… aneb hezky česky neklasicky. Konečně se někomu podařilo podat českou kuchyni s nadhledem a hlavně nápaditě. Autorka ve svých receptech vychází z toho, co se běžně nachází v českých spížích a mrazácích, ovšem dodává každému receptu švih (do bramboráků používá čerstvou majoránku, k šunkoflekům přidává cuketky nebo dýně, k čočce zapéká vejce na smetaně v ramekinu…). Většina receptů je snadných a rychlých, ale najdete zde i poctivé několikahodinové vývary či guláše. Je znát, že se autorka ve svém přístupu k vaření inspiruje Jamiem Oliverem, ale protože my, Češi, ještě vlastního Jamieho nemáme, tak zaplaťpánbůh za Ilonu. Samozřejmě to není žádné přelomové dílo české gastronomie, ale je to poctivě udělaná kniha, ze které se dá vařit a ze které je hlavně cítit radost z vaření. Nahlédnout do kuchařky můžete na http://www.icenakladatelstvi.cz/…kucharka.htm.
Hravá kuchařka - Ilona Chovancová
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
...
Autorka žila nějaký čas ve Francii a tak jejich přístup
k ingrediencím, vaření a servírování získala tam. Obě kuchyně se dají
krásně skloubit dohromady; vidím to doma
Ve Francii jí vyšlo už několik knih a jsou docela úspěšné.
Bali
To je pravda, Ilona k nám přichází ošlehaná náročným francouzským trhem. Moc jí a vám ostatním, tobě, Sněhurce, Dolce Vitě atd. fandím, abyste dokázali zanechat stopu i na našem národě, který bohužel zatím spíš podléhá vlivu Velkého Trdla jménem Babica .
Se máš!
Hmm, ale já mám tento měsíc zaracha s jakoukoli kuchařkou. To je můj
první zarach od manžela.
Sylvi
Nooo, je pravda, že na nové kuchařky v mé knihovničce manžela raději neupozorňuji, protože to i u nás patří k ožehavým tématům.
Další podobná témata podle názvu