Prosím,vysvětlete mi někdo,jak udělat guláš tak,aby na jeho povrchu zůstala mastná šťáva.Já dělám sice velmi dobrý guláš,ale je prostě jinačí,než ten hospodský.Kde dělám chybu?Díky moc.
Guláš
vždycky říkala, že pravý guláš se nezahušťuje moukou ani ničím
jiným. „Guláš nemá mít omáčku, ale šťávu…“
Množství masa a cibule musí být stejné, potom je šťáva zahuštěná jen
rozdušenou cibulí. A mastnota na povrchu, které bys chtěla dosáhnout, bude
nejspíš záviset na množství použitého sádla do základu.
Asi jsem moc neporadila , ale základní pravidlo zní: žádná mouka,
chlebová střídka ani strouhanka - ty na sebe potom vážou tuk.
Tak ať se daří. Bona
Pokud by se trvalo na zahuštění, tak hned od začátku pokrájet na drobno malou bramboru, někteří nesnáší velkou dávku cibule. Bramrora se rozvaří a zahustí guláš, ale opravdu jen malou jinak to vycucne tuk a je ztoho majda.
jestli chceš, podívej se na adresu v obrázku, je tam recept na hospodský
guláš.
Podle norem veřejného stravování se guláš zahušťuje, ale velmi málo.
Hodně úspěchů!
aspoň pro částečné zahuštění moukou.ten glanc můžeš získat řádným provařením šťávy(omáčky).Víte ono hodně záleží jaké množství toho děláte a včem to děláte.
Jde to dosáhnout i se zahuštěním moukou, fór je pouze v tom, guláš na plotně nechat „táhnout“ hodně dlouho. Daleko lépe to jde, když se zahustí chlebovou střídkou, to už jsem tu několikrát zmínila. Nejlepší výsledek je, když se nezahustí vůbec, jak již bylo řečeno.
Zatiaľ sa mi vždy tá mastná šťava podarila. Ja varím /dusím/ guláš pomaly, dosť dlho a na zahustenie používam vždy iba zemiak. Nekrájam. Do základu pridám očistený celý zemiak ktorý sa rozvarí na kašu. (lepšie ako malé zemiakové kocky)
Přesto, že jsem si vědom, že 98% labužníků mě při první příležitosti bude naprosto oprávněně vlastnoručně kamenovat, tak ti poradím. Do malého kastrolku olej, rozehřát, nasypat mletou papriku, promíchat aby se rozpustila a nalít do hotového guláše. Ono se to dokonce někde v hospodách i tak dělá. A takhle se za tento příspěvěk stydím!
Vážená 2malasisi2
Pokud jak říkáte děláte velice dobrý guláš, tak byste se měla
držet amerického hesla které říká: „Don’t fix what aint broke”, což
česky znamená: „Neopravuj něco co není rozbité“.
Pokud byste tomu Vašemu guláši chtěla dát „glanz“ tak jediná chyba kterou byste udělala by bylo přilévat tím tukem olej do ohně.
Gastrononie když se to tak vezme se mění ze dne na den a tak se bohužel
se nemůžete vždy řídit mým přikázáním dávat lidem to co
chtějí. Ono totiže to co lidé chtějí je možná dobré, ale není to
dobré pro ně. Malabystesi proto přečíst článek „Guláš“ na mých
stránkách www.hostovka.cz. Není to sice
nějaké vědecké pojednání, ale alespoň se trochu zasmějete a uvidíte,
že na Vašem guláši nejpíše skutečně není nic špatného.
M. Klima
díky moc za radu,také jsem to potřebovala vědět,vyzkoušela jsem-a je to ono.Proč by tě měl někdo kamenovat?Důležitý je výsledek.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
