Glama

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Bunter
457 příspěvků 04.12.03 21:36
Glama

Já ti holka nevím......jestli jde o stejnou restauraci,ale já mám na mysli tu,která je umístěna na pravé straně za zatáčkou na silnici do K.Varů.Je trochu stylová a má dvě místnosti oddělené od sebe několika schody.V menší místnosti je umístěn výčep a tam jsme se také u:,–(ili.I když musím jet autem a nemohu pít,vždy usedám naproti výčepu,abych sledoval práci „výčepáka“.Letos v létě bylo vedro k zalknutí a já bych si dal něco lehčího…na lístku nic moc a tak si dávám zabijačkový guláš se šesti a moje žena Věra držkovou(k tomu se vrátím)polévku.Tak „hnusnej“guláš jsem tedy dlouho nejedl.Chuť žádná a obsah chabý.Moje žena Věra si dala držkovou(držťkovou polévku,aby mě nenapadla tajemná Gé) polévku.Jelikož v Norsku držky neexistují dáváme si jí skoro všude.Já si však tentokrát dal ten guláš.Polévka však nic moc a chuť mdlá,držka honila držťku.Servírka se před výčepním pultem vykrucovala před asi amantem,který jí zřejmě přišel navštívit a hrstka hostů čekala a čekala.Z těchto důvodů,jsem si ani nezapamatoval jméno restauračky a nikdo mě tam již neuvidí.Ty jsi tam byla někdy v dubnu a my v červenci.Tak nevím.Bunter.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  05.12.03 03:57
To není ona!!!

Restaurace Pod lípou (snad se tak opravdu jmenuje) je jiná!!!
Je na LEVÉ straně, hned po sjezdu z kopce a vjezdu do Krušovic. Vchází se do ní po schůdcích a má venku terásku. Budova už na první pohled velmi přívětivá a sypatická! V oknech rozkvetlé květiny. Uvnitř velká místnost do L, stylově vyzdobena „starým harampádím“, předělená policemí se starými žehličkami, kuchyňským nářadím a pod. na zdi proti výčepu fotografie významných hostů - např. bývalý president Havel a další, vzadu další místnosti. Krásné čisté toalety. A ten obrovský výběr na jídelním lístku!!! Česká kuchyně, zahraniční, saláty a salátová jídla, těstoviny, zeleniny, nádherné poháry, palačinky… Specialitou, na kterou se tam hodně jezdí je pečené vepřové koleno - přinesou ho na velké míse, dokola obložené hořčicemi, křenem apod. Venku, vpravo dole z boku budovy se vchází do vinárny. Kousíček od hospody je nádherná budova školy s úžasnými sgraffiti na stěnách kolem dokola. Stojí za vidění! a kousek za hospodou je vjezd do pivovaru. Pivo komentovat nebudu, nejsem příznivcem krušovického, i když, velmi dokonale a pečlivě ošetřené se pít dá. Tedy kromě Mušketýra.
To jsi byl, bohužel, opravdu jinde! Zkus to znovu a uvidíš a hlavně si pochutnáš! Měj se hezky!

 
Bunter
457 příspěvků 05.12.03 20:00
Glama

Ahoj a dík za vysvětlení.Už mi to je jasný,restaurace je v takovém parčíku,nebo obklopena stromy.Jeli jsme okolo z železničního muzea.Také nejsem zastáncem krušovického.V Pra­ze nikdy neopomenu navštívit s kumpánama pivnici U Jelínků,kde je podle mě lepší pivo než u Tygra.Po pivu bývá hlad a já dostal letos typ na restauraci U Provaznice v Provaznické ulici 50 metrů od můstku.Je to tam fakt dobrý.Porce ti servírují přímo v pekáčku(pečená kolena na více způsobů,králík s bůčkem,voňavá žebírka atd.)Byl jsem tam vícekrát.Na pivnici U Jelínků(přesně Jelínkova plzeňská pivnice se dlouho před dovolenou duševně připravuji a takhle si popisuji moje vjemy,když jdu sám k"Jelínkům"..­........po vystoupení z tramvaje či metra to zdatně napichuji přes náměstí k trhovcům,kde je i stánek s pečenými buřty jaké se podávaly blahé paměti na fotbalech a tak si tam jeden lupnu a bez chleba a jen s trochou hořčice a buřt je přepečen,mastnota z něj kape a buřt voní solí a kořením a vzápětí po pozření si tělo zoufale vyžaduje tekutiny a to se již přede mnou náměstí zužuje do Charvátovy ulice,kde na pravé straně stojí ten pivní svatostánek s názvem „Jelínkova plzeňská pivnice“Proderu se houfem co pijí na stojáka,pozdravím se s výčepním,políbíme se s Marcelou,poz­dravím ficku a zoufale hledám jedno jediné místečko.Je nalezeno!A už mi to nesou tu krásu,křišťálově čisté s bílou pěnou na vrz,výrobek z rukou českých dělníků a techniků,výrobek z rukou našich sládků.........To první napití je orgasmus.Vše utichá.Hlasitý hospodský hovor,zvuky z ulice,cinkot sklenic,harašení. Všechny vjemy jsou utlumeny,tělo je připraveno přijímat nápoj.Chuťové a čichové buňky jsou v nejvyšší pohotovosti.A už to tam padá a už je tady ta exploze,ten výbuch.Celé tělo si nasává ten požitek,každá molekula to dokonale vychutnává,mozek registrující tyto pocity pracuje na plný úvazek…Tělo a vjemy se pozvolna vracejí do svého režimu.Co utichalo,rozbíhá se.Hlasitý hospodský hovor,zvuky z ulice,cinkot sklenic.....Vše trvá vteřinu či dvě,než se režim opět upraví.Ve sklenici zůstala s bídou polovina,která se promptně dopíjí,protože je na cestě již další.Při velké žízni to může fungovat i při druhém pivu,ve zvláštních případech i do dalšího piva.Poté již tělo nic krásného neregistruje,pak je to normální příjem tekutin i když vlastně též krásný.......­.......teď mohou přijít kumpáni.Tak se měj glamo!Bunter


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz