Může se uvařit hrachová kaše z čerstvého hrášku? Máme na zahradě
přebytky. Jak dlouho se ten čerstvý hrášek vaří? Musí se taky předem
namočit?
Díky za rady.
Hrachová kaše z čerstvého hrášku
z čerstvého hrášku musí být fantastická a určitě se hrášek
nenamáčí. Když ho mám, uvařím (třeba 30 min nebo ochutnáš) a až bude
hrášek měkký, zcedíš a buď umixuješ a propasíruješ přes cedník, nebo
necháš tak. Ochutíš podle toho, jak hrachovou kaši máte rádi.
Já ji nedělám, jen mixuju hrášek a přidám máslo a přidám k masu třeba
tady Výborné je to i z konzervy hráškové (nějaké dobré).
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
je tu kopa receptov, ale musíš hľadať hrášek a nie hrách
Svadla, hrachovou kaši (nebo také hustou hrachovou polévku; záleží jak
se na to koukáš) z čerstvého nebo zmrazeného hrášku dělám na náš
Národní den 26.ledna.
Je to součást krmě zvané Pie Floater: hrachová kaše a v ní plave
autralský masový koláček.
Hrášek zaliji vodou nebo vývarem a uvařím v mikrovlnce (cca 7 minut).
Dochutím a rozmixuji tyčovým mixérem. Hotovo. Dobrou chuť.
esme, trochu jsem se poohledla po tech „pajich“ abych zjistila, ze co kraj, to jiny kolacek. Napis nam neco o nich a jake delas ty?
a pokud je hrášku opravdu dost, je výborná i bramborová kaše s hráškem, nejdříve dám vařit brambory, když jsou poloměkké přidám čerstvý nebo v zimě i mražený hrášek, dovařím a dál jako u klasické bramborové kaše-horké mléko či smetana, máslo a vyšlehat…
tak to je
To bude David „nadsen“ a jsem zvedava co na to rekne, kdyz to nebude brkase
a pritom bude!
Ale ja si to vyrobim hooodne brzo, mnam !
Wydro, přiznám se že doma tyto koláčky nedělám.
Bylo by to asi tak trochu jako prodávat led Eskymákům.
Meat pie je zde považován za národní jídlo. V kioscích jsou
k dostání všude už upečené a připravené ke konzumaci. V supermarketech
se většinou prodávají zmrazené. Stačí dát na půl hodiny do trouby. Jdou
udělat i rychleji v mikrovlnce, ale toto je jeden z mála případů kdy
dám přednost normální troubě.
Na koláček se tradičně používá na dno a strany křehké těsto a víčko
je z listového. Náplně mohou být různé. Klasika je něco co se podobá
vašemu guláši. A pak se přidávájí houby, slanina, sýr, chilli atd…
I maso se různí: kuře, vepřové, jehněčí, na severu i emu nebo
krokodýl…
S velkým přílivem z Asie se tu vylíhly i koláčky po thajsku,
s indickou náplní i jiné.
Jsou tu i pekárny které se specializují jen na Pies.
Jeden z prvních byl snad Flying Pieman na slavné pláži Bondi. Každý má
své oblíbené.
Já mám nejraději na kraji Sydney pekárnu
Pie in the sky. Ti mají okolo třiceti různých druhů a ač jsou relativně
na samotě je tam vždy spousta lidí.
Jago, bramborová kaše s hráškem zní velice slibně. Určitě to
vyzkouším.
Tuhle jsem jedla dokonce bramborovou kaši s čerstvým koriandrem (já vím
Wydro…nic pro tebe… ha ha).
Velice zajímavá kombinace. Moc mi chutnalo.
Málem jsem zapoměla na tuto důležitou instituci která vlastně
„vynalezla“ Pie floater.
Původní stánek na kolečkách stále ještě existuje
v přístavu ve čtvrti Woolloomooloo.
Byl založen v roce 1938 aby nakrmil (hlavně v noci) hladové námořníky,
taxikáře a policajty.
Má velice zajímavou historii.
esme, dekuju! Neco jsem nacetla i na netu, ale od tebe je to takove zivejsi… rozhodne zvyky narodu jsou velmi zajimave. Tenhle jsem neznala.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
