Grand Restaurant pana Septima (1966)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 02.06.09 19:32
Grand Restaurant pana Septima (1966)

Komedie
Francie, 1966, 83 min

Režie: Jacques Besnard
Hrají: Louis de Funès, Bernard Blier, Venantino Venantini, Paul Préboist, France Rumilly, Pierre Tornade, Olivier de Funès, Robert Dalban, Folco Lulli

Obsah:

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají.

Nezapomenutelný tanec číšníků


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Sylvie
2302 příspěvků 03.06.09 12:58
...

Ta scéna s Hitlerem byla asi tady, že?

 
rettiska
38 příspěvků 13.06.09 12:20
...

zdravím přátele,tak první půle Grandrestaurantu je geniální.Udělat satiru z bramborové kaše to dokáže jen mistr.
Vejce Mimosa jsem zkusila.Nemajíc estragon
dala jsem petržel.
Kloním se tudíž k názoru
páně Marcela,že vejce Mimosa pouze z petrželí.
Je to chutný předkrm
kupodivu zvedne chuť na oběd.
zdravím rettiska

 
BorisMicek
9 příspěvků 08.03.15 11:25

ANO, ANO, jeděně petrželka! To jsme nachytali i Zdeňka Polreicha, který do směsi žloutků a majonézy dává estragon a navrch petrželku. Ale na rajčata Zdeněček úplně zapomněl!!! Ale v knížce „Francouzská kuchyně“ od Jany Martinicové z r. 1981 je uvedeno, že do směsi se přidávají 3 lžíce „jemných bylinek“. Bohužel není uvedeno jakých. Mezi jemné bylinky - fines herbes - patří celá škála bylinek. Originální recept jako „bylinky“ uvádí pouze PETRŽELKU:
Ingrédients (pour 4 personnes) : - 4 à 8 oeufs (suivant l'appétit)

  • 1 petit bol de mayonnaise
  • quelques feuilles de laitue
  • persil haché
  • olives noires pour décorer les oeufs (facultatif)


Pour la mayonnaise :

  • 1 jaune d'oeuf
  • 1 cuillère à café de moutarde
  • 1/4 litre d'huile
  • sel, poivre
  • un peu de jus de citron (facultatif)


PŘEKLAD:
Ingredience (4 porce): - 4-8 vejce (v závislosti na chuti k jídlu)

  • 1 malá miska majonézy
  • Několik listů hlávkového salátu
  • Nasekané petrželky
  • Černé olivy na zdobení vajec (volitelně)


Na majonézu:

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/4 litr oleje
  • Sůl a pepř
  • Trochou citrónové šťávy (volitelně)


Préparation de la recette :

Faire durcir les oeufs 10 mn, puis les mettre dans l'eau froide.

Monter une mayonnaise avec les ingrédients ci-dessus ou utiliser une mayonnaise prête vendue dans le commerce. Le jus de citron s'ajoute au dernier moment.

Les oeufs écalés, les couper dans le sens de la longueur, séparer les blancs des jaunes.

Dans une assiette creuse, émietter les jaunes à la fourchette, mélanger la moitié de ces jaunes émiettés avec la mayonnaise et réserver le reste.

Remplir les demi-blancs de cette préparation, puis saupoudrer chaque demi-oeuf du reste de jaunes émiettés (ce qui fait le mimosa!!).

Disposer les oeufs sur des feuilles de laitue, mettre sur chaque oeuf un peu de persil et une olive noire.

Servir frais.

PŘEKLAD:
Příprava receptu:
Vařit vejce 10 minut, a pak je vložte do studené vody.
Připravit majonézu s výše uvedených složek nebo pomocí použít majonézu komerčně dostupnou. Citronová šťáva se přidává na poslední chvíli.
Vejce nařezané v podélně, oddělit bílky od žloutků.
V míse rozetřít žloutky s vidličkou, smíchat polovinu z těch žloutků s majonézou a ponechat si zbytek
Vyplnit polovina tohoto přípravku bílé, pak posypat každou polovinu zbytku rozpadly žloutky (což činí Mimosa!!).
Uspořádat vejce na listech hlávkového salátu, dát na každé vejce trochu petržele a černými olivami.

Podáváme čerstvé.

No, jo… ale zde zase chybí rajčata :D

 
hippolyta
394 příspěvků 09.03.15 21:34

Pane Micku, cetl jste to po tom prekladaci? Mluvi jazykem nigerijskych vdov, nabizejicich altruisticky k prevodu miliony dolaru na nase ucty, pripadne nevinnych divek z Ruska, hledajicich partnera, kteremu snesou modre z nebe :- ).


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz