Halászlé a jeho příprava

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.06 11:57
Halászlé a jeho příprava

Upozorňuji na tento článek popisující přípravu rybí polévky halászlé v několika oblastních variacích: Halászlé od A do Z v českých podmínkách


Reklama


Reklama

Reakce:
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.06 12:13
Halászlé a jeho příprava

Fotografie skvěle doplňují mé články o zpracování ryb. Krok za krokem je popsáno a dokumentováno ostranění šupin, vykuchání a zpracování ryby - podotýkám, že způsob odstranění šupin je přesně ten, který ve svých článcích zmiňuji.

 
Ivo
1045 příspěvků 14.09.06 13:50
Mánku...

..super..fakt sympatickým způsobem zpracované..ještě nějakou tu mořskou pannu k tomu

 
penda
4752 příspěvků 20.09.06 13:35
Halászlé v mikrovlnce

… mánek mi řekl, že „dostanu po čuni“, když to sem vložím, tak to vkládám jen do diskuze, když už jsem to našla, je škoda to nezveřejnit ;o):

600 g rybího masa (kapr, amur, lín, štika, cejn apod.), větší cibule, 4 rajčata, 4 čerstvé papriky, lžička rajčatového protlaku, 3 lžíce oleje, lžička sladké paptiky, 4 feferonky, sůl.

Rybu očistíme, osekáme ploutve, ocas a hlavu a dáme vařit s půlkou cibule pod poklici 30 minut při 850 W. V hluboké nádobě na oleji osmažíme zbytek najemno pokrájené cibule - 4 minuty při 850 W. Přidáme rozkrájená rajčata, sladkou papriku, zalijeme 1.2 litry vývaru z ryby, osolíme, ochutíme feferonkou, přidáme naporcovanou rybu, na plátky nakrájené papriky, přikryjeme poklicí a 15 minut povaříme. Nemícháme, maso musí zůstat v kusech.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz