Jahodový džem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
EsterH
53 příspěvků 23.2.09 09:13
Jahodový džem

Pekný deň, labužníci.
Minulé leto som sa „dopracovala“ k väčšiemu množstvu jahôd. Väčšinu som klasicky zmrazila a zo zvyšku som s nadšením uvarila džem. Farba nádherná, vôňa jedna báseň. Aké bolo moje sklamanie, keď som po otvorení niektorých fľašiek zistila, že je zcukornatelý - proste plný tvrdých hrudiek…
Ja viem… niet sa čím chváliť ale každý začiatok je ťažký a je to môj prvý džem..
Je mi ho ľúto vyhodiť… dá sa nejako „zachrániť“?

Reakce:
buraci
1136 příspěvků 23.2.09 09:30
Ester

… tohle se mi nikdy nestalo. Ale pokud je opravdu zcukernatělý, tak by mu mělo pomoci znovu zahřát, až se hrudky rozpustí a poté poměrně rychle zkonzumovat.

bocianka
528 příspěvků 23.2.09 12:05
ester,

mě se tohle stává s rybízovým džemem. Vyklopím ho do kastrůlku, přidám trošku vody a za stálého míchání rozvařím. Znovu naleju do čistých skleniček a normálně spotřebuji. Chvíli to vydrží nezcukernatělé. Zcukernatění nevadí, horší by bylo, kdyby Ti chytil plíseň, to pak nezbývá nic jiného, než vše vyhodit. Přeju hodně úspěchů a dobrou chuť.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz