Hrnec na rýži

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
madlaf
38 příspěvků 04.02.11 08:28
hrnec na rýži

Ahoj, jaké máte zkušenosti s hrnci na vaření rýže? Prý je to výborné, jen nevím, jak by fungoval při vaření rýže natural, kterou dělám dost často.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 04.02.11 09:20
Hrnec na rýži

mám už asi pátý.
Teflon vždy po čase odejde. Ale za pár šupů zase člověk nemůže od Číňanů očekávat velkou kvalitu.
Vařím v tom nejen rýži, ale i celá jídla. Tady je jedno.

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Nevím co znamená v českém jazyce Natural. Přírodní? To je snad všechna rýže. Nebo se jedná o rýži hnědou? I ta se v tom dá vařit.

 
madlaf
38 příspěvků 04.02.11 12:31

Díky Esme, natural znamená neloupaná. Ta se právě vaří déle, tak jsem chtěla vědět,zda to má hrnec v programu. Zdraví Madla

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.02.11 22:20

Madlo, díky za informaci. Ta Natural rýže je tedy ta, které my říkáme Brown rice čili hnědá rýže.

Žádný z mých vařičů na rýži neměl program. Tento spotřebič totiž “pozná” kdy se má vypnout. Na tomto principu pracují i jiné kuchyňské spotřebiče.

Pakliže je v nádobě voda a ta voda se vaří, v nádobě bude konstantní teplota. Jakmile se voda vypaří (v případě vařiče na rýži je rýží absorbována), teplota v nádobě se okamžitě zvýší. To dá povel termostatu který přístroj okamžitě vypne, nebo přepne na nižší teplotu aby se rýže udržovala teplá, ale už se dále nevařila.

Jelikož je hnědá rýže díky slupce tvrdší, absorbuje vodu mnohem pomaleji a celý proces vaření trvá déle.

Jen tak pro zajímavost: první automatický vařič rýže vyvinula firma Toshiba v roce 1955. Příjemné vaření!

 
madlaf
38 příspěvků 06.02.11 14:00

Milá Esmeraldo, to je úžasné, jak nám ten Lab funguje! Díky za naprosto srozumitelné a vyčerpávající vysvětlení. Ach ta technika.! Vložím dotaz a za hodinku mám odpověď až z Austrálie…Ještě jednou moc díky a přeji krásný den, Madla


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz