Dobrý večer, zítra bych chtěla udělat „svíčkovou“ ze zadního
hovězího a ráda bych ho dnes naložila přes noc, poraďte mi, prosím,
nějakou marinádu.
Děkuji
Jak naložit maso?
Maso prošpikuji angl. slaninou a peroutkou potřu ze všech stran rozpuštěným máslem. Do láku přidám: studenou vodu, kroužky ze 2 větších cibulí, sůl, celý pepř, 2-3 bobkové listy, kořenová zelenina, jalovec a nové koření. Naložím do láku a vložím zatížené do chladničky na 2 dny.
Sylvie nebude to o naložení masa, ale v případě kdy jeden dostane na
svíčkovou chuť a maso není naloženo. Mám ho od Marušky (bývalá
spolupracovnice).
Na kastrolu v kterém se bude maso a zelenina péci dám máslo smíchané
s olejem a osmažím 2 cibule nakrájené na kostičky, přidám 1 vrchovatou
PL cukru a restuji do rozpuštění cukru. Pak vložím hovězí maso
nakrájené na plátky, opepřím a maso restuji až nepouští šťávu, sejmu
z plotny přidám 1-2 PL octa, pozor prská to, vrátím na plotnu, přisypu
čerstvou nebo marženou zeleninu na svíčkovou, přidám všechno koření,
sůl a ještě chvíli restuji. Pak zaliji horkou vodou, promíchám a dám do
trouby přikryté poklicí. Peču, podlévám asi kolem 1,5-2 hodiny. Měkké
maso vyjmu, obsah zaliji šlehačkou, na plotně nechám povařit, zeleninu
vložím do cedníku, vyndám koření a smes po částech mixuji. Protože
dávám velké množství zeleniny, nemám potřebu přidávat mouku. No a je
hotovo a nikdo nepozná, že maso nebylo naloženo. Vyzkoušej.
Bedli, pokud maso nenaložím(a já zapomínám už skoro pravidelně), Tvůj
recept použiju na 100%. Myslím, že se doma nikdo nezblázní, když ji
udělám tento týden znovu
Od manžela jsem se taky naučila místo mouky používat více zeleniny.
Moc všem děkuju
Připravuji zhruba stejně jako Bedla, jen s malou drobností - koření zabalím do gázy ( takový měšec ) a až je upečeno, tak gázu s kořením vyhodím, maso vyndám na talíř a celou směs v kastrolu umixuji ponorným mixerem. Pak teprve přiliji smetanu a nechám chvilku povařit.Mouku také nepoužívám. Zelenina zahustí dostatečně. Ráda vařím , ale nemám ráda moc nádobí. tak se snažím ho co nejvíce ušetřit. Nejlépe je uvařit v jednom hrnci.
Jarko, jdu nakládat podle Tvého receptu.
JInak, Bedlo, podle Tvého receptu jsem svíčkovou dělala minule. Moc Tě
vychvalovali.
Sylvie, co já … to Maruška, bude moc ráda až jí pochvalu vyřídím. V současné době bojuje s rakovinou prsu, tak jí prosím držte všichni palečky, ať to dobře dopadne. Samozřejmě když vařím tu svíčkovou slavnostní, tak se vším co popisuje Jarka7, to je moc výborný recept. Díky za radu dát koření odděleně, použila jsem větší sítko na čaj.
Tak, prosím Tě, vyřiď Marušce, že mě zachránila i pro tentokrát.
Já to maso zase nenaložila.
Jsem usnula, či co…
já svíčkovou nakládám, nebo nenakládám jako jarka7 s tím rozdílem, že ten lák převařím, nechám vystydnout a pak dám do něj maso. Do láku ještě nakrájím tak 3 půl cm kolečka citronu i s kůrou. Nejprve vydrbu citron kartáčkem. Když jí chci mít hodně sváteční, tak do ní dělám karamel (cukr+voda), svíčková má pak moc pěknou barvu.
Dělám v podstatě stejně, ale nejdříve na drobno slanina, pak zelenina (vždy jen čerstvá!!!), pak cibule, zasypávám třtinovým cukrem, dál stejně, podlévám vývarem, koření do čajového vajíčka a dál stejně ale s ponorným mixérem.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
