jedna se o syrovou strouhanou mrkev s česnekem,koriandrem a asi další koreni. Koreni se upravuje v oleji ale to uz fakt nevim.Dekuji .
hledam korejsky recept
Asi hledate recept na takzvanou mrkev po korejsku. Je to ale spise rusky
recept, prevzaty castecne z korejske kuchyne.
Hlavni je mit specialni struhadlo, s nozemi ve tvaru ctverce ktere strouhaji do
tvaru sirek. Mrkev nastrouhana na obycejnem strouhadle nebude krupava. Mrkev se
nastrouha a pokud neni dostatecne pevna tak se nalozi do studene vody, na
nekolik hodin. Mrkev se pak slije, hodne nasoli a zamicha, primicha se jeste par
lzic octu podle chuti. Pak se rozpali olej a do nej se prida mlety koriandr,
paliva paprika a hrube mlety cerny pepr. Na mrkev dame dorceny cesnek, zalijeme
rozpalenym olejem a zamichame. Podle chuti muzeme pridat cukr. Na 1 kg mrkve je
potreba zhruba 4-5 lzic oleje a cesnek podle chute, ale ne mene nez 5 velkych
strouzku.
Doufam ze je to ono
v Rusku mi ešte tvrdili, že to prichucujú glutamatom (čistým, nie sójovou omáčkou), nahradzujú ním časť soli
A poprosím ak nie je predpis v receptoch pridať do nich, rád som si kórejsý šalát dával a v receptoch sa ľahšie nájde ako v diskusii. Ďakujem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
