hrubozrnná soľ

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
alena45
588 příspěvků 08.06.09 14:16
hrubozrnná soľ

Omylom som kúpila morskú hrubozrnnú soľ. Vie mi niekto povedať, aký je rozdiel medzi normálnou a hrubozrnnou soľou? A na čo sa najlepšie používa ? Ďakujem. Alena


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Bobozh
23 příspěvků 08.06.09 16:10
hrubozrná sůl

Vážená p.Aleno,tím že jste koupila mořskou hrubozrnou sůl jste nic nezkazila,ale naopak.Já ji používám stále.Odborníci tvrdí že je jakostnější než sůl kamenná a má i minerální látky.Akorát se nehodí do solničky,jinak ji používám při běžném vaření,na posolení chleba je moc velká.

 
hafca  08.06.09 17:13
...

Když jí dáš do mlýnku na koření, pak jde posolit i ten chleba. Jen by měl mít keramický systém. Ten ocelový by začal rezavět.

 
alena45
588 příspěvků 08.06.09 19:18
...

Ďakujem za rady. Morskú soľ už kupujem roky, no nevšimla som si inú farbu obalu. Chleba nesolím, ale vyrozumela som z príspevkov, že je to taká istá soľ, len hrubšia. Takže môžem normálne soliť polievku a pod. ?

 
sveva
751 příspěvků 08.06.09 18:57
Hrubozrnná sůl

Je to opravdu kvalitní mořská sůl, méně technologicky rafinovaná. V Itálii ji používají hlavně do vody na těstoviny. Je výborná i na přípravu mnoha pokrmů, kdy se pomalu rozpustí. Do salátů se mírně semele a pokud není opravdu velmi hrubá, když se bez míchání nechá rozpustit tvoří pěkné slané kapky na zelenině. Je to vždy na zvyku. Zdravím.

 
alena45
588 příspěvků 08.06.09 19:51
...

Ďakujem, Sveva, práve toto som chcela vedieť. Takže cestoviny, to využijem a na zeleninu, to tiež. Pekný večer.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz