forma na paštiku

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
danulka
15 příspěvků 06.08.04 16:08
forma na paštiku

Našla jsem recept na paštiku, který končí - hmotu dáme do formy na paštiku a…! Protože jsem nikdy nic takového nedělala, moc prosím o radu jak taková forma vypadá, případně čím se dá nahradit. Mnohokrát děkuji Danulka

Reakce:
 
Tresinka
156 příspěvků 06.08.04 16:28
Ahojky danulko!!!

Já jsem tedy paštiku ještě nikdy nedělala, ale napadá mě, co třeba forma na srnčí hřbet?

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 06.08.04 16:51
danulko

Formu na pastiku si muzes zvolit libovolne. Ja plnila pastiku ruzne. Taky zalezi jakou chces delat pastiku a jestli se jeste vari, nebo hotovou plnis a nechas chladnout. Pastiku muzes vlozit do ruznych forem, jake mas poruce. Treba srnci hrbet a jine formy. Ja taky plnila pastikou male sklenicky od detske vyzivy, taky ji muzes plnit do papirovych strivek nebo do babovicek, ktere po vyklopeni jsem balila do alobalu a ulozila do chladnicky. Jak rikam, zalezi o jakou pastiku se Ti jedna.
Preji Ti dobre porizeni a hezky vikend

 
Jenofefa
1315 příspěvků 06.08.04 17:34
Kdysi

měla moje maminka formu na paštiku, která vypadala jako plechová krabice s víčkem, které mělo navrchu ouško. Byla z docela nepěkného pozinkovaného plechu, takže dnes už bych ji nepoužila. Dělávala v ní zaječí paštiku. Vtip je v tom, že paštika se vaří ve vodní lázni a nemá do ní vařící voda vniknout. Většinou se forma vykládá tenkými plátky slaniny a slanina se pokládá i na povrch. Když použiješ hranatou formu na chleba nebo srnčí hřbet a navrch uděláš víčko z alobalu (lépe dvojitého) a vodní lázeň bude sahat asi do poloviny až dvou třetin a voda se bude vařit mírně, tak to bude to pravé ořechové. Voda se musí vařit mírně i proto, aby paštiková hmota byla pěkně jemná a nesrazila se.

 
penda
4752 příspěvků 06.08.04 20:38
pár odkazů...

formy, teriny , tuňáková paštika

 
danulka
15 příspěvků 08.08.04 12:59
...

Moc vám všem děkuji - zkusím to dát do porcelánové s víčkem, tu mám. Bez vás by mě to nenapadlo. Děkuji všem!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz