Jak na Vajecny konak?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Bibi
47 příspěvků 02.12.03 02:38
Jak na Vajecny konak?

Uz dva roky se mi docela povedl, ale byl nejaky ridky Mozna mam blby recept, surovimy, nebo delam neco spatne. Uvitam proto jakekoliv rady a porady - nejlepe recepis.
Diky Bibi


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Pil  03.12.03 08:05
Já ho dělám takto:

1 kondenzované Tatra mléko (9% tuku - ne light), 1 Salko (kondenzované slazené mléko), 2 balíčky vanilkového cukru, 6 žloutků. To vše šlehám v mixéru po dobu 10 minut. Potom přidám rum podle chuti. V původním receptu bylo 1/2 litru, to se mi ale fakt zdá docela silné, mí příbuzní jsou schopni vaječňák pít jako kakao, tak dávám trochu míň, ale ne o moc. Takž eten rum podle chuti a potřeby a ještě prošlehat. V ledničce po vychlazení docela dobře zhoustne. Ale není úplně tuhý! Možná víc žloutků a byl by hustější. Jednou jsem pro změnu přidala rozpuštěnou čokoládu, chtěla jsem vyrobit čokoládový likér. Domyslíš si asi, jak to dopadlo. Z lahve se to prostě nedalo ani vysypat.
Pitomců si nevšímejme, na množství nehleďme.
Podařilo se mi udělat chybu v přihlašování, takže nejsem Pil, ale Pilka.
Měj se.

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 03.12.03 21:44

Diky, tak nejak podobne jsem ho snad delala, ale byl jak voda. Asi bude chyba ve mne. No tak ja to zkusim letos do tretice. Diky

 
iva  07.12.03 11:04
osvědčený recept

Můj recept je: 8 žloutků utřu s 35 dkg cukru do pěny. 1 litr mléka svařím s 2 vanilkovými cukry. Do vychladlého mléka vmíchám utřené žloutky a cca 0,5 litru lihu (raději méně, a pak po cca 2 dnech ochutnám a případně přidám) a pokud se zdá řídký, přidám trochu sladkého kondenzovaného mlé­ka.

 
babi
6360 příspěvků 08.12.03 19:24
Další osvědčený koňak...

najdeš na Labužníku pod názvem ¨Jednoduchý vaječný koňák¨. Musí se nechat uležet, obvykle asi 10-14 dnů).

Moc Tě zdravím,

 
stepaali
3 příspěvky 16.01.04 08:25
Já to dělám taky tak

Jen dávám 4 žloutky a mixuju ponorným mixérem ve skleněném džbánu, líp se přelévá do láhví.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz