Jak mám zhubnout?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
a-r-e-v
12 příspěvků 21.06.05 16:23
Jak mám zhubnout?

Neznáte někdo nějaký účiný a efektivní dietu.Mám letět na Krétu a nechci tam dělat ostudu.Hlavně ať potom nemám nějakou anorexii a bolímii.O pár jsem slyšela,ale zatím bez efektu.

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 21.06.05 19:55
omezit příjem kalorií...

…a cvičit a vše pod dohledem doktora anebo mít partnera, který Tě tak psychicky ničí, že jdou kila dolů sami…ten první způsob je sice pomalejší a náročnější, ale zaručeně lepší ;o))

 
a-r-e-v
12 příspěvků 21.06.05 20:05
Jak mám zhubnout?

Jo cvičit.To já cvičím.Hraju fotbal,tělák 2.hodiny týdně,běhám,plavu atd...... anějak to nejde a kalorie omezuji na 500kcal/deně.A ta druhá avrianta je docela špatná to bych nakonec mohal skončit v blázinci.A to zrovna s mojí povahou ne.Partnera mám už rok a že by mě níčil to ne.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.06.05 07:03
500 kcal/den

a-r-e-v, to je proklatě málo. To se pak tvůj organismus přepne na záchovný režim, aby vůbec přežil !!!
Tady najdeš hodnoty potravin e-kalkulačka Flory, tady nějaké prográmky Slunečnice , někde jsem před lety stáhla prográmek, který ti odečte od hodnoty potravin hodnoty za tělesnou aktivitu. Teď ho ale nemohu najít. Najdu-li, dám vědět a poslala bych ti jej.
Moje zkušenost je ale taková, že nějaký ten špíček nevadí, hlavně mít veselou mysl !!!

 
Eleeen
1127 příspěvků 22.06.05 08:17
aktivita každý den

pokud máš takovou aktivitu každý den a kila nejdou dolů, může jít o tvz. „přetrénování“. Tělo po fyzické námaze potřebuje určitý počet hodin na regeneraci a na to, aby mělo kdy hubnout. Četla jsem to v dotazech na nějakém netu. Tam psala holčina, že denně cvičí - aerobic, plavání, kolo, běh a nehubne.
Zkus se podívat na nějaké stránky, kde se „cvičí“ a projít tam články či diskuze, jistě tam najdeš fundovanější odpověď.
Já jsem se tomu „přetrénování“ divila, ale něco na tom bude neb všeho moc škodí, že… Takže i to cvičení se musí dělat s mírou.

 
buturenka
311 příspěvků 23.06.05 14:46
...

Jen 500 kcal denně, to je vážně velmi málo, asi zajdi za nějakým lékařem - specialista na výživu, a nebo si tělo řeklo, že toho má dost a nehubne, hodně štěstí

 
a-r-e-v
12 příspěvků 24.06.05 09:31
dieta?

Teď jsem slyšela o dietě při,které se jí jeden den ovoce,druhý zelenina,třetí kuřecí maso,čtvrtý smetana.A to vždycky po celý den .Prej funguje,ale na to nemám a pít se může jenom voda.Jest-li sní má někdo skušenosti tak ať písně jest-li funguje.

 
DanaJ
1136 příspěvků 24.06.05 13:42
Dieta...

…ovoce, zelenina, kuře, smetana… ježíš, to se přeci nedá… a zapíjet to vodou? Ani náhodou si nedokážu představit, že bych do sebe ládovala smetanu a zapíjela bych jí vodou… brr…

Zkus dělenou stravu. Stačí si zaběhnout do knihkupectví a koupit nějakou kuchařku a máš pořešeno. A když to nebude fungovat, tak nevadí. Recepty budou jedlý. Nebo na ní prvně koukni, jestli by se to dalo a máš to. Myslím, že by tam mohli být psané i kalorie.

Myslím, že dělená strava není problém. Jíš vlastně úplně všechno.

Zkus kouknot taky do starších diskuzí.

 
DanaJ
1136 příspěvků 27.06.05 15:02
Co to zkusit trochu jinak.

Neříkám, že je tohle recept, ale určitě je to dobrý začátek. Něco jako vyčištění:

Krmivo šetrné na játra

Potrava jaterně šetrnější v.031006

Vhodné při čištění těla, hubnutí, horečce, únavovém syndromu, intoxikacích, snížené schopnosti detoxikace ap.

Shrnutí:
V jídlech omezit chemii E (a nekouřit!), cukr, bílé pečivo, margaríny, smaženiny, uzeniny, paštiky, masové vývary, instantní potraviny, tepelně barevně změněné potraviny (pražené, kůrčičky, čokoládu, kávu ap.), silné koření (pepř, hořčice, kečup atd.), kořeněné pří:,–(y a omáčky. Zelenou zeleninu jíst spíše syrovou, ostatní spíše vařenou. Upřednostnit celozrnné potraviny. Mléko ředěné vodou 1:1 jen v podmínkách zvýšené fyzické námahy. Upřednostnit netučné neoschlé sýry a bílé jogurty s obsahem živých kultur. Z tuků jen trochu: pomazánkové máslo, máslo, sádlo (neškvarkové), slunečnicový a olivový olej.

Poznámka:
Zdá se být nejvýhodnější si ráno dát jen klasický čaj (spíše zelený) s bylinkovými koncentráty (JK, CK, AK, LVK, GK, MK, TK, LPK) a posléze, až tělo naznačí, že by jedlo, mu dát bobule (Evemol, Q10, Ginkgo, Lecitin, GY, Kelp, Paba, vitamíny, Brahmi, Tea Essence, ap.) a zase čajovou kombinaci. Při dalším naznačení se nechá dobře ošálit zralým ovocem. Opět se mi osvědčuje kombinace normálního nesladkého čaje s JK a případně další ovoce. S tím se dá vydržet asi 6 hodin od probuzení.
V případech nežádoucího hubnutí nebo horečky doporučuji do čaje přidávat dostatek játra šetřícího hroznového cukru Glukopur dle chuti a případně přikyselit práškovým vitamínem C (přebytek odchází močí…; skladem je vit. C 100).
Posléze si tělo řekne razantně o trochu jídla. Je-li ono připraveno bez chuť dráždících koření, stačí ho několik lžic:
Vařená rýže s nějakou aromatickou bylinou, špagety s bazalkou, těstoviny, luštěniny, kukuřice, naklíčeniny. Máte-li před sebou nebo za sebou fyzickou námahu, tak několik sardinek, nebo na teflonu udušená nebo uvařená mrtvola filého. V případě oběda je možné, aby byl přítomen i olej olivový, slunečnicový nebo sojový. Smaženiny nebrat, nebo oloupat strouhankový obal (ten nejíst!), grilované předměty musí být zbaveny kůžičky nebo kůrčičky. Sýr může být přítomen jen v doprovodu zelené listové zeleniny syrové - ale mimo to už nic. Také lze doporučit několik tvarohových ovocných knedlíků bez dochucení nebo politých jogurtem.
Brambory doporučuji pouze vařené studené během dopoledne jako náhradu ovoce. Zcela vyjímečně k obědu s trochou sýra nebo lépe tvarohu. Bramborová výživa je pro játra poněkud náročnější a ona nedetoxikují dobře po nejméně půl dne ostatní vysokomolekulární organické soli, které jsou hygroskopické a váží potom v oběhu asi litr vody, což je na váze zřetelné. Zdá se mi, že u zdravých lidí je několik dopoledních brambor akceptovatelných­.Hladovec může k obědu i krajíc chleba. Chleba je zajímavý tím, že má většinou i svoji vlastní chuť, takže stačí suchý. Je vhodné si ke chlebu a k pečivu obecně přičichnout a následně se zeptat těla, zda na tohle má chuť. A ono si řekne. Když řekne, že ho chce namazaný, tak máte tělo ještě dost rozmazlené, a dejte mu jen napít. Když je ale hodně fyzicky unaveno a čeká ho ještě několik hodin bdění, tak je možno mu dát k tomu jogurt bílý netučný. Očekáváte-li ale námahu značnou, nebo svačíte v průběhu této fyzické námahy nebo dřiny, namažte mu na krajíc vepřové sádlo (neškvarkové) a přidejte syrovou cibuli, pórek, pažitku nebo česnek. V případě dřiny spojené s uvažováním a vyhodnocováním použijte máslo a zavařeninu. Ke konci namáhavé činnosti lze použít pomazánkové máslo a opět jmenovanou syrovou zeleninu. Vynikající je rozmačkaný česnek rozmíchaný v pomazánkovém másle - to je tak chutné, že se budete muset hodně hlídat, abyste si nepřeplnili žaludek.
Margaríny a umělé tuky (ani nebudu jmenovat, aby mě výrobci nenechali odstranit) přes všechny reklamní řeči o cholesterolu a snížených kaloriích nejezte vůbec, tělo si s nimi neví enzymaticky rady.
Dáte-li si jídla jiná nebo těchto doporučených více, odkrví se vám mozek do zažívání a budete malátní. V takovém případě vám prospěje dát si dvacet - tedy ulehnout na levý bok a setrvat v polospánku a siestě asi 50 - 100 minut. Škrundání v břišní dutině je žádoucím znakem fungující peristaltiky a brzkého ztrávení pokrmu. Po probrání sice budete bez chuti do čehokoliv, lehce malátní, ale po mírné až šokové vnější stimulaci (telefonem, manželkou, šéfem aj. - prostě se stačí trošku (tím myslím jen zcela jemně až láskyplně) naštvat) se vyroní do oběhu a mozku trochu adrenalinu, což spustí množství vaší vlastní energie k budování vlasti nebo čeho.
Polévky výhradně zeleninové a domácí a jenom, když po předchozím pocení ubylo tělesné soli. Budete-li si ji ohřívat, tedy přilijte naběračku vody a rozmíchejte před ohřevem na plotně, aby nedošlo k chemickým změnám v kalu u dna. V mikrovlnce také, aby se minimalizoval (pod 1 %) počet převracovaných otáčivých uhlíků levotočivých na pravotočivé (nestravitelné, které tělo vyloučí bez možnosti jejich využití, protože se kamarádí jen s přírodními levotočivými). Polévka navečer znamená s každým přítomným gramem soli asi 0,1 kg ráno vody v sobě navíc, takže polévku raději nebrat na noc. A stejně je po ní větší pocit hladu. Po polévkách pytlíkových, rychlehotových, umělých, instantních a jinak chemických se tělo hodně trápí, zanáší a požaduje další živiny - asi z potřeby přítomné chemické látky v žaludku honem rozředit - a bývá po nich asi desetkrát větší hlad než po domácí zeleninové.
Odpoledne obvykle stačí trochu vyzrálého ovoce, ale zapomenete-li dodat dost tekutin, přichází silnější potřeba, kterou lze zahnat soustem čehosi poněkud sladkého ale netučného, např. ovocný sladký netučný koláč či zákusek. Vhodné je sníst rybičku ve vlastní šťávě nekořeněnou, trochu jogurtu, nízkocukernou marmeládu, netučný tvaroh s marmeládou, pyl s medem, kompot (hlavně ale ne toto vše najednou!). Podáte-li si tukosladkou krmi, budete v tom nuceni pokračovat a jste pro hubnutí a čištění organizmu v tento den ztraceni, ledaže byste si, nebrání-li tomu zdravotní nestav, zařadili zakrátko fyzicky náročný trénink a námahu nejméně na hodinu silnějšího zadýchání se a nejlépe i zpocení.
Navečer je tradice něco zkrmit. Je to obvykle psychosomatic­kotradičnospo­lečenská potřeba. Takové to - co s načatým večerem… Dejte si bílý jogurt, dětskou výživu, kompot, zeleninový nekořeněný salát, ovocnou dřeň (i zmrzlou…), sladké ovoce, marmeládu nízkocukrovou, beztukového piškotu kousíček, slazený čaj (cukr nebo ovocné sirupy) - ten ale ne až na spaní. Kdo má rád mléko, může i čaj s mlékem dle potřeby těla (i během dne).

Celkově se zapovídá:
Produkty kakaa, tepelně barevně změněné potraviny (také kůrky, kůrčičky, karamely), smažené a grilované potraviny (nebo alespoň bez osmahnutého povrchu), veškeré tuky (mimo tepelně neupravovaných - olej slunečnicový a olivový, máslo, sádlo a pomazánkové máslo), veškeré uzeniny, paštiky, koření a chuťové soli, E chemie, neředěné cukerné produkty (bonbóny, cukrátka a ulepeňátka), oschlé a kořeněné sýry, minerálky a bublinkové vody (trochu bublinek jen při fyzickém výkonu a upoceném zadýchání), limonády a slazené vody, neředěné džusy (džusy ředit čistou vodou 1:1 až 1:5), alkoholické nápoje obecně (mimo léčivých aplikací - viz níže), žvýkačky slinopudné a dál to doplním asi časem…

Zvláštní případy:
Vajíčko bez salmonel doporučuji před nebo po těžkém fyzickém výkonu vařené ve skořápce na měkko (bílek tuhý a žloutek tekutý až polotekutý (toho lze dosáhnout i ve vroucí polévce přidáním a rozmícháním odděleného bílku a před podáváním i žloutku bez rozmíchávání)) a po vyjmutí ze skořápky bez zdržování pozřené. V každé jiné úpravě vejce zatěžují játra a na vzduchu zpracovávané žloutky pak bývají dodavateli zlého oxidovaného cholesterolu. Vajíčko, nebo podle zátěže až tři, si dopřát nejpozději v podvečer třeba se špenátem nebo jinou tepelně upravenou zeleninou. Během dne lze samotné dle potřeby bílkoviny a tuku také - samozřejmě ne každý den, ale podle potřeby dotázaného těla.

Léčivé aplikace alkoholu:
Malé množství alkoholu se chová jako ideální antioxidant. Snadno se rozpouští v tělních tekutinách a je tak homogenně přítomno všude, kde dochází k uvolňování volných kyslíkových radikálů, jako nejdostupnější a snadno odbouratelné palivo a tudíž kyslíkový neutralizátor.
Pivo (toť hypertonický nápoj, který blokuje vodu v organizmu podobně jako mořská voda) ředit teplou až horkou vodou 1:1 až 1:3 na pivní čaj (změna na hypotonický nápoj) s poměrně dalekosáhlými čistícími vlastnostmi - i když chuti zcela odlišné… Víno ředit vodou 1:5 až 1:20. Slivovice, vodky nebo čisté kořalky od 63 roků věku 10-20 ml ráno na lačno (mladším jen proti život ohrožujícím leknutím, když mají ošklivou ženu nebo vzácněji muže; též při pohledu do zrcadla). Totéž před rentgenem, ozařováním rádoby (z rozhodnutí odborníka) léčivým nebo od sluníčka či Černobylu. Také při zápachu z úst nebo celkovému.
Samozřejmě očekávám plodnou diskuzi, jejímž následkem odvolám co jsem slíbil a slíbím co jsem odvolal a naopak.

Podpoznámka:
Kolegyně se ptala proč brambory v dopolednách, po jedné a studené. Myslím si, že studená brambora v žaludku posečká déle za přiměřené stimulace sliznice, která dodá více kyseliny solné a proto se lépe a radostněji rozloží přítomné škroby, aby nezdržovaly v játrech a neobtěžovaly jaterní enzymy zbytečně. Mimo to, delší pobyt brambory v žaludku oddaluje hlášení hladu. Brambora v žaludku ale způsobí mnohem dokonalejší protrávení i ostatní přítomné stravy, takže po prostupu brambory a ostatní natráveniny do dvanáctníku nastane v žaludku hladově zlověstné prázdno… A to nastane čas, kdy zdravý rozum začne stávkovat s transaparenty: Mám hlad, chci jíst, jsem žravý a nerudný, hlady mi to nemyslí, myslím jen na jediné (na to, na co obvykle většina chlapů po padesátce) ap.

PS:
Po půlroce takto dimenzované stravy se zlepšují drobné a chronické potíže. Například se zlepšuje stav střev a konečníku. Výrazně se upravuje krevní tlak. Snižují se drobné krvácivé ataky dásní a v podkoží. Odcházejí nejen bolesti stařecky se propadající příčné klenby chodidel, ale i otoky nohou a bolesti pat a kotníků. Ovšem zlepšení lze očekávat ještě mnohá další, až se játra poperou s deponovanými a uvolněnými odpady (JONem z tuku a vaziv), což může trvat třeba rok i déle. Je ale si uvědomit, že jídlo je z 80 % zlozvyk, výchova a tradice, což je třeba se odnaučit a pozměnit.

Čerpáno od dětka kořenáře .

 
Nikinka
22 příspěvků 27.06.05 20:08
Hubnutí začíná

především v mysli! Dnes už to vím. Taky jsem měla problémy s váhou a nedokázala udržet své chutě na uzdě. V jeden den jsem dokázala sníst všechno možné i nemožné, třeba i půl plechu koláče…určitě to znáte. Chtěla jsem začít i cvičit, ale tělo nějak stávkovalo, nedokázala jsem se přinutit, i když jsem MOC chtěla. Pak se mě jednou švagrová, která se zabývá mimojiné i psychologií, zeptala, jestli nemám nějaké psychické potíže. Cíleně zvolenými otázkami mě dovedla až k problému, o kterém jsem vůbec nevěděla, že ho mám. Zjistila jsem, že mám podvědomý strach z partnera a proto jím a jím. Tělo se podvědomě brání stresu a bolesti a „obaluje“ se. Tím nám dává varovné signály. Teprve, až když jsem si tento problém vyřešila sama se sebou a posléze s manželem, zjistila jsem, že už nemám potřebu se přejídat a na jídlo už v podstatě ani nemyslím. Takto jsem zhubla samočinně během měsíce už tři kila. Jídlo beru už jen jako prostředek k „přežití“. A když mě chytne žravka, pořádně se nejdříve zamyslím, jestli nemám opět nějaký problém, o kterém třeba zase nevím. Ono je těžké si ten problém někdy přiznat, jestě těžší bývá vyrovnat se sama se sebou, pokud se jedná o vážné trauma, ale tomu stejně většinou neutečete…Takhle to bylo v mém případě. Pokud se vám neustále nedaří zhubnout, zkuste tento problém řešit do hloubky. Možná vám to pomůže tak, jako mě. Hodně štěstí !

 
marmelada
1643 příspěvků 24.10.05 16:50
www.stob.cz

Koukni tam, je to rozumné, rozumně pomalé, trvalé, bez hladu, cenově dostupné, v každém městě. Jak řekla moje kamarádka - nejlepší investice mého života!

 
Zuzu
116 příspěvků 25.10.05 11:08
Ahoj Marmeladko,

ja se jeste cvičím v těch odkazech,
takže…

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz