Jak nahradit brynzu a jak na halusky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
moncicakzesydney
3 příspěvky 17.06.10 04:38
Jak nahradit brynzu a jak na halusky

Poradite mi, mili labuznici, jak nahradit brynzu na halusky? Tady v Australii se brynza koupit neda, tak zkousim ruzne mixy, ale porad to neni ono. No a pak jeste … jak na ty potvory halusky. Jaka ma byt konzistence testa, davate do nej vajicka, smetanu? Minule, kdyz jsem se o ne pokousela (omluvou je, ze to bylo poprve) z toho vysly takove „mekci chlupate housenky“.Diky moc za vase rady, haluskam zdar!

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 17.06.10 08:24
Jak nahradit bryndzu a jak na halušky

Bryndza se tu kdysi prodávala. Měl ji dokonce Franklins ve Wentworthville. Asi o ní nebyl velký zájem, protože přestali.
Já si místo ní rozředím sýr feta (Danish variety) smetanou.
Halušky dělám tak že v sekacím robotu rozšmelcuju brambory (Sebago), přidám vajíčko, trochu soli a za chodu sypu mouku dokud nevznikne hustá kaše. Pak už jenom vyklopím do mého speciálního haluškovadla (jestli chceš vidět, podívej se do mého deníčku) které už sedí na hrnci s osolenou vařící se vodou a je to.

Jestli se ti stýská po haluškách zajdi si na ně do ČeskoSlovenského Country Clubu
V Kemps Creek. Kuchař Jožo vaří výborně nejen ty, ale i ostatní krmi.
Možná že ti řekne i svoje tajemství jak on vyrábí Bryndzu.

jolana
5065 příspěvků 17.06.10 10:25
bryndzu si vyrobis

podla tohto receptu a je dobraa
Bryndza

a o haluskach tuna..
Halušky ešte raz-haluškománia-ako ich robím ja

..nech sa dari

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.06.10 11:01
...

moncica - halušky bez vajíčka, zemiaky, múka, soľ. Len pozor, rané (skoré) zemiaky, prípadne šalátové odrody (varný typ A) majú málo škrobu, zle lepia, vhodné sú „klasické“ neskoré zemiaky.

jolano - vďaka :o)

gabi
551 příspěvků 17.06.10 20:12
...

kltko, aj nove zemiaky mozu mat dostacujuci obsah skrobu…ja v pohode pouzivam nove zemiaky na halusky…nezalezi na tom, ci je zemiak skory alebo neskory…obsah skrobu je takmer na 70% dany geneticky u kazdeho typu zemiaka…v mensej miere vplyva na skrobnatost pocasie, agrotechnika a typ pody…
moncicakzesydney, ak chces mat tutovkovo nerozvarene halusky, pridaj do nich lyzicu skrobu-u nas je to solamyl alebo maizena…neviem, ci aj tam u Vas sa da nieco podobne kupit… ja davam do halusiek aj vajicko…vobec nic nepokazi…a nam viac chutia halusky „al dente“ :)

anickav
2904 příspěvků 18.06.10 16:10
moncica,

ešte je dôležité aj to - aby si varila halušky vo veľkom množstve vody, hádzala menšie množstvo cesta do vody - aby rýchle zvreli a vyplávali na povrch a hneď vyberaj, nenechávaj zbytočne dlho vo vode…
V školských jedálňach sa kedysi nesmelo variť s bryndzou (neviem ako dnes) a bežne kuchárky miesto bryndze používali syr Lunex. Ak sa pamätáš a niečo podobné u vás existuje…mäkký natierací syr…

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.06.10 16:37
...

gabi, asi máš pravdu, že viac závisí na sorte, ale keď som robil halušky, vždy som zobral nie skoré zemiaky a nikdy problém nebol. A samozrejme, tiež väčšinou aj univerzálny varný typ B.

esmeralda
4813 příspěvků 19.06.10 01:01
V Sydney

se brambory neoznačují typy A, B atd… Proto doporučuji Sebago.
Moniko, jsou to ty nejlacinější co se prodávají většinou ve dvou nebo čtyřkilovém balení.

Jiné odrůdy jsem na Halušky nezkoušela.
Myslím že ani Red Pontiac by nebyl špatný. Ale kupovat na tuto krmi třeba Kipfler se mi zdá zbytečné.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz