I když začínám....

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.09.06 09:59
I když začínám....

Vážení Labužníci-začátečníci,
poslední dobou se mi zdá, že nové recepty sklouzávají z úrovně labužnické do úrovně fast-food, a to je škoda. Chápu, že začínající kuchaři amatéři se chtějí pochlubit s tím, co se jim povedlo, ale to ještě neznamená, že to je recept zvláštní, jedinečný, osobitý či zajímavý a už vůbec ne, že je výjímečně chutný. Pokud bych se mohla přimluvit, tak zveřejňujte jenom ty recepty, které opravdu stojí za to, třeba velmi jednoduché, ale hlavně „labužnické“. Vím, ono to je velmi subjektivní, ale abych se někoho nedotkla, nevím, zda obecně známý recept na rybičkovou pomazánku z olejovek je ten pravý recept pro tento server a řada dalších. Zřejmě i recept na topinky ála někdo, které spočívají v opečení chleba na sádle či oleji s následným osolením a očesnekováním není třeba zveřejňovat v Labu. Konečný efekt je ten, že vyhledat nějaký opravdu originální, vyzkoušený a dobrý recept začíná být obtížné.
Co vy na to, milý Labužníci?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 22.09.06 10:18
...

Souhlas. Jen se přimlouvám za to, aby recepty byly vyzkoušené. Jinak vůbec mi nevadí, že jsou to recepty typu šup do trouby a za půl hodiny to vyndej - hlavně, že jsou dobré a prověřené. Nějak mi poslední dobou připadá, že je tu hodně receptů, jen tak opsaných někde z kuchařky nebo časopisu.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 22.09.06 12:28
odzkoušené recepty,

… pokud by se zveřejňovaly pouze odzkoušené recepty, pak by jich tu asi hodně ubylo… ikdyž pro inspiraci tu jsou také potřebné…

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 22.09.06 12:30
ještě jednou...

… kdesi jsem kdysi četla, že všechny recepty, které jsou uveřejněné v kuchařkách a časopisech, jsou pečlivě odzkoušené… asi na tom něco bude, neboť kde by potom brali k tomu ty krásné lákavé obrázky, že?

 
buraci
1136 příspěvků 22.09.06 13:01
jandule

… ale porad je tu dost receptu, na kterych se muzes vyradit a neni tezke je najit. Mrkni se treba k babi, tam je jich dost, pekne recepty ma i toast, ajta, jolana, sigrid, danda, bedla… To je jenom muj subjektivni vyber, krasnych receptu je tu spousta, ani je nestacis vsechny vyzkouset. Jinak priklon k fast foodu nepozoruju, spis k pomalemu hrnci.

 
Ivo
1045 příspěvků 22.09.06 13:16
Můj postoj...

…je poměrně jednoduchý - já osobně (po jisté zkušenosti) tady uveřejňuji pouze recepty, které jsem zažil „na vlastní tělo“. Nevadí mi ale, když zde někteří Labužníci uveřejňují návody na zhotovení pokrmů, které nikdy nevyráběli a ani neochutnávali - může to být inspirací pro jiné. Větší hodnotu pro mne však mají ty postupy, které jsou ověřené - dá se vést diskuze…

 
Eja
3798 příspěvků 22.09.06 13:11
Tak já nevím

, asi na to nebudou jednotné názory. Já sama mám ve svých receptech jídla z vlastní dílny, která se povedla a mám pocit, že by mohla chutnat i někomu jinému, pak recepty převzaté, vyzkoušené a tím pádem doplněné vlastními vychytávkami, a pak recepty převzaté a nevyzkoušené, které mi přijdou něčím zajímavé - třeba ze starých kuchařek nebo z mého oblíbeného webu Škola vaření ( název webu v kontrastu s recepty mne spolehlivě vždycky pobaví). že j jaksi slušnost uvádět zdroj, to už se tu řešilo. Já si spíš myslím, že je to ku prospěchu věci, že je tady několik skupin receptů. Jiná věc je, že některé recepty jsou tady s minimálními obměnami mockrát - jediný podle mne spolehlivý způsob je zadat do vyhledávače několik podstatných ingrediencí toho, co chci na Labu dát, a počkat , co na mne z vyhledávače vypadne. Viz třeba zrovna ta rybičková pomazánka, určitě máme všichni různé vylepšovací grify, ale ty stačí dát do diskuze. Takže tak.

 
Eja
3798 příspěvků 22.09.06 13:21
Ivo,

snad spíš na vlastní žaludek.

 
Ivo
1045 příspěvků 22.09.06 14:15
Eji...

…když mi to šmakuje, tak to tak chlemtám, že to mám až na zádech…

 
sim
293 příspěvků 24.09.06 00:38
uroven labu

tento problem je tu uz par rokov. je tu kopa neodskusanych receptov, duplikatov, veci co by som nejedol ani za peniaze, „nelabuznickych“ receptov (napr. tiramisu bez mascarpone) a podobne :-))) ked vsak clovek vie, co hlada a da si tu pracu, tak to ma zmysel.
Najvacsi prinos vidim vo forach, kde sa hovori casto o zaujimavych veciach a vzdy nejaka dobra dusa poradi.
Ked chcem len recept (s radovo vacsim poctom komentarov ludi, co to odskusali a popisu aj vlastne drobne zmeny receptu), tak je pre mna lepsi allrecipes.com (ale zasa ja nevarim cesku kuchynu, viac ma zaujimaju zahranicne).

 
buraci
1136 příspěvků 24.09.06 16:47
Sim

No jo, kdyz kategorie veci, ktere by clovek nejedl ani za penize, je dost subjektivni zalezitost. U me ji treba vevodi u mnoha lidi oblibene spanelske ptacky. Neodzkousene recepty jsou problem, autor by mel uvadet, ze recept sam neodzkousel, aby clovek vedel, do jakeho dobrodruzstvi se vydava.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz