Našla jsem recept na paštiku, který končí - hmotu dáme do formy na paštiku a…! Protože jsem nikdy nic takového nedělala, moc prosím o radu jak taková forma vypadá, případně čím se dá nahradit. Mnohokrát děkuji Danulka
forma na paštiku
Já jsem tedy paštiku ještě nikdy nedělala, ale napadá mě, co třeba forma na srnčí hřbet?
Formu na pastiku si muzes zvolit libovolne. Ja plnila pastiku ruzne. Taky
zalezi jakou chces delat pastiku a jestli se jeste vari, nebo hotovou plnis a
nechas chladnout. Pastiku muzes vlozit do ruznych forem, jake mas poruce. Treba
srnci hrbet a jine formy. Ja taky plnila pastikou male sklenicky od detske
vyzivy, taky ji muzes plnit do papirovych strivek nebo do babovicek, ktere po
vyklopeni jsem balila do alobalu a ulozila do chladnicky. Jak rikam, zalezi
o jakou pastiku se Ti jedna.
Preji Ti dobre porizeni a hezky vikend
měla moje maminka formu na paštiku, která vypadala jako plechová krabice s víčkem, které mělo navrchu ouško. Byla z docela nepěkného pozinkovaného plechu, takže dnes už bych ji nepoužila. Dělávala v ní zaječí paštiku. Vtip je v tom, že paštika se vaří ve vodní lázni a nemá do ní vařící voda vniknout. Většinou se forma vykládá tenkými plátky slaniny a slanina se pokládá i na povrch. Když použiješ hranatou formu na chleba nebo srnčí hřbet a navrch uděláš víčko z alobalu (lépe dvojitého) a vodní lázeň bude sahat asi do poloviny až dvou třetin a voda se bude vařit mírně, tak to bude to pravé ořechové. Voda se musí vařit mírně i proto, aby paštiková hmota byla pěkně jemná a nesrazila se.
Moc vám všem děkuji - zkusím to dát do porcelánové s víčkem, tu mám. Bez vás by mě to nenapadlo. Děkuji všem!