Hrachová kaše z čerstvého hrášku

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Svadla
18 příspěvků 21.07.11 08:37
Hrachová kaše

Může se uvařit hrachová kaše z čerstvého hrášku? Máme na zahradě přebytky. Jak dlouho se ten čerstvý hrášek vaří? Musí se taky předem namočit?
Díky za rady.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
wydra  21.07.11 08:55
hrachová kaše

z čerstvého hrášku musí být fantastická a určitě se hrášek nenamáčí. Když ho mám, uvařím (třeba 30 min nebo ochutnáš) a až bude hrášek měkký, zcedíš a buď umixuješ a propasíruješ přes cedník, nebo necháš tak. Ochutíš podle toho, jak hrachovou kaši máte rádi.
Já ji nedělám, jen mixuju hrášek a přidám máslo a přidám k masu třeba tady Výborné je to i z konzervy hráškové (nějaké dobré).

 
alena45
588 příspěvků 21.07.11 09:59

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

je tu kopa receptov, ale musíš hľadať hrášek a nie hrách

 
Svadla
18 příspěvků 21.07.11 10:05

Díky za upozornění, opravdu jsem hledala hrách.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.07.11 01:55

Svadla, hrachovou kaši (nebo také hustou hrachovou polévku; záleží jak se na to koukáš) z čerstvého nebo zmrazeného hrášku dělám na náš Národní den 26.ledna.
Je to součást krmě zvané Pie Floater: hrachová kaše a v ní plave autralský masový koláček.
Hrášek zaliji vodou nebo vývarem a uvařím v mikrovlnce (cca 7 minut). Dochutím a rozmixuji tyčovým mixérem. Hotovo. Dobrou chuť.

http://images.google.com/search?…

 
wydra  22.07.11 02:56
pie floter

esme, trochu jsem se poohledla po tech „pajich“ abych zjistila, ze co kraj, to jiny kolacek. Napis nam neco o nich a jake delas ty?

 
jaga13
399 příspěvků 22.07.11 08:07

a pokud je hrášku opravdu dost, je výborná i bramborová kaše s hráškem, nejdříve dám vařit brambory, když jsou poloměkké přidám čerstvý nebo v zimě i mražený hrášek, dovařím a dál jako u klasické bramborové kaše-horké mléko či smetana, máslo a vyšlehat…

 
wydra  22.07.11 08:45
jagooooo??!!

tak to je :potlesk: :potlesk: :potlesk:
To bude David „nadsen“ a jsem zvedava co na to rekne, kdyz to nebude brkase a pritom bude! :-)
Ale ja si to vyrobim hooodne brzo, mnam !

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.07.11 00:39

Wydro, přiznám se že doma tyto koláčky nedělám.
Bylo by to asi tak trochu jako prodávat led Eskymákům.

Meat pie je zde považován za národní jídlo. V kioscích jsou k dostání všude už upečené a připravené ke konzumaci. V supermarketech se většinou prodávají zmrazené. Stačí dát na půl hodiny do trouby. Jdou udělat i rychleji v mikrovlnce, ale toto je jeden z mála případů kdy dám přednost normální troubě.
Na koláček se tradičně používá na dno a strany křehké těsto a víčko je z listového. Náplně mohou být různé. Klasika je něco co se podobá vašemu guláši. A pak se přidávájí houby, slanina, sýr, chilli atd…
I maso se různí: kuře, vepřové, jehněčí, na severu i emu nebo krokodýl…
S velkým přílivem z Asie se tu vylíhly i koláčky po thajsku, s indickou náplní i jiné.

Jsou tu i pekárny které se specializují jen na Pies.
Jeden z prvních byl snad Flying Pieman na slavné pláži Bondi. Každý má své oblíbené.
Já mám nejraději na kraji Sydney pekárnu
Pie in the sky. Ti mají okolo třiceti různých druhů a ač jsou relativně na samotě je tam vždy spousta lidí.

Jago, bramborová kaše s hráškem zní velice slibně. Určitě to vyzkouším.
Tuhle jsem jedla dokonce bramborovou kaši s čerstvým koriandrem (já vím Wydro…nic pro tebe… ha ha).
Velice zajímavá kombinace. Moc mi chutnalo.

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.07.11 03:03
Harry’s Café de Wheels

Málem jsem zapoměla na tuto důležitou instituci která vlastně „vynalezla“ Pie floater.
Původní stánek na kolečkách stále ještě existuje
v přístavu ve čtvrti Woolloomooloo.
Byl založen v roce 1938 aby nakrmil (hlavně v noci) hladové námořníky, taxikáře a policajty.
Má velice zajímavou historii.

http://www.harryscafedewheels.com.au/Home.aspx

 
wydra  23.07.11 12:13

esme, dekuju! Neco jsem nacetla i na netu, ale od tebe je to takove zivejsi… rozhodne zvyky narodu jsou velmi zajimave. Tenhle jsem neznala.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz