Houskové knedlíky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Eja
3820 příspěvků 18.09.07 09:56
Houskové knedlíky

Labužníci, je ochoten mi někdo z vás poskytnout recept na houskové knedlíky, které by se povedly I MNĚ??? Tedy recept pro houskoknedlíkového idiota ? Takové akorát, ani moc nadýchané, ani moc tuhé. Víkendový experiment s knedlíky,které se „zaručeně povedou“ dopadl ještě o něco hůř než jindy .


Reklama


Reklama

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 18.09.07 10:45
Od babi

Me se povedly knedliky od babi na http://www.labuznik.com/recipe.php?…, a to nejsem taky zadny talent.

 
Eja
3820 příspěvků 18.09.07 11:33
Děkuji,

až získám odvahu, tak je zkusím, více se mi zamlouvá poměr mouka/droždí, je ho tam méně. V sobotu jsem získala nadýchané obludy neskutečných rozměrů

 
penda
4752 příspěvků 18.09.07 12:15
Ejí,

knedlíky od Podskalačky se povedly i mně :o)) a navíc nikde po nich nezbyde žádný bordel.

 
Eja
3820 příspěvků 18.09.07 12:24
Vladko,

kdybys viděla kuchyň po sobotním vaření těch mamutů . Pozdravuj Pavlínku

 
penda
4752 příspěvků 18.09.07 12:42
Ejí,

pohladila jsem jí a taky tě pozdravuje … ;o)))

Z knedlíků si nic nedělej, ty žemlové od Podskalačky jsou moc dobré, ale jsou vzhledově spíš takové nádivkové, rozhodně ale stojí za vyzkoušení, je pohodlíčko, že se umaže vlastně jen mísa s vařečkou, jinak je vše čisťounké. Tak ahojky a knedlíkům zdar!

 
tea63
935 příspěvků 18.09.07 12:46
Ejo,

Tak jsem právě uložila receptík na " Houskové knedlíky s droždím". Recept jsem vyčetla v kuchařce od Čiriny a fakt se vedou. Já osobně mám ráda ty tvrdší, ale rodina by nejradši kupované, což je pro mne nepřijatelné, a tak jsem objevila tenhle kompromis. Dokonce jsem je zkoušela v záchvatu zdravé výživy dělat z celozrnné mouky a taky to jde skvěle Na těsto vůbec nemusíš koukat, jaké je, prostě to smíchej, vypracuj a nech odpočinout. Ale je důležité zpracovat tak, aby ty šišky fakt neměly žádné trhliny. Pak by knedlík prasknul. Proto ty koule .....Vyzkoušej a uvidíš. Papa. Tea

 
Eja
3820 příspěvků 18.09.07 13:13
Tea,

tak tenhle recept zkusím, to vypadá dobře. Mám od manžela povolen ještě jeden pokus. Prostě jednou to vyjít MUSÍ.
Nemám žádný problém s ničím z kynutého těsta - buchty, ovocné knedlíky, koláče, tak ty začarované houskové se přece musí taky jednou povést. Jediné docela dobré byly podle receptu, který jsem někam založila, s práškem a myslím 1/3 váhy mouky strouhané vařené brambory, ale byly spíš vhodné třeba ke kačici se zelím. O víkendu byla skvělá svíčková a k ní mamuti

 
tea63
935 příspěvků 18.09.07 14:11
Eja

držím palce, ať se povedou, když už máš jen jeden pokus. V těch, co jsi dělala je evidentně moc kvasnic, proto ty mamuti. Moje teta vždycky říkala - do knedlíků " lískový oříšek" droždí. A to je přesně ta míra.

 
HelcaK
960 příspěvků 18.09.07 14:57
Ejo,

nejsem sice na knedlíky odborník, ale když máš mamuty (krom toho nadbytku droždí), neděláš ty knedle moc velké? Já dokud jsem neviděla někoho knedlíky vyrábět (máma je kupovala a babi výrobky si nepamatuju), tak jsem se blížila za syrova velikosti těch uvařených, a pak jsem měla „brontíky“, jak jim říkaly ségry. Myslím že brontosaurus a mamut bude v kuchynské hantýrce synonymum

 
zlata
1200 příspěvků 22.09.07 23:39
Houskové knedlíky ..Eji,

máš mé sympatie, i mně se né vždy povedou, většinou je nechám málo vykynout a pak si mršky klidně kynou ještě ve vodě a prasknou. Ale mám jednu zkušenost…, že vyválím asi na průměr 5 cm , po vyválení zastrčím prdelky a vařím zhruba 15 min. Po vyndání propíchám obráceným koncem malé měchačky. A na těsto mám zhruba 1/2 kg hrubé, 1 vejce, sůl, necelá 1/2 droždí a 2 až 2 1/2 dcl mléka (podle toho, jak je suchá mouka) a po vykynutí 1 starší rohlík, který na robotu zapracuji. Knedlíky jsou takové nadýchané, lehké a jak řílá syn měkké, ale nám chutnají. Kdybys zkoušela, dej vědět. HLAVNĚ CHTĚJÍ KYNOUT alespoň půl
hodiny a PO KAŽDÝCH 5 MINUTÁCH vaření otáčím. Přeji Ti ŠTĚSTÍ

 
zlata
1200 příspěvků 22.09.07 23:41
Eji..,

ještě jsem zapomněla, že jsou z 1/2 kg 3 šišky…

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.07 01:02
Houskové knedlíky - Ejo,

na tuhle diskusi se raději budu dívat z uctivé vzdálenosti.
Knedlíky občas asi zkazí každý.
Myslím že základem je dobře umíchané těsto. V tomto směru se mohu vždy stoprocentně spolehnout na domácí pekárničku.

 
zlata
1200 příspěvků 23.09.07 01:26
Houskové knedlíky ..Esme..,

máš pravdu, tam si hovějí, zapískají, že jsou připraní dát si lázeň, ale někdy na poslední chvíli, dělám tak, jak jsem popsala Eji, měj se moc hezky, dlouho jsem si s Tebou nepsala. Pěkný den

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.07 02:39
Houskové knedlíky - Zlato,

díky za tip s tím obracením každých pět minut. Vyzkouším.
Možná se tak zabrání praskání knedlíků.

 
zlata
1200 příspěvků 23.09.07 13:24
Houskáče..Esme,

řekla bych, že s praskáním nesouvisí. Moje maminka mi vtloukala do hlavy, že nemám pospíchat a nechat pořádně vykynout. Obracím spíš aby nebyly moc ovařené z jedné strany, ale pravda, že je to jedno s druhým. Myslela jsem, že budu dnes experimentovat, ale nakonec..zadělané v pekárně, při vaření otáčené a byly

 
suma
114 příspěvků 23.09.07 17:47
Houskový knedlík

Vyzkoušej: „Knedlík, který se povede“, opravdu vždy dopadne dobře.

 
Eja
3820 příspěvků 23.09.07 19:18
Tak, hotovo,

Tea, máš moje díky. Moc jsem se s tím nemazala, nasypala asi 1/4 kila mouky, nadrobila ždibec droždí, osolila, maličké vajíčko, vlažnou vodu,. rohlík, propracovala, uplácala, uvařila a

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.09.07 04:17
Houskové knedlíky - Zlato,

obracela jsem podle tvé rady každých pět minut. Vůbec nepraskly.
Díky za výborný tip.

 
zlata
1200 příspěvků 29.09.07 21:51
Ještě knedle - Esme,

jsem ráda, že rada byla k něčemu. Ještě jsem při štrachání se v různých kuchařkách objevila něco málo o knedlících, třeba to bude též k něčemu. Snad i Eji se to bude hodit. Jinak moc zdravím a přeji hezký den .

 
valissen
1 příspěvek 11.10.07 16:16
...

Maminka vaří skvělé nekynuté knedlíky, které jsem se naučil i já a jdou mi dělat. Jsou trochu tužší než kynuté, ale o to jsou lepší.

1/4 kg hrubé mouky (11,36 vrchovatých lžic)
1 vejce + sůl
2 deci vlažné vody
3 rohlíky na kostičky ------------------------------------------------
Udělat řidší těsto
vybouchat ho v míse - dobře prohníst
přidat rohlíky
nechat 1/4 hod stát
udělat z toho kouli
vařit 35 min


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz