Grilované koleno

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
matejr
6 příspěvků 26.05.05 22:49
Grilované koleno

Ahoj,moc prosím o radu.Chtěl bych udělat vepřové koleno na grilu,jako se prodává v restauracích.Ale nevím do čeho jej naložit a jak postupovat.Poradí někdo.Díky

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 27.05.05 00:10
Odzkoušené to nemám,

ale můžeš to zkusit ty… :o)

 
marmelada
1643 příspěvků 27.05.05 16:41
Grilované koleno - a co koření?

Vypadá to dobře, já už ho podobně zkoušela, jen to, co si občas dovezeme z rakouské špekštube je sypáno nějakým kořením. Má taky růžovou barvu, ale není uzené. Přičítám to nějakým nakládacím solím.

 
AFTIC
122 příspěvků 12.06.05 14:37
...

Říká se, že v Americe dostanete všechno co existuje, ale nevěřte tomu. Některé německé restaurace sice vepřová kolena podávají, ale mohu vám říci, že s pravým českým kolenem to nemá co společného. Kolena se ale negrilují protože to by už vůbec nebylo košer. Kolena se pečou a pokud možno velice pmalu a až teprve před koncem se zvýší teplota aby ta kolena dostala krásně chřupavou kůrku.
Ano, některá kolena jsou uvniř růžová a to pokud byla před pečením naložena na několik hodin do sole. Při naložení do salpetru, česky sanitru, ta kolena jsou růžovější, ale pokud se sanytrem neumíte zacházet tak se do toho nepouštějte protože sanytr je potvora.

Pečené koleno se ale také musí umět podávat. Důležité je aby byla podávána asi tak 10 až 20 minut po upečení což vyžaduje nějakou zkušennotst v tom jak dlouho které koleno podle velikosti potřebuje k upečení. Za co ale by měly posílat lidi na Sibíř je, když kolena ohřívají. Koleno není guláš který například je lepší když je ohřívaný. Kolenot se také nesmí podávat s rohlíkem, to je proti gastronomickým zákonům. Musí se podávat s chlebem a pokud možno čerstvým, případně ještě teplým. Také nesmí scházet křen a hořčice a v neposlední řadě nějaký ostrý nůž protož nějkou tupou kudlou to koleno nepřepižláte.
Teď ale musím o tom koleně už přestat psát, protože se mi o něm zase bude zdát.
 Mike

 
Cuso
345 příspěvků 12.06.05 21:20
matejr

My ho zvykneme robiť tak ako je to popísané v recepte od Pendy, s tým rozdielom, že ho potom (na druhý deň) pečieme v trúbe. A to koleno je skvelé.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz