Četla jsem, že na tarteletky jsou třeba speciální formičky s odnímatelným dnem. Dají se u nás v Česku sehnat? Na netu jsme je v českých stránkách nenašla. Díííky!
Formičky na tartelety
psala jsem včera dotaz na firmu v Praze, která dodává hotové tarteletky a jiné cukrovinky ze Švýcarska, ale bohužel ani oni nic nevědí..takže kdybys chtěla ušetřit práci a objednat si přímo hotové..zde je jejich webová adresa .
Tak jsem se na ně dívala, prodávají je jenom ve velkém. Ale moc Ti děkuju, že sis dala takovou práci se zjišťováním. Asi je někdy zkusím udělat v nějakých nerozdělávacích formičkách A Tys je už někdy zkoušela? Ahoj, a měj se pěkně.
ja tomu sice moc nerozumm, ale na te strance snad to je upecene a ne formicky. Pokud budu vedet jak to vypada tak se tady na to podivam a dam vedet. Pekny den
nezkoušela, ne…já bych si raději objednala ty hotové…já jsem spíš
přes bábovky a bublaniny a ovocné koláče s drobenkou…na to mám spoustu
receptů…a když už dělám cukroví, tak radši nepečené a zbytek
dodávají babičky…ta paní, se kterou jsem mluvila prostřednictvím mailu
se jmenuje Martina Janiukova..kdybys náhodou někdy ty jejich služby chtěla
vyzkoušet..nikdy nevíš, kdy se to může hodit…třeba až budeš vdávat
či ženit své potomstvo..hihi
ano, tam jsou hotové, ale já je požádala o informaci ohledně formiček,
ale taky neví žádný zdroj…
jsi skvělá, díky. Potomstvo teda zatím fakt nemám, ale jeden nikdy neví, kdy se to může hodit… Přeju spoustu dobrých bublanin a bábovek Taky bych si dala, i když teď jsme se s mužem zrovna přejeli česnekovou bagetou a mikrovlnkovým rohlíkem (v našem případě remoskovým) - obojí z našeho Labužníka… Mňam! Sladkosti budou možná o víkendu.
dělávám tartelety v obyčejných formičkách na malé bábovičky.
Nejčastěji používám lístkové těsto, formičku pro jistotu trošku
vymažu. Vložím do formičky těsto, dobře přitlačím k formě a
přebytečné těsto na krajích oddělám. Aby se příliš nezvedlo, vložím
poté na něj papír na pečení nebo alobal a zaplním fazolemi. Protože má
formička tvar komolého kužele, jde tarteleta po upečení dobře vyklopit.
Třeba ti tato moje zkušenost pomůže
to je bezvadný! Dík moc za tip, určitě zkusím! Děláš je s náplněma z Labužníka nebo máš nějakou speciální?
jsem ráda, že Ti mé zkušenosti trochu pomůžou … tartelety plním pudinkem a ovocem - zkrátka jako klasické poháry, kraje někdy namočím do čokolády, vypadá to moc pěkně - zatím se to setkalo u strávníků s velkým ohlasem … věřím, že se povedou i tobě
Nedávno jsem viděla tyto formičky od fy Tupperware - silikonové, zkus je kontaktovat, mají webové stránky s kontaktními údaji. www.tupperware.cz