haló, haló,

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník housenka02
609 příspěvků 29.05.06 10:59
haló, haló,

… prosím o pomoc všechny majitele pomalého hrnce: … dnes nastal ten velký okamžik a i já se stala majitelkou této kuchyňské mašinky, pečlivě jsem si prostudovala návod na použití i přiložené recepty, přesto jsem nenašla ani jeden recept na polévku. Může mi někdo poradit jak takovou polévku připravit? Jedná se mi zejména o množství vody, neboť jsem si všimla, že používané množství vody je podstatně nižší než u obvyklé přípravy… děkuji všem moc předem…

Reakce:
marmelada
1643 příspěvků 29.05.06 11:24
Polévky v PH

Blahopřeji ke koupi a doufám, že budeš spokojená jako já. Polévky jsem dělala několikrát. Ingredience (maso, zeleninu…) jsem zalila víc než na omáčky a dala jsem vařit. Před dohotovením jsem ředila na požadované množství tekutiny. Dělala jsem i nudlovou polévku, to jsem pak nudle přidávala nakonec a asi 15 minut ještě vařila. Dolévám teplou vodou, ne vařící - to jsem vyčetla někde v návodu, že vařící vodu ne. Jinak ještě jsem vyzkoušela, že stačí menší množství masa, než obvykle, vývary jsou velmi silné. Asi se opakuji, ale bacha na solení. Sol méně, dosolit se dá vždy. Nevíc mate ochutnání uprostřed vaření, to se vše zdá dost slabé a až ke konci to nabere grády. Tak si opravdu nech příslušné přichucování nakonec, ono k němu nejspíš nedojde. Ťeď už si dávám přes ruce, ale dvakrát jsem takhle přestřelila.

Tasma
415 příspěvků 29.05.06 11:29
Marmeládko,

prosím, prosím, už jsem se sice ptala, ale nedočkala jsem se odpovědi - může se keramický vnitřek tohoto hrnce strkat do lednice? Praskl by, kdybych chtěla v té stejné nádobě maso trochu ke konci ogrilovat? Díky moc za odpověď.
Už jsem pomalý hrnec objednala a je na cestě, tak se docela těším.

marmelada
1643 příspěvků 29.05.06 13:04
Tasmo

já vím, že ses ptala, nějak jsem to přeskočila a pak už neodpověděla, tak tedy. Do lednice ho dávám, ale do trouby mám strach. Zatím jsem poté zapékala jen bůčkovou roládu a raději jsem ji přendala do pekáčku. Na plotýnku se nehodí, dolní okraj má vystouplý, nedotýkal by se dnem plotýnky. Do myčky je vhodný. Až budu doma, projedu ještě jednou návod, zda tam není něco o tom pečení v troubě. Jo ještě, pokud si vzpomínám, nedoporučují zapínání na časové spínače, ale to ještě taky nastuduji.

Tasma
415 příspěvků 30.05.06 10:28
Marme,

díky za odpověď, ale nedalo mi to a zavolala jsem ne servis Pomalých hrnců. Bylo mi řečeno, že nemám ten návod brát tak vážně. Je tam sice hodně věcí zakázáno, ale jen proto, že lidé dělali různé pokusy a pak si chodili stěžovat :)) Takže do lednice keramický vnitřek dávat můžeme, do trouby také, ale pro jistotu jen tak do 180 stupňů a časový spínač můžeme používat též. Používá ho bezproblémově i ta paní ze servisu :)))
Zdar vaření v pomalém hrnci. Reklamu od vás má docela slušnou, tak jsem zvědavá, jak s ním budu spokojená.

Labužník housenka02
609 příspěvků 30.05.06 10:35
ahoj marmeládko,

… tak jsem dnes měla velkou premiéru : dělala jsem v PH kuře na paprice a nemělo to chybu, to byl můj sen, nandat vše do hrnce a jít si po svém. Kuře je vynikající, nakonec mi stačily pouhé 3 hodiny a bylo to hotové se vším všudy. Ze začátku jsem neustále nakukovala pod pokličku, ale pak jsem se zabrala do žehlení a tak už nebyl čas, probrala mne až linoucí se vůně z kuchyně.

Co se polévek týká, díky za radu, v dohledné době vyzkouším.

V návodu o použití keramické nádoby v troubě nic nepíší a tak bych asi měla strach ji do trouby dát, ikdyž v PH se taky dost zahřívá a tak by to nemělo vadit, ale přesto to zkoušet nebudu, mě bude stačit když si v PH uvařím omáčky a udusím maso, popřípadě uvařím polévku, ikdyž tady to budu asi kombinovat s Thermomixem, tam už mám vaření polévek docela vychytané.

Jinak bych po své první zkušenosti s PH všem vřele doporučovala jeho koupi, investice nebyla až tak veliká úměrně k pohodlí, které poskytuje při vaření.

Labužník housenka02
609 příspěvků 30.05.06 11:55
Milá Marmeládko,

… nedá mi to abych se ještě jednou neozvala… právě jsem dojedla kuře na paprice připravené v PH a nikdy bych nevěřila jaká to bude bašta obzvláště když si uvědomím, že jsem celkem na 6 porcí potřebovala 1/4 ČL soli, špetku pepře. 1 ČL sl. papriky a 1/2 kostečky hov. bujónu, nakonec jsem omáčku 3/4 hodiny před koncem varu zalila 1 kelímkem zakysané smetany rozmíchané v 1 dl mléka. A ani kapka tuku! Výsledkem byla omáčka velmi jemné chuti, měkoučké rozpadající se masíčko, přesně tak jak si to pamatuji od své slovenské babičky, která byla opravdu vyhlášená kuchařka.

Jestli i ostatní pokrmy budou takto lahodné, tak si myslím, že za 1 800,– Kč jsem získala velmi zdatného pomocníka!!!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz