Hovězí oháňka - vývar

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Dobrdan
2 příspěvky 19.08.04 10:41
Hovězí oháňka - vývar

Dobrý den, někde jsem četl, že nejlepší vývar je z hovězí polévky. Je to pravda? Jak připravujete vývar vy?

Děkuji Dobrdan

Reakce:
possum
464 příspěvků 19.08.04 12:47
nejlepsi polevka

je z klokaniho ocasu. Klokani maso ma nejmin tuku a je nejzdravejsi.
Na trosce masla podusis ocistenou, nakrajenou korenovou zeleninu a cibuli. Pridas vodu a ocas (nasekany na par kusu). K tomu sul, cesnek, pepr cely, trochu kminu. Varis do zmeknuti (az 2hod). Maso vytahnes a nakrajis a das zpatky do polevky.
Chces-li hutnejsi, muzes pridat nudle, krupici nebo treba noky. Mas-li rad vajicko, rozmichat s trochou vody a vlet do vrouci polevky.
P.S. Hovezi muzes delat stejne, ale misto ocasu pouzijes kus hoveziho masa.

Dobrdan
2 příspěvky 20.08.04 09:13
Recept od pana Poštulky (z čas. INSTINKT)

Irský způsob: hovězí (nebo také „volskou“) oháňku nejprve poprášíte moukou a opečete ze všech stran na rozpáleném oleji.
Potom ji vložte do studené vody. Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev, nať čerstvé hladké petrželky a koření: tymián, bobkový list, muškátový květ a čerstvě umletý pepř. Vařte asi tři hodiny.

Jenofefa
1315 příspěvků 20.08.04 10:18
Nejsem si jista,

jestli se od té doby, co zešílely krávy, vůbec může hovězí oháňka prodávat, vzhledem k tomu, že obsahuje míchu. Už jsem ji dlouho neviděla na pultě. U nás doma se vždycky hovězí oháňka dlouho a pomalu vařila se zeleninou a kořením a polévka byla vždycky krásně silná a čirá.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.04 10:56
Zešíleli lidé, ne krávy!!!

můj názor je v Mimo mísu…

Jenofefa
1315 příspěvků 20.08.04 12:19
Předpis na polévku

jsem našla a přeložila z němčiny, podívej se tady . Dost to odpovídá tomu, jak se n nás doma dělala, jen to víno babička nedávala a s čištěním bílkem si taky nehrála.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz