grilování 30KG selete

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
davka
1 příspěvek 06.10.07 11:23
grilování 30KG selete

příští neděli budu dělat 30kilové sele. Nakládat ho budu doma a s tím potřebuji právě poradit. Nevím kolik jakých surovin mám dát na 1 kilo selete ( v každém receptu je to jinak). A jestli je nutné lák vpichovat jehlou do svalu, nebo stačí sel ejen položi tdo láku. Potřebuji poradit jen v prvotní naložení. Jak rožnit a jakou marinádu to už vím.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.10.07 12:49
...

Netráp sa s dávkou na kilo, najlepšie je urobiť pastu, ktorou tú sviňu natrieš ;o) Osvedčila sa mi z papriky, oleja, soli a prípadne bylinkového korenia (majorán, bazalka), alebo aj trochu čierneho korenia (pepře) - zosúlaď s marinádou.
Asi 100 - 150 g papriky (sladkej), asi 100 g soli, ostatné koreniny podľa chuti a priliať jedlý olej tak, aby si získala polotekutú pastu, ktorou svinku napatleš rukou zvonku aj zvnútra -ako seba na pláži. (hodí sa použiť latexové rukavice, inak ti ostanú ruky „rudého bratra“ :o))) Ak chceš pikantejšie, nahraď časť sladkej papriky pálivou, prípadne viac korenia (pepře). osvedčilo sa mi dobre zabaliť svinku do alobalu a nechať ju odpočívať v chlade v detskej vaničke. Aspoň 24 hodín, nad 48 hodín už je trochu riziko, že mäso príliš skrehne a po upečení sa bude rozpadať, čo síce má baječnú chuť, ale blbo sa s tým manipiluje.
So žiadnym vpichovaním alebo utopením celej svinky do láku som sa netrápil a všetkých asi 8 kusov čo som pripravoval bolo skvelých.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz