Jak na hranolky v troubě

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Mahony02
39 příspěvků 22.10.04 06:33
Jak na hranolky v troubě

Ptám se rodiny zkušených Labužníků jak správně a dobře udělat hranolky v troubě, aby se brambory nerozpadaly a dobře držely tvar, všem děkuji za odpovědi!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 22.10.04 08:01
Jak na hranolky v troubě

Mahony, už jsem to tu někde psala, ale zopakuji to. Brambory nakrájím na hranolky nebo na osminky. Do misky si dám pár bílků, osolím a okořením podle chuti. V této směsi brambory řádně promíchám. Pekáč si vyložím pečícím papírem (nerada ho totiž myju) a kousky brambor do něj v jedné vrstvě naskládám. A pak už jen peču a peču až to zezlátne. Může se to během pečení obrátit.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 22.10.04 08:35
esmeraldo,

myslím, že jsi se o tom zmiňovala v diskusi o využití bílků
ale tam jsi to nerozepsala tak podrobně, takže za to díky ***

 
Jenofefa
1315 příspěvků 22.10.04 09:05
Americké brambory

dělám v troubě takto: vyhřeji troubu na maximum, na plech dám papír na pečení, pečlivě omyté brambory i se slupkou nakrájím na osminky (nebo čtvrtky - podle velikosti), házím je do vody, sliji a osuším kuchyňským papírem, v misce promíchám s trochou olivového oleje (nepatrně) a bylinkami a rozložím na ten papír a vsunu do trouby a peču 1/2 až 3/4 hodiny do požadovaného zlatého odstínu. Pokud brambory nejsou příliš kvalitní, tak je radši slupky zbavím a postupuji stejně. Ale ten postup s bílkem se mi líbí, ten musím příště zkusit.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.10.04 10:53
Americké brambory

Jeno, ten tvůj způsob je vlastně stejný jako ten můj. Jenom místo oleje použiji bílky. Mám to vyčteno z nějaké dietní kuchařky (a já jich něco přečetla, ha ha). Cílem je ušetřit pár kalorií.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.04 11:22
A já

dělám takhle americké brambory v Remosce!
Nakrájím, promíchám s olejem, osolím, opepřím. Později zasypu nakrájeným pórkem, paprikou, bylinkami, kořením. Dopeču společně.
A k tomu kysaná smetana, ochucená, s bylinkami!!!!
Mňam, mňam, mňam
Dělala jsem to vždycky dceři (veganka), tedy bez té smetany, a pak jsme jí koukali do talíře a hlučne záviděli.
Tak už to dělám ve velkém, pro všechny!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 26.01.05 09:41
Esmeraldo, to je geniální

a už se delší dobu chystám ti poděkovat. Americké brambory „očkvachtané“ v bílku před pečením - to nemá chybu. Jsou krásně zlatavé a nemám pocit, že tak hřeším. A bílek v lednici zbývá každou chvíli. Děkuji.

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.01.05 11:33
Jak na hranolky v troubě

Jeno, jsem ráda že chutná. A já se pro změnu konečně dozvěděla co jsou to ty „americké brambory“. Za mlada jsme znali jenom amerického brouka (mandelinku). Ha ha.

 
alouch
56 příspěvků 26.01.05 11:43
Esmeraldo

Tvoje „bílkové“ brambory jsem zkusila hned po prvním uvedení na Labužníku. Byly dobré, všechno se snědlo, ale po promíchání s bílky brambory pustily vodu a většina koření stekla na papír. Fakt je, že o ty přípečky se děti málem popraly a snědly je téměř i s papírem.

 
Claudia
103 příspěvků 26.01.05 15:13
Ještě zdravější varianta

Kamarádka mě naučila dělat v troubě brambory úplně bez pří:,–(, nejsou to tedy přímo hranolky, ale chutnají také skvěle.
Na pečící papír naskládám vedle sebe na cca 3 mm silné plátky pokrájené brambory, pak na ně přimáčnu utěrku a vysaju tak přebytečný škob, potom brambory docela dost osolím a šup s nimi do trouby dřív, než stihnou začít pouštěte šťávu. Během pečení se krásně „nafouknou“ a báječně křupou. ;-)

 
Eleeen
1127 příspěvků 26.01.05 15:49
claudia,

tak je dělám taky, krájím na čtvrtky i se slupkou a ani nesolím. Jsou moc dobré, dávám Ti za pravdu.
Jinak hranolky peču taky tak, že je osuším, promíchám s několika kapkami oleje a peču na silikonové podložce. Solím až nakonec.

 
babi
6360 příspěvků 26.01.05 16:21
...

ZDE se najdou americké brambory připravené v troubě. Mohou se připravit bez papriky, ale s ní dostanou pěknou bavu bez přidání kalorií. Olej používám v rozprašovací lahvi, takže se ho použije co nejméně.

NEBO ZDE je recept na klasicky připravené hranolky, jak je připravují profesionálové (musím dodat obrázek), které nemají chybu a jsou jak mají být, pěkně nafouklé, což se docílí jedině dvojím smažením v různých teplotách oleje, čímžto jej ani nanasáknou a jsou pěkně křupavé.

 
rosnicka
262 příspěvků 31.01.05 12:17
Esmeraldo,

díky, Tvoje bílkové hranolky jsou vážně skvělé. Jen mi na nich moc nedoželo to koření rozšlehané v bílcích.

 
Labužník silvie02
20 příspěvků 05.06.05 23:11
Posypejte

hranolky susenou rozmarynou!!!!! Je to chutova basen:-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 06.06.05 01:28
Jak na hranolky v troubě - Rosničko

Tak to koření na hranolky nasyp až když jsou připravené na pekáči…

 
rosnicka
262 příspěvků 06.06.05 11:52
to je NAPAD:-))

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz