Kdysi jsem měla knihu od Marie Treben s léčivými recepty. Někomu jsem ji půjčila, tudíž ji už nemám. Fíková klobása léčí zácpu. Nemáte někdo ten recept?
Fíková klobása.
že se ti ozve Jena (Jenoféfa), ta ji určitě má. Já kouknu do svých zdrojů též, kdyby něco, tak se ozvu. ;o)
Ja tú knihu mám, ale u rodičov, takže skôr ako o mesiac sa k nej nedostanem. Na webe som našla takýto postup a ak si dobre spomínam, M. Treben to písala tak nejako podobne.
Fíková klobása: umyjeme půl kg fíků, semeleme je na masovém mlýnku, přidáme 5 g moučky z listu senna vše smícháme v těsto. Potom z těsta zformujeme klobásu, zabalíme do folie a uložíme do chladničky. Ráno se jí nalačno fousek ve velikostí lískového oříšku, děti pouze třetinu a to tak dlouho, dokud nenastane normální trávení.
Marmeládo, je to ono?
Umyjeme půl kilogramu fíkú, semeleme je na masovém mlýnku, přidáme 5 g moučky z listu senny a vše smícháme v těsto. Potom z těsta zformujeme klobásu, zabalíme do fólie a uložíme do ledničky. Ráno se jí na lačno ve velikosti lískového oříšku, děti pouze třetinu a to tak dlouho, dokud nenastane normální trávení. bedla
to byl fofr. Jste skvělí. Doufám, že účinek klobásy bude stejně rychlý.
Jestě jednou děkuji.