Hovězí morek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 26.03.09 13:57
Hovězí morek

Možná jsme doma úchylní, ale k smrti máme rádi morek. Prosím, máte tip na nějaké fajn jídlo za morku?
Zatím ho zbožňujeme na čerstvém chlebu. :-)

Reakce:
 
anickav
2904 příspěvků 26.03.09 14:52
Poznáš

morkové - špikové knedlíčky do polievky?

 
karminek
757 příspěvků 26.03.09 17:10
sylvie

sama musíš uznat že ten moreček na tom chlebíčku je prostě bááááááááááááááseň.

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.03.09 17:36
Jo

Karmínku, já tušila, že to někdo napíše. :-)))

 
KUHTIK
39 příspěvků 26.03.09 21:36
Hovězí morek-recept

Morkové knedlíčky

3-4 pěkné morkové kosti, 1 houska, polévková lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 dl mléka,2 stroužky česneku, polévková lžíce nasekané petrželky, trochu muškátového květu, pepř, sůl a storuhanka podle potřeby.

Pokrájenou housku zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a necháme vsáknout. Nakrájíme syrový morek, poprášíme moukou a jemně rozetřeme. Do houskové směsi vmícháme utřený česnek, sůl, pepř, muškátový květ, petrželku a morek. Směs promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky,které vložíme do vroucí polévky a vaříme 4 minuty.

 
noskovice
1322 příspěvků 26.03.09 23:21
Sylvie, Karminku,

my jsme se s tatinkem „prali“ o chleba s morkem. Podle nas, to byl ten nejlepsi zpusob, jak si jej vychutnat.

 
noskovice
1322 příspěvků 26.03.09 23:24
...

.. ne ta „rvacka“, ale cerstvy chleba!

 
Sylvie
2302 příspěvků 27.03.09 09:18
Díky :-)

Aničko, Kuhtíku, moc vám děkuji za recepty!!
Soňo, my se o ten morek doma taky pereme. Děcka neděcka :-)

 
anickav
2904 příspěvků 27.03.09 11:37
Sylvie,

ja som ti recepis neposlala, ale môžem poslať samotné kosti…my to vyhadzujeme.
Niekde som sa stretla s knedlíčkami, kde sa pred prípravou knedličiek, vytápal. Asi nemá zmysel hľadať ho, že?

 
Sylvie
2302 příspěvků 27.03.09 15:41
Aničko

To už naozaj nemá zmysel :-)
Manžel od stolu na Tebou nevěřícně kroutí hlavou, jak můžeš něco takového vyhazovat. :-)

 
tea63
935 příspěvků 27.03.09 16:00
Morek

je pro mne za odměnu ! Jen tak vyklepnutý na kousek chleba a posolený. Knedlíčky jsou skvělé, ale ten morek na ně nikdy nezbyde, protože se sní s tím chlebem. Žádný jiný recept, kde by tahle lahůdka dominovala, mne zrovna nenapadá.

 
noskovice
1322 příspěvků 27.03.09 16:10
tea63

Jakykoliv recept muze byt vynikajici, ale VIP je pouze jeden (podle mne) a to s cerstvym chlebem a soli.
Anicko, mne place srdicko nad vyhozenymi morkovymi
„kostickami“. Muj tatinek se urcite „obraci …“!
P.S. Prali jsme se také o biskupa!

 
anickav
2904 příspěvků 27.03.09 16:24
Dobre,

všetky vyvarené kosti s morkem, aj biskup, odteraz budú odkladané a zhromažďované v mrazničke a čakať na prípadných návštevníkov - labužníkov zo zahraničia…[:)

 
Jenofefa
1315 příspěvků 27.03.09 16:52
Risotto alla milanese - milánské rizoto

Pokud se dobře pamatuji (momentálně nemám k dispozici odbornou literaturu, abych osvěžila svoji sklerózu) milánské rizoto se kromě použití šafránu vyznačuje i tím, že se do základu vyškvaří hovězí morek. Ale krajíček chleba s čerstvě uvařeným morkem a posolený - to byla pochoutka mého dětství.

 
karminek
757 příspěvků 29.03.09 11:21
Anííí

chachá to abys koupila velkej pulťák

 
Jenofefa
1315 příspěvků 29.03.09 11:32
Tak máme dnes morkové knedlíčky...

a našla jsem ještě předpis na
Morkový svítek (Anuše Kejřová)
Na míse třeme 3 dkg očištěného, kostiček zbaveného morku se 2 lžícemi mléka, 1 žloutkem, špetkou soli a trochou strouhaného muškátového oříšku. Pak přidáme 4 dkg jemně strouhané housky a je-li hmota řidší, přidáme 1 lžičku mouky. Pak zamícháme do hmoty ze dvou bílků hodně tuhý sníh. Vše zlehka promícháme, hmotu rozetřeme na větší omeletní pánev, dobře vytřenou slaninou a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Porochladlý krájíme na menší kostečky a podáváme k polévce v mušlích.
Poznámka: Vzhledem k tomu, že tehdy neměly omeletní pánve rukojeti z umělé hmoty, tak dáváme pozor na to, aby se jednalo o nádobí vhodné do trouby - jinak

 
anickav
2904 příspěvků 29.03.09 11:54
Karmínku,

ty biskupa tiež? Ja ho vyhadzujem a nedávam ani psovi - ten úplný koniec je samý tuk…
Takže už viem, aké darčeky prinesiem na zraz!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz