Ahoj, jaké máte zkušenosti s hrnci na vaření rýže? Prý je to výborné, jen nevím, jak by fungoval při vaření rýže natural, kterou dělám dost často.
Hrnec na rýži
mám už asi pátý.
Teflon vždy po čase odejde. Ale za pár šupů zase člověk nemůže od
Číňanů očekávat velkou kvalitu.
Vařím v tom nejen rýži, ale i celá jídla. Tady je jedno.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Nevím co znamená v českém jazyce Natural. Přírodní? To je snad všechna rýže. Nebo se jedná o rýži hnědou? I ta se v tom dá vařit.
Díky Esme, natural znamená neloupaná. Ta se právě vaří déle, tak jsem chtěla vědět,zda to má hrnec v programu. Zdraví Madla
Madlo, díky za informaci. Ta Natural rýže je tedy ta, které my říkáme Brown rice čili hnědá rýže.
Žádný z mých vařičů na rýži neměl program. Tento spotřebič totiž “pozná” kdy se má vypnout. Na tomto principu pracují i jiné kuchyňské spotřebiče.
Pakliže je v nádobě voda a ta voda se vaří, v nádobě bude konstantní teplota. Jakmile se voda vypaří (v případě vařiče na rýži je rýží absorbována), teplota v nádobě se okamžitě zvýší. To dá povel termostatu který přístroj okamžitě vypne, nebo přepne na nižší teplotu aby se rýže udržovala teplá, ale už se dále nevařila.
Jelikož je hnědá rýže díky slupce tvrdší, absorbuje vodu mnohem pomaleji a celý proces vaření trvá déle.
Jen tak pro zajímavost: první automatický vařič rýže vyvinula firma Toshiba v roce 1955. Příjemné vaření!
Milá Esmeraldo, to je úžasné, jak nám ten Lab funguje! Díky za naprosto srozumitelné a vyčerpávající vysvětlení. Ach ta technika.! Vložím dotaz a za hodinku mám odpověď až z Austrálie…Ještě jednou moc díky a přeji krásný den, Madla