Jahodový džem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
EsterH
53 příspěvků 23.02.09 09:13
Jahodový džem

Pekný deň, labužníci.
Minulé leto som sa „dopracovala“ k väčšiemu množstvu jahôd. Väčšinu som klasicky zmrazila a zo zvyšku som s nadšením uvarila džem. Farba nádherná, vôňa jedna báseň. Aké bolo moje sklamanie, keď som po otvorení niektorých fľašiek zistila, že je zcukornatelý - proste plný tvrdých hrudiek…
Ja viem… niet sa čím chváliť ale každý začiatok je ťažký a je to môj prvý džem..
Je mi ho ľúto vyhodiť… dá sa nejako „zachrániť“?



Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 23.02.09 09:30
Ester

… tohle se mi nikdy nestalo. Ale pokud je opravdu zcukernatělý, tak by mu mělo pomoci znovu zahřát, až se hrudky rozpustí a poté poměrně rychle zkonzumovat.

 
bocianka
528 příspěvků 23.02.09 12:05
ester,

mě se tohle stává s rybízovým džemem. Vyklopím ho do kastrůlku, přidám trošku vody a za stálého míchání rozvařím. Znovu naleju do čistých skleniček a normálně spotřebuji. Chvíli to vydrží nezcukernatělé. Zcukernatění nevadí, horší by bylo, kdyby Ti chytil plíseň, to pak nezbývá nic jiného, než vše vyhodit. Přeju hodně úspěchů a dobrou chuť.



 Váš příspěvek


 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru


Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz