Jak na Vajecny konak?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Bibi
47 příspěvků 02.12.03 02:38
Jak na Vajecny konak?

Uz dva roky se mi docela povedl, ale byl nejaky ridky Mozna mam blby recept, surovimy, nebo delam neco spatne. Uvitam proto jakekoliv rady a porady - nejlepe recepis.
Diky Bibi

Reakce:
 
Pil 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.12.03 08:05
Já ho dělám takto:

1 kondenzované Tatra mléko (9% tuku - ne light), 1 Salko (kondenzované slazené mléko), 2 balíčky vanilkového cukru, 6 žloutků. To vše šlehám v mixéru po dobu 10 minut. Potom přidám rum podle chuti. V původním receptu bylo 1/2 litru, to se mi ale fakt zdá docela silné, mí příbuzní jsou schopni vaječňák pít jako kakao, tak dávám trochu míň, ale ne o moc. Takž eten rum podle chuti a potřeby a ještě prošlehat. V ledničce po vychlazení docela dobře zhoustne. Ale není úplně tuhý! Možná víc žloutků a byl by hustější. Jednou jsem pro změnu přidala rozpuštěnou čokoládu, chtěla jsem vyrobit čokoládový likér. Domyslíš si asi, jak to dopadlo. Z lahve se to prostě nedalo ani vysypat.
Pitomců si nevšímejme, na množství nehleďme.
Podařilo se mi udělat chybu v přihlašování, takže nejsem Pil, ale Pilka.
Měj se.

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 03.12.03 21:44

Diky, tak nejak podobne jsem ho snad delala, ale byl jak voda. Asi bude chyba ve mne. No tak ja to zkusim letos do tretice. Diky

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.12.03 11:04
osvědčený recept

Můj recept je: 8 žloutků utřu s 35 dkg cukru do pěny. 1 litr mléka svařím s 2 vanilkovými cukry. Do vychladlého mléka vmíchám utřené žloutky a cca 0,5 litru lihu (raději méně, a pak po cca 2 dnech ochutnám a případně přidám) a pokud se zdá řídký, přidám trochu sladkého kondenzovaného mlé­ka.

 
babi
6360 příspěvků 08.12.03 19:24
Další osvědčený koňak...

najdeš na Labužníku pod názvem ¨Jednoduchý vaječný koňák¨. Musí se nechat uležet, obvykle asi 10-14 dnů).

Moc Tě zdravím,

 
stepaali
3 příspěvky 16.01.04 08:25
Já to dělám taky tak

Jen dávám 4 žloutky a mixuju ponorným mixérem ve skleněném džbánu, líp se přelévá do láhví.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz