Budete-li patrat po tipech na potraviny, se kterymi se hubne “samo”, dost mozna narazite i na ananas.
Za svoji roli “spalovace tuku” muzete podekovat obsahu bromelinu –enzymu, jemuz je tato schopmost pripisovana. Je tomu skutecne tak? Zazracny hubnouci ucinek bromelinu nebyl bohuzel dosud spolehlive dokazan, a tak nezbyva nez se smirit s pravdou, ze “samo” se proste nehubne. Vasi pozornosti by ovsem ananas prece jen nemel uniknout. Krome lahodne chuti vam totiz muze nabidnout vitamin C, provitamin A, skupinu vitaminu B vcetne kyseliny listove a slusnou sestavu mineralu. A jak je to vlastne s onim enzymem bromelinem? Ten v lidskem organismu pracuje jako pohon chemickych reakci, pri kterych jsou stepeny latky bilkobinne povahy. Diky teto schopnosti byva casto spojovan s protizanetlivymi ucinky, dokonce i s prevenci infarktu myokardu a tvorby krevnich srazenin. Prave proto byva bromelin ziskavany z ananasu vyuzivan k vyrobe potravinovych doplnku.