Dobrý den, někde jsem četl, že nejlepší vývar je z hovězí polévky. Je to pravda? Jak připravujete vývar vy?
Děkuji Dobrdan
Dobrý den, někde jsem četl, že nejlepší vývar je z hovězí polévky. Je to pravda? Jak připravujete vývar vy?
Děkuji Dobrdan
je z klokaniho ocasu. Klokani maso ma nejmin tuku a je nejzdravejsi.
Na trosce masla podusis ocistenou, nakrajenou korenovou zeleninu a cibuli.
Pridas vodu a ocas (nasekany na par kusu). K tomu sul, cesnek, pepr cely,
trochu kminu. Varis do zmeknuti (az 2hod). Maso vytahnes a nakrajis a das zpatky
do polevky.
Chces-li hutnejsi, muzes pridat nudle, krupici nebo treba noky. Mas-li rad
vajicko, rozmichat s trochou vody a vlet do vrouci polevky.
P.S. Hovezi muzes delat stejne, ale misto ocasu pouzijes kus hoveziho masa.
Irský způsob: hovězí (nebo také „volskou“) oháňku nejprve
poprášíte moukou a opečete ze všech stran na rozpáleném oleji.
Potom ji vložte do studené vody. Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev, nať
čerstvé hladké petrželky a koření: tymián, bobkový list, muškátový
květ a čerstvě umletý pepř. Vařte asi tři hodiny.
jestli se od té doby, co zešílely krávy, vůbec může hovězí oháňka prodávat, vzhledem k tomu, že obsahuje míchu. Už jsem ji dlouho neviděla na pultě. U nás doma se vždycky hovězí oháňka dlouho a pomalu vařila se zeleninou a kořením a polévka byla vždycky krásně silná a čirá.
jsem našla a přeložila z němčiny, podívej se tady . Dost to odpovídá tomu, jak se n nás doma dělala, jen to víno babička nedávala a s čištěním bílkem si taky nehrála.