Mám prosbu, dámy a pánové, možná pro některé z vás lehce
úsměvnou. Je zde spousta receptů, mnoho dobrých jídel umím sama uvařit.
Ale nevařím často, nemám čas ani chuť, hodně jím v restauracích.
Řekla bych, že pokud jde o vaření, nahrazuji kvantitu kvalitou, o to víc
si s tím vyhraju. Teď jsem se odhodlala k tomu, že jsem pozvala svého
relativně nového přítele na večeři a hodlám oslnit. A to nikoli
svíčkovou na smetaně jako od maminky či gulášem, anglickým biftekem nebo
něčím podobně fádním (i na to třeba dojde, ne však teď), ale nějakým
fakt jednoduchým a hodně elegantním kouskem. A bohužel bez ryb a mořských
potvor.
Pár nápadů mám, ale stále si nejsem jistá, že je to to ono. Máte
nějaký oblíbený elegantní recept (pochopitelně stačí odkaz na zde
uvedené recepty)? No, jsem cvok, že? Ale od začátku musí být jasné, že
jsem kouzelnice a nikoli hospodyňka.
Takže - dámy, čím okouzlujete, pánové, co vás okouzlí? A prosím,
nehlaste se vy, kteří nedají dopustit na řízek či vepřo-knedlo-zelo
s pivem. Nic proti, ale tohle z mnoha důvodů fakt musí být haute cuisine.
Díky za tipy.
Haute cuisine - skoro anketa
Selske fondue v chlebu - pro dva jako delane, zare svicek s dobrym vinkem - odzkouseno pri takove prilezitosti {melo to uspech i kdyz to byl manzel}, recept najdes zde - doporucuji - meisje.
Zito, přesunulas mě do dob mládí a velice dobře se dovedu vžít do Tvoji situace… ;o)))
Mám dosti receptů na toto téma a dnes jich uvedu několik. Trochu víc
pracnější, ale impresivní je ¨Klasická svíčková Wellington¨,
jednoduchá jsou ¨Kachní prsa s růžovým pepřem¨, ¨Francouzký steak¨,
¨Pepřový steak¨, ¨Florentýnští ptáčci¨mohou být připraveny
dopředu, ¨Telecí medailonky Saltinbocca¨, výborné ¨Řízky Cauchoises¨,
¨Klasické tournedos Brillat-Savarin¨. Mám také impresivní sladkosti,
předkrmy a polévky, nevím však kolikatichodovou večeři chceš zvládnout
Dej vědět.
Přeji Ti pěkný den!
Jak dopadlo „kouzelnicke predstaveni“? Byl pritel ocarovan magii nezapomenutelnych chuti, ktere roztancily tanec vsech tech nejvybranejsich chuti primo na jeho mlsnem jazycku? Jsem zvedava na Tvuj tajny tip - pokud mas chut zverejnit. Libi se mi Tvuj pristup k vareni. Taky rada kouzlim a ocarovavam sve stravniky a pouzivat recepty originalni. To mam jistotu, ze se nemohla stat, ze by dotycny toto jidlo uz nekde jedl. Par takovych tajnych typu mam v zasobe. Nejsou napsany na techto strankach, ale pred nedavnem byly k mani v jednom kouzelnem hotylku na svycarsko francouzske hranici, v Moulin Neuf. Pokud mas dobry tip, rada si ho ulozim do pameti. Pokud jeste pripravujes to sve mistrovske cislo v kuchyni, mozna malinko dokazu poradit. Jinak krasne Vanoce a hlavne USPECH s kouzelnickym varenim.