Haríssa a adžika

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
reditel
2 příspěvky 02.02.05 12:22
Haríssa a adžika

Nazdárek mlsouni.
Otázka
Ve Fruit de France se dala sehnat haríssa ve formě tuhé pasty, už asi rok ji prý nedováží, nevíte kde by se dala sehnat?_
Podobný problém mám s adžikou. Jako malé miminko si pamatuji, že byla k dostání v prodejně Čajka, ale od té doby je pouze jako sypké koření.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kamilio
551 příspěvků 02.02.05 13:35
Harissa a adžika

Obé je občas k vidění v Carrefouru nebo v HyperTescu. Ale já mám svoji filozofii, že je nejlepší si všechno udělat sám. A jak na to se podívej TADY .

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.02.05 22:12
Harissa

Reditel, souhlasím s Kamillio. Ač je tu harissa k dostání běžně, přesto si ji dělám sama a ještě obdaruji známé. Je to velice jednoduché a není nad čerstvý produkt bez chemikálií. A dokonce je jeden velice dobrý recept přímo tady na Labužníkovi. Jenom chci podotknout, že místo sušených papriček používám čerstvé. S adžikou ti neporadím, můj česko-anglický slovník na netu to nenašel. Ale určitě ti poradí jiný z Labužníků.

 
Labužník Jiti02
170 příspěvků 03.02.05 08:54
Harisa

toto téma mě také velice zajímá. Zajímal by mě ale výrobce Harisy, protože ta od firmy Hamé je … - mě nechutná. S výrobou stále otálím, protože v Tunisku jsem viděla papriky, z kterých se tato místní pochoutka vyrábí, a ty tady nekoupím.
Ale dám na zkušenější, z jakých paprik ji vyrábíš?
Díky. Přeji hezký den. J.

 
kamilio
551 příspěvků 03.02.05 09:22
Harissa

Ahoj Jiti, je mi líto, ale v Tunisu jsem nebyl. Já používám recept, který si můžeš vyhledat tady . Nedokážu posoudit, jak moc se tato pasta liší od tuniského originálu. Asi to budeš muset vyzkoušet. Dobré chutnání!

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.02.05 22:05
Harissa a adžika

A hele! Dokonce jsem tu našla recept a na adžiku .

 
hydraulik
54 příspěvků 15.02.05 21:26
Adžika Adžiga atd.

Jasně že je lepší si ji udělat.Ovšem mají ji v Bubenečské ulici v ruském obchodě.Abcházskaja adžika.Je skvělá.

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 24.02.05 09:31
Harisu ...

si připravuji podle receptu na Labužníkovi, tak jak tu je … kupovaná se mi nezdála až tak dobrá … když jsou chilli papričky čerstvé, použiji raději je (jak říká Esmeralda), ale část roku mám jen sušené - naštěstí je nemusím kupovat, pěstuji je doma a tak půl roku mám úrodu čerstvých, semínka mi dovezl jeden známý ze svých cest a papričky jsou jak břitva … jakékoliv směsi koření si raději připravuji doma sama - je to vždycky chutnější …

 
Sasa
34 příspěvků 20.04.05 15:00
koreni

na www.koreni.cz je ke koupi směs Adžika......a je fakt dost dobrá!

 
Sasa
34 příspěvků 20.04.05 15:01
adžika

myslím, že se prodává jako sypké koření, ale dá se rozdělat pasta, ne?

 
alena45
588 příspěvků 10.08.09 19:47
...

Ahojte labužníci, ešte mi zostali nejaké paradajky aj paprika, našla som recept na rôznu adžiku, ale nikdy som to nejedla a tak neviem ani ako sa to používa, keď to už urobím.
Už tri týždne som ako konzerváreň, a stále ma to baví, tak to treba využiť.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz