Moc Vás všechny prosím o radu. Poprvé v životě budu grilovat na grilu na uhlí.
Ze začátku jedna technická - za jak dlouho cca po „sestavení grilu i s uhlím“ je vhodná teplota na grilování? resp. čím začít? chci dělat kotlety, roštěnou, křídla, sýr, zelenina.
Maso:
Chtěla bych udělat kotlety, ale nemám ponětí, do jaké marinády to
naložit. Poleží si to v ní asi 20 hodin a chci, aby to bylo křehké a
šťavnaté jak jinak.
Pak, zda byste se nepodělili s dobou přípravy a způsob. Zda jednu stranu,
obrátit, druhou stranu, pryč anebo každou stranu na chvilku na prudko a pak
obě strany dopékat na pomalu.
Pak jak dlouho se může tak dělat kuřecí křídla a zda vůbec se hodí
hovězí roštěná na gril (steaky jsou moc drahé, levnější variantu než
roštěnou uvítám, ale moc mi nechutná tučné).
Zelenina:
chtěla bych také grilovanou zeleninu, ale s tím nemám zkušenosti ani ve
vlastní troubě. Má se to nějak nakládat nebo připravit? mám v plánu
lilek, rajčátka, možná papriku, asi cibuli.
Děkuji moc za odpověď, jsem kuchařinka už několik let, ale vykloubené koleno a nemožnost chodit někam pryč mě donutilo pozvat si kamarády domů a udělat nějakou barbecue party.
jakékoliv tipy, pokrmy, co se hodí ke grilování, mnohokrát ocením.