Grilovací - pečicí kámen

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kosik
43 příspěvků 28.01.10 12:02
Kamenictví

Když si zajdete do kamenictví, tak vám uříznou kámen podle přání za pětinovou cenu než u reklamované fir­my!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Fabujan
150 příspěvků 24.08.10 12:22
Grilovacia doska z lávového kameňa

Chcem poprosiť Labužníkov, či majú s touto doskou skúsenosť, kúpila som ju v internetovom obchode a rada by som počula názory na jej použitie a údržbu. Doska sa dá vložiť do krbu na mriežku, prípadne položiť na stojan, ktorý bol k nej priložený. Dá sa vložiť aj do trúby na mriežku.

 
Manana
1515 příspěvků 24.08.10 13:46
Grilovací-pečící kámen - fabujan

Jak na kameni připravovat a jak ho udržovat se můžeš podívat sem na mou stránku, dá se na něm péct vpodstatě všechno.

 
Fabujan
150 příspěvků 25.08.10 08:01
Pečúci kameň-Manana

Ďakujem za odpoveď, som prekvapená, že je ho možno použiť doslova na stole, samozrejme na vhodnom stojane. Čím pod týmto stojanom prikurujete, to tiež sa nedá kúriť priamym ohňom. Používate drevené uhlie? Pripadá mi to ako obdoba fondue, ktoré sa robí tiež na stole. Len v tomto prípade si každý pečie svoje kúsky mäsa, syra, zeleniny…

 
Manana
1515 příspěvků 25.08.10 11:52
Comal - Fabujan

V Mexiku to je udělané z větší plechovky - asi jako od okurek, v ní jsou ve stěnách proříznuté otvory, do kterých jsou křížem vložené nastříhané pásky z plechu konzervy, na nich je dřevěné uhlí, které vyhřívá plotnu, ta bývá ze silnějšího plechu s rukojeťmi, je to vidět na fotce. Plechovka má ponechané dno! aby popel nepadal na stůl. Celé je to postavené na nějakou isolační desku, nebo na keramický talíř, aby stůl nechytil. Protože to z bezpečnostních důvodů není moc výkonné a slouží to spíše pro udržení teploty, tedy pro ohřev, připraví v Mexiku jednotlivé porce pokrmů na velkém tálu v kuchyni, pak je nakladou na vyhřátý comal (se žhavým dřevěným uhlím) a tak to přinesou na stůl.

Já to připravuji přímo na comalu na stole od počátku, protože to mám vyhřívané elektrickou spirálovou tyčí z trouby, ta je pod tím kamenem, pod ní je isolační plech, aby to nehřálo dolů, ale stejně to hřeje, já tím vyhřívám talíře. Vyrobil mi to jeden kamarád elektrikář. Podobné zařízení se už dostane v elektro prodejnách jako Datart nebo ElectroWorld, pod kamenem bývá možnost přípravy raclette - zapékacích mističek, které jsou vyhřívané shora tou spirálou pod kamenem, podle toho se tomu zařízení většinou tak říká - raclette. Jinak tomu kamenu říkají v USA a jižní Americe comal. Dají se na tom dělat i kukuřičné tortilly.

B´an la echu b´al! Ať ti chutná!

 
Fabujan
150 příspěvků 25.08.10 12:55
Pečúci kameň-Manana

Vďaka za určite užitočné skúsenosti. Moc sa u nás ešte kamene nevidia, preto je každá rada dobrá.

 
OletaPo
1 příspěvek 13.07.15 13:01

Ahoj, posledne co jsem se po nem koukala, hledala jsem spise kamen na pizzu a nasla jsem i za dobrou cenu okolo 1300kc, ale je super a pizza z toho vyborna, neda se to srovnavat jak z trouby..


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz