Vaření z pytlíku…konvenience versus čerstvé suroviny.. Moc
zajímavé články
Čerstvý
pravý boršč a nejen boršč v Česku
Gastronomie budoucnosti?
No, co ti budu povídat, je to 14 dní , byla
jsem v Praze, měla jsem čas, tak jsem zašla do Opletalovy ulice, k Radku
Brzobohatému, stále objevuji něco nového, prolezla jsem to tam, objevila tam
jakousi restauraci, posezení před, v tom průchodě, tak jsem si objednala
BORŠČ, čekala, čekala, donesli chléb, ubrousky a opět čekala, přišla
sympatická starší obsluhující, prý jak hodně ho chci teplý, samozřejmě
teplý, ptám se"to ho budete teprv ohřívat"?Ano, je uvařený včera,
v mikrovlnce ho ohříváme, když ho přinesla, jen ze zeleniny, bez masa,
poděkovala jsem a odešla, no to byl zážitek.
Pobavilas wydru pred usnutim Takove dva zazitky (cesnecka a gulasovka ) mam
z Male Fatry a z Rohacu, z koliby a jeste jedne „mega hoch“ restaurace…
temer nepozivatelna voda za 1,6 € ! To jsem se ale nesmala, to jsem zurila a
uniku nebylo. Jistou kompenzaci jsem ale presto objevila
a já jsem si myslel, že to je výsada nekulturní Ameriky. Vozil jsem
totiž zásoby pro podnik, který zásobuje restaurace a viděl hrůznosti.
Viděl jsem plechovky červené a bílé omáčky pro high class italskou
restauraci, kde z nich umělecky připraví další varianty.
Viděl jsem pytlíky UHO (Univesální hnědá omáčka) a taky universální
bílé. Oni šťávu z masa vylejou a z pytlíku „uvaří“ pravou
omáčku.
Viděl jsem krabice mražených a předpečených steaků, k tomu mraženou
česnekovou bramborovou kaši, vařené a mražené brambory, jednoporcové
balení mražené francouzské cibulové polévky… vše pro restauraci
Applebees, která se pyšní svou kuchyní. Ne, v kuchyni jsem nebyl,
naštěstí, ale co by tam tak mohlo být krom mikrovlnek?
Hamburgery do mekáče i ostatních jsou předpečené, jen rozmrazit a
ohřát.
Světe kam se hrneš? Ať je to kam chce, jíme už jen doma.