Ahoj dietáři,
myslíte si, že je nevhodné při dietě jíst hermelín?
Slyšela jsem, že pokud si ho dám k obědu třeba s hroznovým vínem a nebo
ořechy, tak je to v pohodě, ale nejsem si tím úplně tak jistá.
Ahoj dietáři,
myslíte si, že je nevhodné při dietě jíst hermelín?
Slyšela jsem, že pokud si ho dám k obědu třeba s hroznovým vínem a nebo
ořechy, tak je to v pohodě, ale nejsem si tím úplně tak jistá.
Nemyslim si, že by to bylo vhodné, já teda dietář nejsem, nevydržím
to, to si radši zajdu zacvičit. Ale možná zkus napsat do nějaké poradny, kde
odpovídá vyloženě nějaký dietolog. Tam ti třeba poradí, které sýry
jsou vhodné. Ahoj
Ale pokud pujdu k dietologovi, tak zaplatím strašně peněz.
Dnes jsme se o tom bavili s kolegy v práci. No, tak to vypadá, že
hermelín v jídelníčku úplně nevymažu, ale začnu častěji cvičit.
Díky za tip hezký večer
Holky, mě tak napadá, že možná než od hermelínu bych začla od toho
vína a ořechů. Víno obsahuje dost sacharidů a ořechy jsou kalorické.
Myslím, že samotný hermelín je vcelku tučný sýr. Ale když už bez něj
nemůžeš být, zkus ho nakombinovat se zeleninou. Třeba mrkvovo-celerový
salát
No, že bych teda ujížděla na celerovém salátu? No tak tomu na chuť asi
nepřijdu nikdy Blbý je, že když chceš
k odborníkovi vždycky vyplázneš větší obnos peněz
Než si odepřít hermouše, olivy a víno to si
radši odepřu sladké
RitaO něco o energetické hodnotě potravin? Bože proč dříve než ze sebe uděláte nechytrou dotazem, si něco nepřečtete? Jeden hermelín má 1700 KJ ve 120 g k tomu 200g hroznů za skoro 600 KJ,50 g ořechů 1400 KJ A máte 85% denní spotřeby v sobě. TEDY HERMELÍN JE NEVHODNÝ při jakékoli dietě. A to, že odborník si za své rady cosi účtuje snad divné není, že. Při troše snahy lze najít téměř vše!!!
Učitelas, konečně někdo uhodil hřebíček na hlavičku.
Ono se dá jíst i při dietě opravdu všechno, jenom se toho nesmí sníst moc.
Jediné „záporné kalorie“ má řapíkatý celer. Jeho žvýkáním
spotřebujete více kalorií než obsahuje.
Pokud máš ráda Hermelín, tak si ho občas kup a sněz jen malý kousek. Zbytek dej raději rodině. V obchodě kolem něho nechoď a raději zajdi do zeleninového koutku a tam si naber ty hrozny.
No, většina věcí s označením „light“ se jíst nedá, hermelín asi
nebude vyjímka. A hlavně je vždy otázka, co to „light“ vlastně
v reále znamená…
Učitelas: to jsme onehdy (no, už je to dýl, v červenci) řešili
s manželovými kolegyněmi ve sklepě, kam jsme je vzali, a kde nám
k zakousnutí k vínu dali mj. i škvarky a škvarkovou pomazánku. Děvčata
z toho měla problém, ale nakonec nám uvěřila - „to jsou škvarky
z hubeného prasete, tak určitě musí být light“. A jak se pak ládovaly, linie-nelinie,
dieta-nedieta.
Já bych zde neviděl problém. Vždy když Tě uchvátí touha po hermelínu, zajdi k odborníkovi - na sýr už Ti nezbude a problém je vyřešen.
Ejo, zkuste nejdřív ochutnat…
v Lidlu prodávají Camembert 13% Fett absolut (tj. 30% t. v s., 43% sušiny) vyrobený v Německu. U nás všem chutná a při senzorické zkoušce nikdo nepoznal rozdíl s Hermelínem 45% t. v s.
Radium, uznávám, neochutnala jsem. Ale obecně považuji označení
„light“ vesměs za klamání spotřebitele a sýry pod 40% tuku za
nepoživatelné ( a zcela nepoužitelné při tepelné úpravě - mám na mysli
zapékání). Ostatně „13% Fett“ tj. 30% tuku v. s. je pro mne ne zcela
pochopitelné, ale to bude asi nějaký můj matematický nedostatek
Ejo, tiez nerada vsetko s oznacenim light a predstav si ale s tymi syrmi ma
radium ale pravdu.Asi vsetky som co sa mi dostali do zorneho pola okusila
naschval a so zvedavosti a su bajecne.. obycajny cloviecik rozdiel
nepozna..dokonca cerstvu mozarellu ktoru milujem a jem ju len tak bez nicoho ako
desert aspon dva tri denne ked mam chut na „sladke“ kupujem uz len light pretoze je fajnovejsia
namojdusu..
PS: isto iste su medzi nami ludia co tuky musia obmedzit zo zdravotnych dovodov
a v tych nemeckych syroch s oznacenim light su tuku zredukovane na
prijatelnejsiu hranicu tak aby nebol rozdiel v chuti a kvalite a nieze je
svetko fuc..
U nás doma se jí Hermelín light (Sedlčany),a když ho nakrájím na
talíř (bez obalu), k tomu to obložím zeleninou a přidám i plátkový
sýr (light), tak ani můj muž, který na „light“ věci moc není, to
nepozná. Podle mě chutná skvěle. Samozřejmě, pohyb je nutný, potom si
můžeš dát cokoliv…s mírou , nakonec ono jde především o psychické
rozpoložení, dobrý Hermelín light Ti ukojí chuť a zároveň tě uklidní,
že zase tak moc nehřešíš
Holky a zkusily jste hemelin s oznacenim light pouzit pro nakladani? Nasla
jsem super recepty -
http://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
ale ted nevim, jak skloubit chut i jakz takz dietku
Diky
Sedlčanský dělá také hermelín light? Viděla jsem vždycky různé
příchutě, ale ligh jsem asi přehlédla, když to tak čtu, tak to vypadá,
že je to lahůdka. Schválně vyzkouším. Od nich mi fakt chutnají, hlavně
přítelovi, jiné už ani nekupuje Také jsem si myslela, že označení light je
jen klamání i jsem slyšela, že to tak někdy opravdu není a proto tyto
výrobky nevyhledávám. Zkusím a dám vám vědět jak to dopadlo
I když, dám si k tomu sklenku vína, zelené
olivy a tím to zase vyšperkuju
Honey: On to neni zadny vyrazny chutovy rozdil, jde spis o ten snizeny obsah
tuku. Popravde nevim, nakolik to tak je ci ne, ale alespon ten pocit Nevim, zda je dela i jina znacka, take jiny nez
sedlcansky nekupuju
A jake olivy si k nemu davas?
Já k hermelínu miluji olivy jak zelené, tak i modré (oboje nakládané)
a k tomu nakládaný Pepa a je vymalováo. Navíc, je to pochoutka, kterou
se vždy zavěčíme a není na ni co zkazit
No, děvčata, sleduju vás tu už déle, ale neozvala jsem se. Pokud chcete hubnout, hermelín v přiměřeném množství samozřejmě jíst můžete, naložený v oleji ale určitě ne. Pokud trváte na naložení, nejlepší je hledat recepty na té stránce, na které zrovna diskutujete, tj. tady (přeci je to tu o dost jiné, než na zmiňovaném e-miminu, i když majitel obou stránek je stejný). Pro začátek jeden tip od jednoho ověřeného Labužníka: http://www.labuznik.cz/…ku-nalozeny/ (neověřovali admini, ale ostatní spoludiskutéři, jeho recepty jsou vesměs velice chutné).
Také se snažím jíst střídmě a dávat do toho více pohybu , jenže jíst střídmě a kvalitně je nyní
u nás docela těžké. Vždy tápu v tom, zda kupuji kvalitní potravinu, či
nikoliv. Kolem je spousta zpráv o různých nekvalitních potravinách
dovážených ze zahraničí, ale jen málo co se vyrábí tady u nás. Snad
jen pár věcí, které ještě zbyly, jsem našla.---čert, aby se v tom
vyznal.
Musím tě zklamat ale hermelín má hodně kj, takže pokud si ho dáš
ráno, musíš ubrat kj v potravinách jiných. Nesmíš překročit 4000kj.
Sleduj při nákupu počet kj. vyplatí se to!
Ahojte chtěla bych se zeptat jaký sýr je nejvhodnější na pizzu (zdravou
pizzu)? dívala sem se na Eidam plátky 30%,ale moc se v tom nevyznám
A ještě bych se chtěla zeptat na protlak rajčatový? našla sem rapunzel
rajčatový protlak, ale taky si nejsem jistá
@valča123 30% eidam
má možná nižší obsah tuku, ale to je tak všechno, na pizze dle mne nemá
co dělat. ( ale podle mého hlubokého přesvědčení je v jakékoli tepelné
úpravě nepoživatelný - jo, na smažák dobrý…na studeno koneckonců
taky…)
Nevidím nic nezdravého na pizze s rajčaty, mozzarellou a bylinkami.
Pokud chceš bohatší složení, ke kterému se mozzarella nehodí, tak
parmezán, pecorino…
Rajčatový protlak bych už vůbec neřešila, použila bych kvalitní Passatu,
dochucenou…
Hermelín je poměrně tučný, ale jinak na něm nic špatného není. Mléčné tuky jsou zdravé a různé light potraviny jsou hladová dieta, co způsobuje ještě větší hlad.
Myslím, že když si dáš hermelín a pak se půjdeš na 20 minut projít,
bude to lepší, než sníst celé balení polystyrenového chleba bez příloh
a sedět v kanclu na prdeli
@Kateřina
Říhová - konečně někdo s normální názorem
Já i při dietě (no, není to dieta - jde jen o změnu ve stylu
stravování) nevyřazuji z jídelníčku nic, i ten hermelín si občas
s chutí dám a přesto jsem zhubla za rok a něco již 27 kilo (už skoro
28). A bez potřeby vzdát se toho, co má člověk rád, chce to opravdu jen
selský rozum a i když není čas na nějaké cvičení - naučila jsem se
využít přirozený pohyb (chůze a práce doma) ve svůj prospěch
Stačí k tomu málo, ani není potřeba nějak moc velká „síla vůle“ -
není to o hladovění, jen o tom, že člověk má jíst proto, aby žil a ne
žil proto, aby jedl…
A tím, že si člověk nemusí odříci věci, které má rád (třeba zrovna
ten hermelín), tak odpadá stres z pocitu, že NĚCO nesmím a nemám tak
nutkání se TOHO přežrat na posezení - prostě dřív jsem opravdu sežrala
dva naložené hermelíny na posezení… Dnes si dám jeden a pěkně si ho
vychutnám, vůbec není na překážku, že je naložený v oleji - když ten
olej nepiju, nevadí ten drobet, co zbude na okapaném sýru - lidi šílí při
dietách z tuků, přitom tuky v určitém množství tělo nezbytně
potřebuje, aby mohlo fungovat. Jednorázová větší dávka tuku nevadí, vše
se přece odvíjí od „průměru za… dejme tomu, třeba měsíc), ne za
jeden jediný den…
Takže když si jednou za měsíc dám naložený hermelín a zbytek měsíce
dodržuji vyrovnaný příjem, absolutně nic se nestane… Mám to
vyzkoušené, myslím, že po roce a téměř dvou měsících, kdy jsem
přestala blbnout s hladovkami a odpíráním si některých věcí a místo
toho začala jíst normálně, jen si hlídat kolik čeho a úspěšně odhodila
již skoro 28 kg, jsem jasným důkazem toho, že to jde
Tím, že nejde o hladovění, mám jistotu, že nově naučený stravovací
režim není problém udržet i v budoucnu, nehrozí tedy návrat k
"normálu“ a nehrozí tak ani jo-jo efekt, který zákonitě patří ke všem
„zaručeným“ dietám…
Diety jsou na nic, na nic je i zakazovat si vše, co člověk rád… pokud to
tedy není ze zdravotních důvodů - já třeba nemohu kvůli alergiím
olivový olej či mandle a kvůli jiným problémům musím hodně hlídat
košťálovou zeleninu a pár jiných věcí (ale po malých dávkách ji občas
zařadit naštěstí mohu, takže to není zase zlé).
Sedlčanský Hermelín (původní český) 120 g má asi 1555 kJ, rýžové
chlebíčky Racio balení 130 g mají 2105 kJ a dvacetiminutovou chůzí
o přibližné rychlosti 5 km/h lze odbourat zhruba 350 - 380 kJ .
Energetické hodnoty - zdroj: kalorické tabulky cézet
Já úplně miluji nakládané sýry, ale bohužel dieta je neúprosná. Proto hledám nějakou verzi nakládaného sýru, která by byla alespoň trochu zdravější. Vyzkoušel někdo něco takového?
Zdravější verzi nakládaného sýru jím docela pravidelně, dopřávám si totiž zrající sýr naložený v kimchi. Kimchi je samo o sobě velmi zdravé, dokonce patří mezi 5 nejzdravějších potravin na světě. Má celou řadu zdravotních benefitů a existují i studie, které dokazují, že kimchi má výborné výsledky v prevenci rakoviny tlustého střeva. Když si tedy dám nakládaný sýr v kimchi, tak rozhodně nemám špatné svědomí.
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz