Formy na pečení pocínované nebo nepřilnavé?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Renee
93 příspěvků 28.04.12 10:36
Formy na pečení pocínované nebo nepřilnavé?

Mám otázku - dáváte přednost klasickým pocínovaným formám (na dorty, biskupský chlebíček, chleba…), nebo formám s nepřilnavým povrchem?

Z nějakého důvodu nemám důvěru k teflonu a podobným věcem, i když chápu, že v troubě nebývá oněch 250 °C, které už začínají teflonu vadit. Radši peču v pocínovaných formách, které vymazávám a vysypávám. Jednak mi přijdou zdravotně nezávadnější (doufám - o nepříznivém vlivu cínu jsem se nikde nedočetla), jednak trvanlivější.

Teď si budu trochu dovybavovat kuchyň (jupí, nová kuchyň), tak můžu svůj postoj případně zrevidovat :nevim: Jak to vidíte vy?
 Dík

Reakce:
bocianka
528 příspěvků 28.04.12 13:07

Já dávám přednost kamenině a keramice, případně sklu.

Eja
3837 příspěvků 28.04.12 14:21

:hug: Bocianko, vypadá to, že Tě v diskusích pronásleduji…také keramika a sklo. Jediná vyjímka je dortovka - ta by asi v keramice nešla vyrobit :mrgreen:
Ale jinak Renee - nepřilnavé povrchy já osobně nee, nepřilnavá na biskupský chlebíček už je delší dobu v popelnici a silikonová koláčovka letěla taky…plechy obyč, vysypávám a vymazávám nebo dávám pečící papír. Keramiku si nechávám dávat jako dárky - Emile Henry je top. Koláčovka, tajin…
Gratuluji k nové kuchyni, to je skvělý pocit, znám to.

magdakucerova2
3 příspěvky 31.10.14 10:10
nepřilnavý plech

Dobrý den, zaujal mě jeden nepřilnavý pečící plech. Tato diskuze je sice starší, ale zas mám naději, že si mezitím takový plech někdo koupil a obzkoušel ho. V brněnském obchodu aston jsem viděla pečící plech z jejich série Champagne, má nepřilnavý povrch, ošmakala jsem si ho a doslova mě nadchnul, hlavně teda tím jak vypadá :-D Koupila bych ho mamči na Vánoce, v jednom kuse peče a stěžuje si, jak za poslední roky zdražily pečící papír. Tohle by mohlo být řešení, ale nemám s tím žádné zkušenosti, jestli to zkutečně funguje, že se mi buchta nepřipeče. Nepoužíváte někdo takovéhle plechy, děkuju.

magdakucerova2
3 příspěvky 23.11.14 10:42

Tak mi to nedalo a pečící plech Champagne o kterém jsem tu psala jsem si koupila, teda spíš dva. Jeden z nich už používám a musím říct, že je to naprosto božííí, bez papíru, bez vysypání… zatím se nic nepřichytlo, jen musím dávat pozor na muže, který má tendenci buchty krájet na plechu nožem, vrrr. Takže ozkoušeno a dávám 1*.

dejvik22
5 příspěvků 26.11.18 15:02

Nema nekdo doporuceni na formu na peceni chleba prosim? Diky

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz