Jako u každé živé hmoty, výskyt bakterií a jejich toxinů samozřejmě možný je, ale nikdo snad nejíme zjevně zkažené věci a potraviny si povětšinou tepelně upravujeme.
Vypadá to, že se jedná o nějaký hoax z amerického zdroje, tam se totiž v chovu zvířat (na rozdíl od Evropy) řada ne příliš „košer“ přípravků (třeba typu BST apod.) používá. Navíc je to blbě přeložené, čeština je mizerná.
Jo, nejhorší je strach z něčeho, co neznám…

 
Ačraj
697 příspěvků 03.10.13 09:35

Hm, zakázáno, přísně sledováno, to by jsme nebyli ani v Česku, mně je spíš smutno z toho, že nejsi v obraze. :( Hoax to není. :mrgreen:
Nic se nepřekládalo, čeština je normální, možná to nepsal nějaký odborný profesor, češtinář, všeznalec. :nevim: :lol: :lol: Věřit tomu nemusíš!

 
di
2451 příspěvků 03.10.13 10:10

Ačraj, jsem v obraze a přesně vím, o čem mluvím, já se totiž přesně tímhle živím. A že nedokážete poznat, že jsou tam chyby, za to fakt nemůžu.

 
Ačraj
697 příspěvků 03.10.13 10:59

Jaké chyby, možná pivní marináda by znělo lépe, než pivová, ale jinak nevím, napiš, ať to opravím, díky!
Já totiž vůbec nevěřím těm kontrolám, ať už se to týká čehokoliv, stále, vyplouvá na povrch, jakýma sajrajtama nás tu krmí, čas od času na něco příjdete, ale když už se s tím lidé dávno cpou…to je někdy i pozdě…

 
di
2451 příspěvků 03.10.13 11:13

No, evidentně netušíte, o čem píšete, další debatu považuju za zbytečnou.

 
jolana
5065 příspěvků 03.10.13 13:02

Aaaaa…tak proto se Heidi Janku naklada do piva :mrgreen: viz Blesk.cz :mrgreen:..preco manzu ale nechala mimo kadu.. :think: :mrgreen:

 
di
2451 příspěvků 03.10.13 14:57

Jolanko, myslím, že jste na to kápla.;-)

 
Ačraj
697 příspěvků 03.10.13 15:53

Di: OK! Také jsem toho názoru. Další debata zbytečná :palec:

 
rnk
31 příspěvků 09.10.13 23:40

Tohle je asi fakt hoax, ale všechno v pořádku není.
V Polsku jsou antibiotika zakázaná jako u nás a běžně se drůbeži podávala. Paní Di musí věřit tomu co dělá a nepochybovat, tak jako lékař neprovádí výzkum, ale aplikuje to co jiní vyzkoumali a jeho naučili. Že je logicky 20 let za nejnovějšími poznatky je nevyhnutelný důsledek.

 
di
2451 příspěvků 10.10.13 12:16

No, v tom Polsku to bylo kapku jinak, jen se o tom už pak nic nepsalo. Celou tu aféru si vlastně vyfabulovala jedna polská novinářka, která se tvářila, že je zástupce jakési blíže neurčené farmaceutické firmy a nabízela různým chovatelům prodej léčiv za ceny nižší než jsou ceny běžné, ceny, za které pro svá zvířata kupují léčiv u veterináře. Nikdo se jí na to nenachytal, ale reportáž vyzněla opačně.
P. S. Jako léčiva se antibiotika samozřejmě používat mohou (za předpokladu, že jsou dodrženy ochranné lhůty), jako přídavky do krmiv z preventivních účelů se používat nesmějí, aspoň v Evropě ne. V USA je to jinak, tam opravdu zvířatům přidávají do krmiv kde co (viz např. už výše zmíněný BST čili bovinní somatotropin, používaný u skotu - aby ty kravky „pěkně“ rostly).
O moje poznatky si starost nedělejte, jsou celkem „up-to-date“, situaci před 20-30 lety znám taky (opět viz výš).

 
rnk
31 příspěvků 10.10.13 14:45

Já to myslel tak, že občas se zpětně přijde na to, že poznatky byly mylné a to co bylo doporučováno či schváleno se doporučovat přestane nebo dokonce zakáže. Jako příklad uvedu schválelé krmení dobytka masokostní moučkou, po zjištění BSE nyní zakázané. Přesto v Polsku se tím dále krmí (tajně)… U nás se to pálí v cementárnách. Nebo se tvrdilo jak jsou škodlivá vejce kvůli cholesterolu, máslo a doporučovaly se jako zdravé ztužené rostlinné tuky. Nyní je to vše naopak a vejce jsou zdravá, máslo dobré a ve ztužených tucích jsou superškodlivé transnasycené tuky. Aktuálně pak sůl. U nás se ještě stále tvrdí, že zvyšuje tlak a zvyšuje pravděpodobnost infarktu a v Anglii proběhla studie, která to vyvrátila.
A vy mi pak řeknete, že co je schválené je bezpečné a zdravé.
Já tvrdím, že potraviny jsou tím zdravější čím jsou bližší původní přírodní formě. Tepelnou úpravu považuji za přírodní proces. Čím více je potravina chemicky zpracována (např. hydrogenace tuků) nebo do ní chemicky vytvořené látky přidány, tím je méně zdravá. Ať už je to již zjištěno či nikoliv.

 
di
2451 příspěvků 10.10.13 15:57

Re: Já tvrdím, že potraviny jsou tím zdravější čím jsou bližší původní přírodní formě atd. - myslím si to samé a vždycky jsem si myslela, taky to tady pořád píšu. Pokud jste tu nový a nejste reinkarnace nějakého bývalého Labužníka, nemůžete znát naše názory, na apriorní a rezolutní soudy týkající se ostatních Labužníků je z vaší strany myslím poměrně brzo.
S tou BSE a MKM to bylo a je kapku jinak, jenže to už je jiná debata, s touto debatou nesouvisející a nesouvisející ani s tím původním nesmyslem, špatně přeloženým hoaxem.

 
rnk
31 příspěvků 10.10.13 16:28

Bohužel jsem se měl tu čest s Vámi střetnout jako první osobou zde. Když jste se pokusila zesměšnit můj názor (za kterým stojím stále) o škodlivosti karagenanu (E407). Karagenan je sice extrahovám z mořské řasy, kterou lidé jedí století, ale právě v této izolované formě je škodlivý.
Studie na zvířatech prokázaly při vysokých dávkách poškození střev. „Nízkomolekulární karagenan (vznikne působením kyseliny chlorovodíkové) způsobil zvířatům rakovinu, vysokomolekulární karagenan byl bez vedlejších účinků. Není však zcela jasné, zda se karagen v potravinách štěpí či neštěpí na škodlivou nízkomolekulární formu.“ (http://www.emulgatory.cz/…am-ecek/E407)
Mimochodem HCl je v žaludku, tak že se tam klidně může štěpit.
Já karagen považuji za jeden z možných důvodů vyššího výskytu rakoviny střev v poslední době.
 http://www.ceff.info/…il-ecka.html?…

 
di
2451 příspěvků 10.10.13 17:11

No, vidíte, a já zase ne (tedy ten karagenan za jeden z důvodů… atd.). Ono záleží na míře rizika, resp. posouzení téhle míry, a zrovna tahle je u karagenanu celkem nízká, jsou mnohem nebezpečnější látky.
No, koukám, že tahle diskuse asi nikam nepovede, za sebe ji tímto s dovolením končím.

 
Wolfg
583 příspěvků 10.10.13 17:16
Erenká píše:

…Tepelnou úpravu považuji za přírodní proces… Co je na vaření, či pečení přírodního, ptám se? Tak to trochu rozebereme. Při vaření za normálních podmínek, kdy se teploty blíží 100° dochází k přeměně řady látek, obsažených v potravinách. Nic dobrého na tom nenajdeme. Už jen, když si uvědomíme, že všichni nám příbuzní tvorové, si nevaří. Zda vznikají škodlivé produkty při vaření nevím, ale nabeton vznikají při pečení. Zvlášť na hranách a u tenkých částí, které se prohřívají na vysokou teplotu, se rozkládají tuky, škroby přecházejí v úžasně vonný a dobrý, avšak děsivý zabiják - akrylonitril. A to ještě nehovořím o úpravě přímým plamenem. Takže tepelně upravená strava je v podstatě nelogická blbost. Ovšem chutná :D

 
rnk
31 příspěvků 10.10.13 17:35

Přírodní proto, že oheň se v přírodě vyskytuje. Od počátku lidstva lidé jedí tepelně upravená jídla a tedy je to prověřeno tisíceletým užíváním. Píše se o tom i v Bibli a naopak Bible zapovídá konzumaci syrového masa s krví.

 
Viviii
2 příspěvky 16.09.14 10:55

Maso je hlavně zdrvaé samo o sobě, jsou to bílkoviny..teda pokud to není moc tučné, jako třeba kachna, samozřejmě…

 
VěrkaVe
29 příspěvků 27.09.14 12:19
Bio kuře

Máte zkušenosti s bio-kuřecím masem? Není tu někdo, kdo ví, kde ho sehnat v okolí Brna? Díky

 
Malounka
2 příspěvky 17.12.14 12:56
Bio maso

Zkus Bioslunečnici, jsou teď na Lidické ulici

 
JASSminka
1 příspěvek 14.01.15 11:14
bio maso

A jaký je rozdíl mezi normálním a bio masem? Jde to poznat?

 
VěrkaVe
29 příspěvků 20.01.15 13:27
Bio maso

Jo je a velkej…chut je o stoprocent hezčí a chutnější

 
floridanka
20 příspěvků 24.07.15 18:06

Di…dobre jsem se nad vasimi prispevky pobavila, vy jste skutecne velmi naivni. A jste asi jedina, ktera si mysli, ze v ceskem mase nejsou zadna antibiotika ani rustove hormony. Pisete, ze se tim zivite, tudiz to dobre vite.
To me hodne pripomina meho kamarada, ktery je chemik a tvrdi me, ze voda z kohoutku je uplne super a nikdo nemusi mit zadne obavy, ze by tam byly nejake latky, ktere nejsou telu prospesne.
Kdyz tu vodu ovsem prozenete pres reversni osmozu, zustane na dne bahno, ktere smrdi…co to asi je? Nejakym normam neni tedy radno verit.

 
di
2451 příspěvků 25.07.15 18:22

@floridanka No, pokud vás názory „insidera“ rozesmály, nic s tím nenadělám. Tak si zkuste aspoň poslechnout názory jednoho laika, v ČR je považován za autoritu (musím se přiznat, že osobně ho ráda nemám, ale tady v některých věcech až zas tak moc nekecá jako obvykle, ale nesmyslů tam říká i tak dost).

 
floridanka
20 příspěvků 26.07.15 04:47

Videla jsem to video dneska rano, je to skutecne dobra fraska a mate pravdu, ze tam rika hodne nesmyslu. Vanek je kapanek mimo misu. Zila jsem kdysi v domeni, ze je to expert pres jidlo, ale vidim, ze to tak rozhodne neni. Placa nesmysly, na nektere otazky ani nedokaze odpovedet a nebo na ne odpovedet nechtel? a nebo nesmel? Expert na jidlo by mel i vypadat rozhodne jinak nez vypada slavny Vanek, ktery je oduly a nevypada moc zdrave. Mejte se fajn. :mavam:

 
exist
1 příspěvek 16.11.15 22:18
jak na maso

Musím se zastat paní Di, protože laici většinou do problémů nevidí a jen opakují fráze co někde slyšeli. Radši dám na názor profesionála z oboru, než věřit pivním siláckým řečem jak je všechno špatné. Často jsou špatné věci o kterých možná ani netušíte.

 
Kateřina Říhová
9 příspěvků 14.02.17 09:39
@di píše:
No, když jsem tohle poprvé ráno četla, tak jsem se vesele zasmála, teď je mi z toho spíš smutno, resp. smutno z toho, na co všechno lidi vlastně skočí…
Kromě toho, že je mi zcela nejasný mechanismus, jakým by pivo různé ty obsahové látky z masa vytáhlo (difúze?), jiný fakt je ten, že minimálně antibiotika nebo růstové hormony maso z české výroby (i velkovýroby) neobsahuje, nesmí, je to zakázáno a opravdu přísně sledováno (pokud se najdou, hned se všecko stahuje). Jako u každé živé hmoty, výskyt bakterií a jejich toxinů samozřejmě možný je, ale nikdo snad nejíme zjevně zkažené věci a potraviny si povětšinou tepelně upravujeme.
Vypadá to, že se jedná o nějaký hoax z amerického zdroje, tam se totiž v chovu zvířat (na rozdíl od Evropy) řada ne příliš „košer“ přípravků (třeba typu BST apod.) používá. Navíc je to blbě přeložené, čeština je mizerná.
Jo, nejhorší je strach z něčeho, co neznám…

Nenapsala bych to líp :-) Všechny palce nahoru. Je mi smutno z toho, kolik kamarádek ujíždí na naprosto iracionálních fámách, dietách, pseudolécích od různých šamanů - a ještě hůř mi je, když vidím, jak tím ládují vlastní děti. :,(

 
morrell
3 příspěvky 22.03.17 12:07

Tady je to trochu lépe vysvětleno, jsem laik, ale možná to úplný nesmysl být nemusí…

 
di
2451 příspěvků 22.03.17 15:01

A kruh se uzavřel. Rozjedeme druhé kolo? :-)

 
morrell
3 příspěvky 22.03.17 15:15

Klidně to můžete ignorovat, nikoho k diskusi nenutím.

Vaše argumentace výše mi přijde sice dost arogantní, ale většinou rozumná, také si nemyslím, že by popisovaný postup dostal z masa věci, které tam navíc asi ani nejsou.

Tady jde ale o látky vznikající až při grilování, je-li maso marinováno pivem, prokazatelně se jich v mase vytvořilo méně. Nic víc, nic míň. Nechápu, co Vás na tom popuzuje…

Tohle a tohle jako bulvár nevypadá.

 
di
2451 příspěvků 22.03.17 19:09

@morrell Co mě na tom popozuje? Jsem celoživotní skeptik, všechny informace si několikanásobně ověřuju a kdysi (ale už opravdu dávno) jsem se potravinám věnovala na věděcké bázi. Prostě mi není jasný ten mechanismus, jakým by to pivo resp. víno mělo působit. Je to tam někde napsané? V těch anotacích jsem to nenašla.

 
morrell
3 příspěvky 22.03.17 20:45

Ok, takový postoj nemám problém respektovat. Také jsem to tam nenašel (nehledal jsem, nechce se mi do toho investovat víc času, než si to zaslouží), ale nenacházím žádný zřejmý důvod studii nevěřit. Kdo by na tom vydělal? Výrobci piva? To asi ne. Server působí důvěryhodně. Tak proč neuvěřit. U kalkulačky taky nevím, jak a proč to uvnitř funguje, a nemám problém výsledkům věřit.

Chtěl jsem jen přidat další pohled na probírané téma, na který jsem náhodou narazil, každý ať se s tím vypořádá, jak chce.

Přeji pěkný večer a mír v duši. :-)

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz