Uz dva roky se mi docela povedl, ale byl nejaky ridky Mozna mam blby recept,
surovimy, nebo delam neco spatne. Uvitam proto jakekoliv rady a porady - nejlepe
recepis.
Diky Bibi
Jak na Vajecny konak?
1 kondenzované Tatra mléko (9% tuku - ne light), 1 Salko (kondenzované
slazené mléko), 2 balíčky vanilkového cukru, 6 žloutků. To vše
šlehám v mixéru po dobu 10 minut. Potom přidám rum podle chuti.
V původním receptu bylo 1/2 litru, to se mi ale fakt zdá docela silné, mí
příbuzní jsou schopni vaječňák pít jako kakao, tak dávám trochu míň,
ale ne o moc. Takž eten rum podle chuti a potřeby a ještě prošlehat.
V ledničce po vychlazení docela dobře zhoustne. Ale není úplně tuhý!
Možná víc žloutků a byl by hustější. Jednou jsem pro změnu přidala
rozpuštěnou čokoládu, chtěla jsem vyrobit čokoládový likér. Domyslíš
si asi, jak to dopadlo. Z lahve se to prostě nedalo ani vysypat.
Pitomců si nevšímejme, na množství nehleďme.
Podařilo se mi udělat chybu v přihlašování, takže nejsem Pil, ale
Pilka.
Měj se.
Diky, tak nejak podobne jsem ho snad delala, ale byl jak voda. Asi bude chyba ve mne. No tak ja to zkusim letos do tretice. Diky
Můj recept je: 8 žloutků utřu s 35 dkg cukru do pěny. 1 litr mléka svařím s 2 vanilkovými cukry. Do vychladlého mléka vmíchám utřené žloutky a cca 0,5 litru lihu (raději méně, a pak po cca 2 dnech ochutnám a případně přidám) a pokud se zdá řídký, přidám trochu sladkého kondenzovaného mléka.
najdeš na Labužníku pod názvem ¨Jednoduchý vaječný koňák¨. Musí se nechat uležet, obvykle asi 10-14 dnů).
Moc Tě zdravím,
Jen dávám 4 žloutky a mixuju ponorným mixérem ve skleněném džbánu, líp se přelévá do láhví.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
