Devcata prosim o radu ohledne "prvniho pouziti formicek na orechy, rohlicky apod. ". Mam uplne nove formicky ( jeste nepouzite), krome umyti formicek mam jeste pouzit jakesi triky ci figle? Vim, ze pouzite formicky se mezi pecenim nevymyvaji ani nevymazavaji, ale neni treba je vymazat, ci treba protahnou horkou troubou ci neco jineho pred prvnim pouzitim? Diky predem vsem za rady, zdravim meisje.
Formicky...prvni pouziti?
souhlas - určitě bych je promázla tukem a pak trochu utřela ubrouskem, aby toho nebylo moc. Také mám tu zkušenost, že formičky nikdy nemyju ve vodě se saponátem, jen horkou vodou, aby se moc neodmastily. Párkrát jsem formičky někomu půjčila a pak mi nešly vyklopit. Bylo to tak, že půjčující je opravdu poctivě vydrbal a to dokonalé domaštění bylo příčinou nezdaru.
Kdyby mel nekdo stejny problem jako ja, ze ma uplne nove formicky na peceni
tak ja uz vim jak na to…formicky jsem umyla v horke vode se saponatem,
nekolikrat proplachla v ciste vode. Pak peclive vysusila a nakonec jsem je
vytrela kluckem macenym v prepustenem masle a vysledek : pracny a orechy se me
nadherne vyklopili. Slo to jak po masle )).
Tim dodatecne vsem dekuji za poskytnute rady a zdravim
A co když už je používám po několikáté a vždycky je vymažu tukem a
nikdy se mi cukroví nevyklopí? Snad jen pár ořechů, které jakoby
„vyšoupnu“ z formičky, ale rohlíčky a košíčky - z těch je hromada
sladké strouhanky. Po skončení je vymyji jen čistou vodou. Tuší někdo kde
je chyba?
díky
A ty rohlíčky jsou připečené - přibetonované k formičkám nebo se
rozpadají? Stalo se mi u nového receptu, že se úplně rozpadaly, když jsem
se je pokoušela vyklopit, ale bylo to způsobeno nejspíš chybným poměrem
surovin - příliš tuku.
Na rozdíl od toho je tužší kompaktní rohlíček připečený ve formičce a
nejde vyklopit - pak mastím formičky.