Prosím o radu:
Právě jsem v Carrefouru v Olomouci objevila akci gumových (rolovacích)
„nádob“ - forem na pečení.
Je na nich uvedené, že je lze použít do trouby, ale nikde není napsané,
zda jen do elektrické nebi i plynové.
Moc se mi líbí a chtěla bych si nějakou koupit, ale bojím se, zda se do
plynové trouby hodí. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Poradíte někdo?
Gumová forma na pečení
o těch už tady bylo řečeno snad všechno - najdi vyhledávačem článek „Silikon“. Jinak používám formu na dort i na bábovku ale v elektrické formě - než ji naplním, postavím ji na plech a s tím ji vsunu do předehřáté trouby. Myslím ale, že by to šlo i v plynové.
Eleeen odpovidal jsem to na tvuj dotaz ohledne silikonoveho nadobi v sekci „diskuzni prispevky k clankum“.Jinak peceni v elektricke troube je bez problemu.S plynovou nemame zkusenosti.
díky za reakce. Článek jsem přečetla i s diskuzemi, silikonovou formu už jsem koupila a odzkoušela - je to super! Vážně. Ještě, že máme Labužníka!
Tyto formy mám dvě - bábovku a beránka. Peču v elektrické troubě; je to perfektní, když sundávám formu z bábovky jako „kulicha“. Beránka jsem zatím zkusila jen jednou, asi jsem udělala při odstraňování formy malou chybu - čumáček beránka zůstal ve formě. Ale to byla jen generálka, na velikonoce už dám pozor.
Potvrzuji, že i v plynové troubě „to jde“ . Když jsem pekla poprvé, byla to malá bojovka, moc jsem té formě nedůvěřovala, ale je to fakt super!