Mravenci lezoucí po stromě.
Jedná se o restované rýžové nudle, jakoby sypané mákem, ale chutí po
vymáčeném cigaretovém nebo doutníkovém tabáku. Děkuji…
Hledám recept pro přítelkyni: z čínské restaurace...
Ants
Climbing a Tree
Nenech se zmýlit tím, že v odkazu je jiný název receptu, než ty hledáš;
pod ním je poznámka, že ostatní jména autentická s tímto receptem jsou
Ants Climbing a Hill, Ants Climbing a Log, and Ants Creeping up a
Tree … na překlad se už teď necítím a nevím, kdy se k tomu
zítra dostanu, ale třeba se toho ochotně zatím ujme někdo jiný… pac a
pusu pro krásné sny ;o)) … jak jinak než o mravencích … spících,
lezoucích, klimbajících, jsoucích na stromě atd. atd. …
…kdysi jsme si toto jídlo dávali v jedné čínské restauraci / výborně tam vařili, dnes už bohužel neexistuje/ … po degustaci pokrmu jsme identifikovali jako mravence na tenké nudličky orestované vepřové maso, zřejmě svíčková, které určitě bylo naložené v nějaké té jejich směsi, jako příloha rýžové nudle a spousta zeleniny… Jmenovalo se to mtavenci na stromě proto, že nudle byly naaranžované jako kmen stromu a to maso bylo jako by opravdu lezli mravenci po stromě…
Vynikající tam měli i žabí stehýnka, nikdy jsme nelitovali cesty / můj partner tam má sestru a tak jsmese vždy vydali jako na návštěvu… škoda, že už restaurace není… no herna asi vynáší více… jo abych nezapoměla jednalo se o Čínskou restauraci v Milevsku v Jižních Čechách.
Vladko, díky…už se to překládá. Housenko…díky za příspěvek, ale ti mravenci prý skutečně vypadali jako máčky, tak možná specialita té oné kuchyně.
Bedlo, ved to je lahke, Potrebujes nudle, mravce, cigarety a vodu. Odporucam
radsej nejest.
Ale vazne, fakt to chutilo po cigaretach a Tebe to tak chutilo, ze si to chces
doma uvarit?
Hm alebo ma este napada ze to mali byt normalne nudle M6 a kuchar nad nimi
fajcil?
sim,
já to nechutnala, ale fakticky to prý chutnalo, jako když vymáčíš
tabákové listy a v tom se pak ty nudle uvaří, vzhledem k mikroskopickému
vzhledu těch mravenců…hádám faraoni…
přítelkyně vyzkoušela všechny varianty, které jste tu popsali … vřelé díky, a … světe div se, dnes jsem našla na ruském webu obdobu receptu, který kdysi konzumovala. Ta chuť kterou přisuzovala tabáku … prý musel byl koriandr … jen maso prý bylo kuřecí.