Jak naložit maso?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 02.06.07 19:51
Jak naložit maso?

Dobrý večer, zítra bych chtěla udělat „svíčkovou“ ze zadního hovězího a ráda bych ho dnes naložila přes noc, poraďte mi, prosím, nějakou marinádu.
 Děkuji


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jarka7
208 příspěvků 04.06.07 12:02
Já nakládám maso podle Sandtnerové

Maso prošpikuji angl. slaninou a peroutkou potřu ze všech stran rozpuštěným máslem. Do láku přidám: studenou vodu, kroužky ze 2 větších cibulí, sůl, celý pepř, 2-3 bobkové listy, kořenová zelenina, jalovec a nové koření. Naložím do láku a vložím zatížené do chladničky na 2 dny.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 04.06.07 13:20
Lák na maso - Jarko

Nevypadl ti tam ocet?

 
DanaJ
1136 příspěvků 04.06.07 13:51
Ocet

..určitě vypadl. ..a lák se před naložením svaří. .. mno, vlastně ani nemusí.

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.06.07 21:23
...

Jarko, Jenovefo, Dano, dííííííky.

 
Jarka7
208 příspěvků 05.06.07 14:44
Ocet jojo!

Omlouvám se, na ocet jsem zapomněla. Mám asi tu zapomínací chorobu.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.06.07 12:54
Naložené maso ....

Sylvie nebude to o naložení masa, ale v případě kdy jeden dostane na svíčkovou chuť a maso není naloženo. Mám ho od Marušky (bývalá spolupracovnice).
Na kastrolu v kterém se bude maso a zelenina péci dám máslo smíchané s olejem a osmažím 2 cibule nakrájené na kostičky, přidám 1 vrchovatou PL cukru a restuji do rozpuštění cukru. Pak vložím hovězí maso nakrájené na plátky, opepřím a maso restuji až nepouští šťávu, sejmu z plotny přidám 1-2 PL octa, pozor prská to, vrátím na plotnu, přisypu čerstvou nebo marženou zeleninu na svíčkovou, přidám všechno koření, sůl a ještě chvíli restuji. Pak zaliji horkou vodou, promíchám a dám do trouby přikryté poklicí. Peču, podlévám asi kolem 1,5-2 hodiny. Měkké maso vyjmu, obsah zaliji šlehačkou, na plotně nechám povařit, zeleninu vložím do cedníku, vyndám koření a smes po částech mixuji. Protože dávám velké množství zeleniny, nemám potřebu přidávat mouku. No a je hotovo a nikdo nepozná, že maso nebylo naloženo. Vyzkoušej.

 
Sylvie
2302 příspěvků 06.06.07 16:26
...

Bedli, pokud maso nenaložím(a já zapomínám už skoro pravidelně), Tvůj recept použiju na 100%. Myslím, že se doma nikdo nezblázní, když ji udělám tento týden znovu :-)
Od manžela jsem se taky naučila místo mouky používat více zeleniny.
Moc všem děkuju

 
im52
16 příspěvků 12.06.07 18:29
...

Připravuji zhruba stejně jako Bedla, jen s malou drobností - koření zabalím do gázy ( takový měšec ) a až je upečeno, tak gázu s kořením vyhodím, maso vyndám na talíř a celou směs v kastrolu umixuji ponorným mixerem. Pak teprve přiliji smetanu a nechám chvilku povařit.Mouku také nepoužívám. Zelenina zahustí dostatečně. Ráda vařím , ale nemám ráda moc nádobí. tak se snažím ho co nejvíce ušetřit. Nejlépe je uvařit v jednom hrnci.

 
Sylvie
2302 příspěvků 12.06.07 20:48
...

im, dekuju za radu. Jsi hodná.

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.10.08 20:01
...

Jarko, jdu nakládat podle Tvého receptu.
JInak, Bedlo, podle Tvého receptu jsem svíčkovou dělala minule. Moc Tě vychvalovali. :-)

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.10.08 08:22
Jak naložit maso ...

Sylvie, co já … to Maruška, bude moc ráda až jí pochvalu vyřídím. V současné době bojuje s rakovinou prsu, tak jí prosím držte všichni palečky, ať to dobře dopadne. Samozřejmě když vařím tu svíčkovou slavnostní, tak se vším co popisuje Jarka7, to je moc výborný recept. Díky za radu dát koření odděleně, použila jsem větší sítko na čaj.

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.10.08 09:18
Bedli

Tak, prosím Tě, vyřiď Marušce, že mě zachránila i pro tentokrát. Já to maso zase nenaložila. :-((
Jsem usnula, či co…

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.10.08 09:30
...

Bedlo, prosím, pozdravuj Marušku. Přeju ji hodně sil.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.10.08 13:03
jak naložit maso ...

ale i jak ho nenaložit … Sylvie určitě vyřídím.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 05.10.08 17:27
Sylvie,

já svíčkovou nakládám, nebo nenakládám jako jarka7 s tím rozdílem, že ten lák převařím, nechám vystydnout a pak dám do něj maso. Do láku ještě nakrájím tak 3 půl cm kolečka citronu i s kůrou. Nejprve vydrbu citron kartáčkem. Když jí chci mít hodně sváteční, tak do ní dělám karamel (cukr+voda), svíčková má pak moc pěknou barvu.

 
kamilio
551 příspěvků 10.10.08 12:05
Jak naložit maso? - k receptu od Bedly

Dělám v podstatě stejně, ale nejdříve na drobno slanina, pak zelenina (vždy jen čerstvá!!!), pak cibule, zasypávám třtinovým cukrem, dál stejně, podlévám vývarem, koření do čajového vajíčka a dál stejně ale s ponorným mixérem.

 
hczub
1 příspěvek 22.12.14 20:50
svíčková bez naložení

Bedlo svíčková podle tvého receptu je výborná :mavam:


Reklama

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz