Hořák na wok

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Renee
93 příspěvků 29.10.09 19:24
Hořák na wok

Tak se zaobírám myšlenkou v nové kuchyni (jestli se jí někdy dožiju) vedle indukční varné desky umístit malou varnou desku s jedním plynovým hořákem. Jednak by se na ní příležitostně dalo ohřát to, co na indukci nelze, jednak by tam šel dát litinový tálek po babičce na pečení bramborových placek :-), jednak, a to zřejmě zejména, by na něm šlo vařit v regulérním woku.
Otázka na ty, kdo mají zkušenosti se SKUTEČNÝM wokem a SKUTEČNOU asijskou kuchyní: Plní trojitý hořák plynového sporáku požadavky, které si na wok kladou asijští kuchaři, a nebo je jediným technologicky vyhovujícím řešením propan-butanová bomba a kloudný připojený hořák pod pergolou na zahradě?
 Díky..


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 29.10.09 22:20
Hořák na wok - Renne

I já jsem měla před lety toto dilema.

Jelikož můj domek přede mnou okupovali Asijati, řekla jsem si: When in Rome, do as the Romans do. Nevím zda existuje podobné přísloví v českém jazyce, ale v podstatě to znamená, když nevíš, podívej se jak to dělají místní.
Navíc jsem po nich zdědila za domem malou venkovní kuchyňku kde měli jeden velký plynový hořák. Má to svoje výhody i nevýhody. Je k tomu dále než do kuchyně, ale zase ti nepáchne celý dům ještě třidny po vaření česnekem nebo five spice. Navíc olej který občas prskne na dřevěnou podlahu dřevu jen prospějě.
Léty jsme ledacos předělali a kuchyňka musela jít. Vyřešili jsme to tedy tak, že jsme si pořídili plynové (na bombu) čtyřhořákové BBQ, které má na straně tzv. Wok burner, čili jednen extra hořák na wok.

V kuchyni (v domě) tedy smažím jen málokdy. Tam si vystačím s horkovzdušnou troubou, dvěma indukčními plotýnkami a dvěma mikrovlnkami.

Všechno záleží na okolnostech a na osobním vkusu. Já jsem venkovní typ a na verandě trávím hodně času, takže tam nejen často sedím a koukám do zelena, ale i ráda vařím.

Snad bych ještě chtěla zmínit: Když jsem se sem před osmi lety nastěhovala, byla jsem tu jediná bílá tvář, ostatní byli původem z Asie a všichni vařili venku nebo aspoň v garáži.

 
casino
4463 příspěvků 29.10.09 22:58
When in Rome...

„Jsi-li v Římě, chovej se jako říman“

 
danda  29.10.09 23:30
Renee,

před měsícem jsem řešila stejnou otázku a nakonec jsem koupila varnou skleněnou desku na plyn se čtyřmi hořáky, z nichž jeden je tříkorunový. Nevím jaké požadavky mají asijští kuchaři, ale já jsem spokojená. Jediná vada na kráse byla ta, že firma Ardo nedodává na tento hořák kruhový nástavec, aby šlo vařit v kulatém woku.
Dnes dělají varné desky i s litinovým plátem, buď pevným nebo odkládacím, bylo to dilema jestli s ním nebo bez :-), škoda, že mám málo prostoru.
Ale stejně, bydlet tam co Esme, tak neřeším a vařím venku , i když za to bojuju i tady u nás (zatím splněno jen z části ).

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.10.09 13:29
Casino,

díky za výpomoc. Co bych byla bez tebe?


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz