jak bez hrube mouky?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
LenkaH02
6 příspěvků 07.01.09 14:52
jak bez hrube mouky?

Jsem v zahranici a k dispozici je pouze hladka mouka, nic vic. Ani polohruba, ani hruba, ani krupice, zkratka nic. Jak se da USPESNE pect z hladke mouky? Kynute testo funguje normalne, ale zakusky s pecicim praskem se casto srazi, Poradte.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.01.09 15:37
hrubá mouka ...

Zadej si do kolonky „Vyhledávání ve fóru“ slovo - hrubá mouka a vyběhnou ti veškeré příspěvky na toto téma.

 
meisje
580 příspěvků 08.01.09 13:08
...

Ja jsem odkazana pouze na hladkou mouku uz hooodne let. Delam z ni uz i knedle. A zadny problem. Nikdy se me testo nesrazi. Ten problem bych nevidela v hladke mouce. Zkus misto prasku do peciva pouzit „sodu“. A dost casto se v zahranici da uz koupit hladka mouka namichana s pecicim praskem, nebo dalsi varianta je mouka nazvana primo " cake flower" ( na sladke peceni ) a pak klasicka hladka na univerzalni pouziti. Ja uz jsem si za ta leta zvykla pouzivat jen hladkou ( jina moznost neni) a uz me to chutove nebo jinak ( struktura testa) neprijde, ze by ta mela byt pouzita jina mouka. A krupice mleta na rozdilnou hrubost se da sehnat skoro uplne vsude ve svete…zkus zapatrat, urcite ji objevis, hodne stesti

 
meisje
580 příspěvků 09.01.09 06:35
omlouvam se...

Nevim na co jsem myslela, ze jsem napsala " cake flower", samozrejme, ze ma byt " cake flour".

 
Lindaa
114 příspěvků 02.02.09 12:23
Ahoj...

… mozná by pomohlo, kdybys napsala, kde v zahranicí se nacházís. Prece jenom jsou jiné mouky v USA a jiné v Skandinávii nebo Austrálii a podle toho by jsme ti mohli lépe poradit. Já bydlím v Dánsku a pecu jenom z hladké - je to nejaká univerzální na vsechno, nejlevnejsí, ale osvedcilo se mi (hlavne do ceských receptu) ji prisypávat do testa pres cedník a zaslehat rucním slehacem. To ji nadlehcí a testo se nesrazí. A zrovna treba ve Skandinávii se dá sehnat jakási smes podobná chutí i strukturou krupici, výborná na knedlíky, ale pokud se to snazís prelozit podle slovníku, tak to s obilím nemá nic spolecného. Kdyz napíses, kde zijes, tak Ti zdejsí labuzníci poradí jakou mouku na co pouzívají a kde jí kupují, takhle vseobecne je to tezký poradit.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz